Apa ana prophecies?

477 prophecy Bakal ana wong sing ngakoni minangka nabi utawa pracaya bisa ngetung tanggal bali Yesus. Bubar aku weruh laporan babagan rabbi sing mesthi ngandhani prediksi Nostradamus karo Torah. Liyane wong sing ngucapake bab Gusti Yesus sing kaping pindho bakal ing Pentakosta 2019. Akeh para penyayang nyoba ngubungake berita sing saiki lan propheche Alkitab. Kark Barth nimbali wong supaya tetep didhasarake kanthi tegas ing Kitab Suci, saengga dheweke bisa mbudidaya supaya bisa ngerti donya modern sing tansah owah.

Tujuan saka naskah Alkitab

Gusti Yesus nerangake manawa tujuane Kitab Suci kanggo nerangake Gusti Allah - karakter, tujuane, lan alam. Kitab Suci ngrampungake tujuan iki kanthi nunjuk Gusti Yesus, sing minangka wahyu saka Gusti Allah. Pambacane Kitab Suci sing nandhang Kristus mbantu kita tetep bener kanggo tujuan iki lan mbantu supaya kita ora nyinaoni salah sawijine prophecies.

Gusti Yesus mulang yen dheweke minangka pusat urip kabeh wahyu Alkitab lan kita kabeh kabeh sing ditulis ing Kitab Suci (kalebu wangsit) kudu diinterpretasi saka pusat iki. Gusti Yesus banget ngritik wong-wong Farisi merga gagal iki. Sanajan padha nggolèki urip langgeng ing Kitab Suci, nanging ora ngakoni Yésus dadi sumber urip iki (Yokanan 5,36: 47). Nitik nggumunake, pangerten sadurunge ing Kitab Suci, dheweke ora ngerti yen Kitab Suci wis kawujud. Gusti Yesus nedahake cara nginterpretasi kanthi bener ing Kitab Suci kanthi nuduhake carane kabeh Kitab Suci nuduhake dheweke minangka tunjangane (Luk 24,25-27; 44-47). Kesaksian para rasul ing Prajanjian Anyar nyatakake cara interpretasi sing dadi pusat karo Kristus.

Minangka gambar sampurna saka Gusti sing ora katon (Kolosé 1,15) Yésus nyritakake sipat Allah liwat interaksié, sing nuduhaké interaksi karo Gusti Allah lan manungsa. Iki penting kanggo mbudidaya nalika maca Prajanjian Lawas. Iki cocog banget kanggo nyegah kita supaya ora nyoba ngetrapake crita Daniel ing Löwengrube menyang kahanan saiki ing donya, umpamane nalika milih kantor politik. Wangsit Daniel ora ana kanggo ngandhani sapa sing kudu dipilih. Nanging, buku Dhaniel Daniel ngandhani wong sing diberkahi amarga setya karo Gusti Allah. Dadi, Daniel nunjukake Gusti Allah sing setya sing tansah ana kanggo kita.

Nanging sing penting Alkitab?

Akeh wong nyengkuyung kaya buku lawas kaya Kitab Suci sing isih relevan saiki. Sawise kabeh, Kitab Suci ora ngomong apa-apa bab modern kaya kloning, obat modern, lan papan. Ilmu sains lan teknologi modern mundhak pitakonan lan riddles sing ora ana ing jaman Alkitab. Nanging, Kitab Suci wigati banget ing wektu kita amarga ngelingake yen kemajuan teknologi kita ora ngowahi kondisi manungsa utawa maksud lan rencana apik kanggo manungsa.

Kitab Suci ngidini kita ngerti peran ing rencana Allah, kalebu kapenuhan sing bakal teka. Kitab Suci mbantu kita ngerteni makna lan tujuan urip kita. Iki mulang kita manawa urip kita ora mungkasi apa-apa, nanging tumuju ing reuni sing gedhe, ing endi kita bakal nemoni Yesus ngadhepi. Kitab Suci nyritakake yen ana makna sajrone urip - kita digawe dadi siji karo Allah Triune kita kanthi kesatuan lan sesrawungan. Kitab Suci uga menehi pandhuan kanggo nglengkapi kita kanggo urip sing sugih iki (2 Timotius 3,16:17 -). Kuwi kanthi kudu nuntun kita marang Gusti Yesus, sing menehi urip akeh kanthi menehi kita akses menyang Rama (Yokanan 5,39) lan ngutus kita Roh Suci.

Ya, Kitab Suci bisa dipercaya, kanthi tujuan sing khas banget. Nanging, dheweke ditolak dening akeh wong. Filsuf Prancis Voltaire ngandika ing 17. Abad kapungkur bilih Kitab Suci bakal ilang ing taun 100 ing pepeteng sajarah. Inggih, piyambakipun salah. Donya Guinness nyathet yen Kitab Suci minangka buku paling laris ing kabeh wektu. Saiki, milyar salinan wis didol lan disebar liwat 5. Iku loro lucu lan ironis sing omah Voltaire ing Geneva, Swiss, dituku dening Geneva Bible Society lan dadi pusat distribusi Alkitab. Dadi akeh prediksi!

Tujuan saka prophecies

Bebarengan karo sawetara, tujuan wangsit Alkitab ora kanggo mbiyantu kita bisa ngramal mangsa, nanging kanggo mbantu ngakoni Gusti Yesus minangka Gusti saka sejarah. Nurani nyiapake dalan kanggo Yesus lan nunjuk marang dheweke. Perhatikan apa sing ditulis dening rasul Petrus babagan panggilan para nabi:

Bliss iki [kaya sing wis dijlentrehake ing pitung ayat sadurunge] wis digoleki lan diteliti para nabi sing wis mratelakake sih-rahmat sing ditakdirkan kanggo sampeyan, lan apa wektu lan apa sing ditunjukake karo Roh Kristus, sing ana ing wong-wong mau lan sadurunge nyekseni babagan kasangsaran sing kudu ditampani Kristus lan kamulyan sawise iku. Iki wis diwartakake yen dheweke ora kudu ngladeni awake dhewe, nanging sing saiki wis diwartakake marang sampeyan dening wong-wong sing wis martakake Injil marang sampeyan kanthi Roh Suci sing dikirim saka swarga. " (1 Petrus 1,10: 12).

Petrus ujar manawa Roh Sang Kristus (Roh Suci) minangka sumber ramalan lan tujuane yaiku prédhiksi babagan urip, pati lan wungune Gusti Yesus. Iki nuduhake yen sampeyan wis krungu pesen Injil, sampeyan wis ngrungokake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan ramalan. Rasul Yohanes nulis babagan iki kanthi cara sing padha: "Nanging nyembah marang Gusti Allah! Amarga pesen sunnat sing diwenehake dening Roh Allah yaiku pesen saka Yesus » (Wahyu 19,10, Terjemahan Geneva Anyar).

Kitab Suci cetha: "Yesus minangka tema utama prophecies." Nurani Kitab Suci nyritakaké sapa sing Yesus, apa sing bakal ditindakaké lan apa sing bakal ditindakaké. Kita fokus ing Gusti Yesus lan gesang Panjenenganipun maringi kita dados komuni kaliyan Gusti Allah. Iku ora boloan geopolitical, perang perdagangan, utawa sapa wae nganggep apa-apa ing wektu sing apik. Iku sumringah kanggo ngerti yen Gusti Yesus iku pancen madege lan kepenuhan iman kita. Gusti kita punika sami wingi, ing dinten punika ugi ing salawas-lawase.

Katresnan Gusti Yesus, Penebus kita, minangka fokus kabeh prophecies.

Joseph Tkach

presiden

GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfApa ana prophecies?