Nilai sejati kita

505 nilai sejati kita

Liwat uripe, seda lan wungune maneh, Gusti Yesus menehi regane manungsa luwih saka apa wae sing bisa ditindakake, entuk, utawa malah bayangake. Rasul Paulus nggambarake kaya mangkene: "Ya, aku isih nganggep kabeh mau bakal ngrusak saka kawruh sing gedhe banget tumrap Sang Kristus Yesus, Gustiku. Kanggo dheweke kabeh wis cilaka, lan aku nganggep rusak supaya Kristus " (Filipi 3,8). Paulus ngerti manawa hubungan sing urip lan jero karo Gusti Allah liwat Kristus nduweni nilai sing ora ana gandhengane lan ora larang karo apa wae sing bisa didol saka sumber pangatusan. Dheweke ngrampungake kesimpulan kasebut kanthi ndeleng warisan spiritual dhewe, mula ora bakal kelingan karo tembung-tembung saka Jabur 8: "Apa ana wong sing sampeyan eling lan anak lanang sing sampeyan jaga?" (Jabur 8,5).

Apa sampeyan kepingin weruh apa sebabe Gusti Allah nekani wong sing kaya Yesus? Apa dheweke ora bisa teka karo sarwa dumadi ing swarga sing bisa nuduhake kekuwatan lan kamulyan? Apa dheweke ora bisa teka kaya kewan sing ngomong utawa minangka pahlawan super saka komik Marvel? Nanging, kaya sing kita ngerti, Gusti Yesus rawuh kanthi cara sing paling ringkih - minangka bayi sing ora nduweni. Rencana iku kudu dipateni kanthi cara sing elek. Aku ora bisa, nanging bisa diwanti-wanti nalika aku ngira bebener sing luar biasa sing ora mbutuhake kita nanging teka. Kita ora duwe apa-apa sing bisa menehi dheweke kajaba kamulyan, tresna lan syukur.

Wiwit Gusti Allah ora mbutuhake kita, pitakonan saka nilai kita muncul. Ing materi murni materi, kita ora ana regane. Nilai-nilai kimia sing nggawe badan kita kira-kira franchise 140. Yen kita ngedol sumsum balung, DNA kita lan organ awak kita, rega bisa nganti sawetara juta francs. Nanging rega kasebut ora saklawasé bisa ditrapake kanggo nilai sing bener. Minangka makhluk anyar ing Yesus, kita berharga. Yesus punika sumber saking nilai punika - nilai gesang gesang wonten hubungan kaliyan Gusti Allah. Sang Triun Allah wis nimbali kita dadi ora ana apa-apa, supaya kita bisa urip ing hubungan sing sampurna, sakral lan maha-ingane. Hubungan iki minangka kamanunggalan lan komuni ing ngendi kita kanthi bebas lan seneng nampa kabeh sing Gusti Allah menehi kita. Ing pandonga, kita dipasrahake marang kabeh kita lan duwe.

Para pamikir Kristen nyatakake kamulyan babagan hubungan katresnan iki kanthi pirang-pirang cara sing beda-beda sajrone pirang-pirang abad. Augustine ujar: «Sampeyan wis nggawe properti sampeyan. Atiku ora resah nganti tumetes ing sampeyan ». Ilmuwan lan filsuf Prancis Blaise Pascal ujar: "Ing sajroning ati saben manungsa ana empu sing mung bisa diisi dening Gusti Allah dhewe". CS Lewis ujar: "Ora ana sing wis ngalami kabungahan ngerti yen Gusti Allah ora bakal pengin ngupayakake perdagangan kasebut kanthi senenge." Dheweke uga ujar manawa kita manungsa digawe supaya "njaluk pitakon marang Gusti Allah".

Gusti Allah nitahake kabeh (kalebu kita manungsa) amarga "Gusti Allah iku katresnan" kaya rasul Yohanes ngetrapake kasebut (1 Yokanan 4,8). Katresnan Gusti iku kasunyatan sing paling dhuwur - dhasar kabeh kasunyatan sing digawe. Katresnan kasebut ora ana regane sing paling gedhe lan katresnan sing mbalekake lan ngowahi sing diwenehake kanggo kita lan nemtokake nilai sing sejatine.

Ayo kita ora bakal ngelekake kasunyatan katresnan Gusti Allah kanggo kita. Nalika kita kesengsem, apa fisik utawa emosional, kita kudu ngelingi yen Gusti Allah tresna marang kita lan bakal njupuk kabeh pain adoh saka jadwal. Nalika kita sedhih, mundhut lan sedhih, kita kudu ngeling-eling yen Gusti Allah tresna marang kita lan sapisan bakal ngilangke kabeh nangis.

Nalika anak-anakku isih cilik, dheweke takon apa sebabe aku seneng. Wangsulane ora minangka bocah-bocah sing apik banget sing katon apik (apa padha lan isih ana). Iku ora kanggo dadi siswa sing pinunjul (sing bener). Nanging wangsulane yaiku: "Aku tresna sampeyan amarga sampeyan anak-anakku!" Punapa manahipun Gusti ingkang tresna marang kita: "Dheweke dadi kagungane lan ndadekake kita luwih berharga tinimbang sing bisa kita bayangake". Kita ora kudu lali!

Ayo kita bungah sajrone kita sejati minangka kekasih Gusti Allah.

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL