Warisan para setya

129 minangka warisan saka setya

Pusaka wong sing pracaya bakal nebus lan urip langgeng ing Sang Kristus minangka anak-anaké Gusti Allah ing sesambungan karo Sang Rama, Sang Rama lan Sang Roh Suci. Bapake saiki wis ngalih wong-wong sing iman menyang alam putrane; warisane bakal disimpen ing swarga lan bakal dipasrahake kanthi lengkap sajrone tekane Kristus sing nomer loro. Wong-wong mursid sing wungu mrentah bareng karo Kristus ing Kratoning Allah. (1 Yohanes 3,1: 2-2,25; 8:16; Rum 21: 1,13-7,27; Kolose 1:1,3; Daniel 5:5,10; Petrus-; Wahyu)

Bebungah saka Kristus

Rasul Petrus takon marang Yesus sapisan: "Banjur Petrus miwiti lan ujar:" Saiki, aku wis ninggal kabeh lan ngetutake sampeyan; apa sing diwenehake kanggo kita? » (Mat. 19,27). Kita bisa nulis maneh kaya iki: «Kita nyerah akeh sing ana ing kene. Apa tenan regane? ” Sawetara kita bisa uga takon pitakon sing padha. Kita nyerah akeh lelungan - karir, kulawarga, kerja, status, bangga. Sampeyan pancene migunani? Apa ana ganjaran kanggo kita?

Kita wis kerep ngandhani ganjaran ing Kratoning Allah. Akeh anggota ketemu spekulasi iki banget nyemangati lan motivasi. Iki nyumurupi urip langgeng kanthi istilah sing bisa dingerteni. Kita bisa ngenalake awake dhewe karo ganjaran fisik sing nggawe kurban kita bermanfaat.

Kabar apik yaiku yen karya lan kurban kita ora muspra. Upaya kita bakal diganjar - malah kurban sing kita gawe kanthi basis misinformasi doktrin. Gusti Yesus ngandika yen saben motif kita bener - yen karya kita lan kurban rampung kanggo jenenge - kita bakal diganjar.

Aku mikir bakal mbiyantu ngrembug jinis pahala sing dijanjekake dening Gusti Allah. Kitab Suci akeh sing kudu dingerteni babagan iki. Gusti Allah mirsa yen kita takon babagan iki. Kita butuh wangsulan. Dheweke menehi inspirasi kanggo nulis teks babagan pahala, lan aku yakin manawa yen janji karo hadiah, kita bakal entuk ganjaran sing luwih apik - sing luwih gedhe tinimbang sing takon (Efesus 3,20).

Ganjaran kanggo saiki lan ing salawas-lawase

Ayo diwiwiti kanthi ndelok cara Yesus mangsuli pitakonane Petrus: «Nanging Gusti Yesus banjur ujar:" Satemen-temene pituturKu marang kowe, yen sampeyan sing ngetutake aku bakal dilahirake maneh nalika Putrane Manungsa lenggah. ing dhampar kamulyane, uga lenggah ing dhampare rolas lan ngadili rolas suku Israel. Lan sapa sing ninggal omah utawa sadulur utawa bapak utawa biyung utawa anak utawa anak utawa ing lapangan kanggo jenengku bakal nampa satus kaping lan olèh urip langgeng » (Matéus 19,28: 29).

Injil Markus nerangake manawa Yesus ngandhani rong wektu sing beda. "Pangandikane Gusti Yesus: Satemene, Aku pitutur marang kowe: ora ana sing ninggalake omah utawa sadulur utawa sadulure utawa biyunge utawa bapak utawa bapak utawa anak utawa lapangan kanggo aku lan demi Injil sing ora nampa satus kaping: saiki omah lan sedulur-sedulur lan ing wektu iki Sadulur lan ibu lan bocah lan lapangan ing satengahing buron - lan urip langgeng ing jagad iki » (Tandhani 10,29-30).

Gusti Yesus negesake negesake manawa Gusti Allah bakal maringi hadiah marang kita - nanging dheweke uga ngelingake manawa urip iki dudu urip mewah. Kita bakal ngliwati buron, uji coba lan kasangsaran ing urip iki. Nanging berkah kasebut ngluwihi kesulitan ing rasio 100: 1. Ora preduli apa kurban sing bakal digawe, kita bakal entuk pahala. Urip Kristen mesthi "pantes".

Temtunipun, Gusti Yesus boten paring prajanji kangge mratelakaken lapangan 100 ingkang mbebayani tumrap piyambakipun. Dheweke ora janji arep gawe wong sejahtera. Dheweke ora janji menehi ibu 100. Dheweke ora bisa ngomong kanthi nyata ing kene. Apa tegese yaiku yen samubarang sing kita tampa saka ing urip iki bakal luwih saka satus katrima, samubarang sing dikalahake - diukur kanthi nilai sing sejati, sing ora langgeng, ora dadi fesyen fisik.

Malah ujian kita duwe nilai spiritual kanggo entuk manfaat (Roma 5,3-4; Yakobus 1,2-4), lan iki luwih larang tinimbang emas (1 Petrus 1,7). Kadhangkala Gusti Allah maringi hadiah emas lan sementara liyane (mungkin minangka tandha babagan perkara sing bakal ditindakake), nanging ganjaran sing paling gedhe yaiku sing paling dawa.

Terus terang, aku ragu-ragu manawa para siswa ngerti apa sing dingandikakake Yesus. Dheweke isih mikir babagan syarat karajan fisik sing bakal enggal-enggal nggawa kabebasan lan kekuwatan kanggo jagad Israel (Para Rasul 1,6). The Martyrdom saka Stephen lan James (Kisah 7,57-60; 12,2) bisa uga katon sithik
Surprise teka. Endi hadiah kanggo dheweke?

