Pilihan sing luwih apik

559 milih sing luwih apik Ana pitik paribasan mlaku-mlaku kanthi sirah sing dinuga ngethok. Tembung iki ateges nalika ana wong sing rame banget amarga dheweke mlayu ora kena dikendhaleni lan ora duwe sirah ing sajroning urip lan rampung keganggu. Kita bisa nyritakake babagan sing sibuk karo urip kita. Wangsulan standar kanggo "Kepiye kabare?" Apa, "Apik, nanging aku kudu langsung lunga!" Utawa "Apik, nanging aku ora duwe wektu!" Akeh sing katon mlayu saka siji tugas menyang sabanjure, nganti tekan. ing ngendi kita ora bisa nemokake wektu kanggo istirahat lan ngendhokke.

Tekanan sing terus-terusan, drive kita dhewe lan perasaan tetep ing njaba omah ngrusak hubungan sing apik karo Gusti Allah lan hubungan kita karo sesama manungsa. Warta sing apik yaiku sibuk asring dadi pilihan sing bisa ditemtokake dhewe. Injil Lukas ngemot crita apik sing nggambarake iki: «Nalika Gusti Yesus tindak karo para sakabate, dheweke tekan desa sing ana wanita sing diarani Marta ngundang dheweke menyang omahe. Dheweke duwe adhine sing jenenge Maria. Maria lungguh ing sikil Gusti lan ngrungokake wong. Marta, ing tangan liyane, kerja keras kanggo njamin kesejahteraan tamu. Pungkasane dheweke jumeneng ing ngarepe Gusti Yesus lan matur: Gusti, apa sampeyan rumangsa manawa adhine dakwenehi ngerjakake kabeh pakaryan? Dakkandhani dheweke supaya nulungi aku! - Marta, Marta, wangsulane Gusti, sampeyan rumangsa kuwatir lan ora kuwatir bab prekara-prekara sing akeh. Maria wis milih sing luwih apik lan sing kudune ora dijupuk saka dheweke » (Lukas 10,38-42 terjemahan New Geneva).

Aku kepiye carane Gusti Yesus alon-alon ngalihake Marta, sing cepet-cepet, keganggu lan kuwatir. Kita ora ngerti manawa Marta nggawe panganan sing sugih utawa yen ana gabungan persiapan panganan lan akeh barang liyane sing nganggu dheweke. Sing kita ngerti yaiku kekarepan dheweke nyegah dheweke ora mbuwang wektu karo Gusti Yesus.

Nalika dheweke ngeluh Gusti Yesus, dheweke nyaranake supaya dheweke orientasi awake lan mikirake dheweke amarga dheweke duwe bab sing penting. «Wiwit saiki Aku ora bakal nyeluk kowe dadi abdi; kanggo abdi iku ora ngerti apa sing ditindakake gurune. Nanging aku wis nimbali sampeyan kanca; amarga kabeh sing dakrungu saka bapakku wis dakkenal marang kowe » (Yokanan 15,15).

Kadhangkala kita kabeh kudu fokus maneh. Kaya Marta, kita bisa uga repot banget lan keganggu nindakake perkara sing apik kanggo Gusti Yesus, nglirwakake seneng lan ngrungokake ngarsane. Hubungan intim karo Yesus kudu dadi prioritas utama. Iki minangka titik sing dikarepake Yesus nalika dheweke kandha, "Maryam wis milih sing luwih apik." Kanthi tembung liyane, Maria wis nyelehake hubungan karo Yesus ing ndhuwur tanggung jawabe lan hubungan kasebut yaiku sing ora bisa dicopot. Ana mesthi tugas sing kudu ditindakake. Nanging sepira umume kita negesake prekara-prekara sing dianggep kudu kita lakoni, tinimbang katon ing bab regane wong sing ditindakake? Gusti Allah wis nitahake sampeyan kanggo hubungan pribadi sing cedhak karo dheweke lan kabeh sakperangan manungsa. Maria kayane ngerti. Muga-muga sampeyan uga nindakake.

saka Greg Williams