Pasemon bab ganjaran

Ing macem-macem pasemon, Gusti Yesus nerangake yen para murid sing setia bakal nampa bebungah gedhe. Kadhangkala ganjaran kasebut digambarake minangka dominasi, nanging Gusti Yesus uga migunakake cara liya kanggo njlentrehake ganjaran kita.

Ing perumpamaan para pekerja ing pakebonan anggur, hadiah keslametan dituduhake upah saben dinane (Matéus 20,9: 16). Ing pasemon babagan prawan, pesta panganten minangka hadiah (Mat. 25,10).

Ing perumpamaan bakat kasebut, pahala kasebut diterangake kanthi umum: siji "dilebokake kanthi akeh" lan bisa "mlebu ing kabungahan Gusti" (Vv. 20-23).

Ing perumpamaan wedhus lan wedhus, murid sing diberkahi diijini nampa kerajaan (V. 34). Ing perumpamaan para mantri, mantri sing setya diganjar kanthi nyelehake awake ing kabeh barang saka master (Lukas 12,42-44).

Ing pasemon babagan kilogram, para abdi sing setya diparingi kuwasa marang kutha-kutha (Lukas 19,16-19). Gusti Yesus janji karo 12 murid-murid mau ngwasani suku-suku Israel (Matéus 19,28; Lukas 22,30). Anggota komunitas Tiatira diwenehi kekuwatan tumrap para bangsa (Wahyu 2,26: 27).

Gusti Yesus maringi pitutur marang para sakabat "supaya nglumpukake bandha ing swarga!" (Matéus 6,19: 21). Dheweke menehi saran manawa apa sing ditindakake ing urip iki bakal diganjar mbesuk - nanging apa sing ana gandhengane? Apa gunane bandha yen ora ana sing dituku? Yen lurung-lurung digawe emas, apa regane emas?

Yen kita duwe badan rohani, kita ora butuh barang fisik maneh. Maksudku, kasunyatan iki nyatake yen yen kita mikir babagan ganjaran langgeng, kita kudu ngucapake apa sing paling utama babagan ganjaran rohani, ora bab prakara fisik sing bakal sirna. Nanging masalah iku ora duwe kosakata kanggo njlèntrèhaké detail saka eksistensi sing durung tau dialami. Mulane, kita kudu nganggo tembung sing adhedhasar fisik, sanajan kita nyoba kanggo njlèntrèhaké apa sing katon rohani.

Ganjaran langgeng kita bakal kaya simpenan. Ing sawetara cara, bakal kaya warisan karajan. Ing sawetara cara bakal kaya nalika steward diatur ing barang-barang saka Gusti. Bakal kaya duwe kebon anggur sing ngatur kanggo Master. Bakal kaya tanggung jawab ing kutha. Bakal kaya mangan pésta wedhi nalika kita bareng karo kabungahané Gusti. Ganjaran kaya iki - lan akeh liyane.

Kawicaksanan rohani kita bakal luwih apik tinimbang bab fisik sing kita kenal ing urip iki. Kawontenan kita ing salawas-lawase Gusti Allah bakal luwih mulia lan luwih seneng tinimbang ganjaran fisik. Kabeh barang-barang fisik, ora patiya kepenak utawa larang-larang, nanging biyasane ora bisa ditemokake ing swarga.

Kabungahan langgeng karo Gusti Allah

Dawud kasebut kaya mangkene: "Sampeyan wis nedahake aku cara urip: sadurunge sampeyan kabungahan iku kebak banget lan kebahagiaan ing sisih tengenmu," (Jabur 16,11). John nggambarake minangka wektu nalika bakal "ora ana pati, ora nandhang lara, ora bakal ngegurake, ora lara maneh" (Wahyu 20,4). Kabeh wong bakal seneng. Ora bakal ana diskriminasi. Ora ana sing bisa mikir yen prekara-prekara bisa luwih cilik. Kita bakal ngrampungake tujuan sing digawe Gusti Allah.

Yesaya nggambarake sawetara kabungahan kasebut nalika ramalan manawa sawijining bangsa bakal bali menyang negarane: kabungahan langgeng bakal ngungkuli sirahe; Dheweke bakal njupuk kabungahan lan kabungahan, lan nyeri lan desahan bakal uwal » (Yésaya 35,10). Kita bakal ana ing ngarsane Gusti Allah lan kita bakal luwih seneng tinimbang sing sadurunge. Iki sing dikarepake karo agama tradisional dening konsep "mlebu swarga".

Apa salah pengin njaluk ganjaran?

Sawetara pangritik babagan agama Kristen ngojok-ojoki konsep swarga minangka pangarep-arep ora nyata - nanging panyuluhan ora minangka wangun nalar sing apik. Pitakonan nyata, apa ganjaran utawa ora? Apa ganjaran sing ana ing swarga, mula ora kethul yen kita duwe pangarep-arep kanggo seneng. Yen kita bener diganjar, iku ora bisa dianggep ora dikarepake.

Kasunyatan prasaja yaiku Gusti Allah janji kanggo menehi hadiah. "Nanging yen ora ana iman, mokal kanggo bisa marem Gusti; kanggo sapa waé sing pengin marani Gusti Allah, kudu percaya yèn dhèwèké lan dheweke bakal menehi ganjaran kanggo wong-wong sing padha ngupaya » (Ibrani 11,6). Pracaya pituwas minangka bagean saka kapercayan Kristen. Isih, ana wong sing mikir manawa ngremehake utawa luwih mulia karo wong Kristen sing pengin dibaleni kanggo pakaryane. Dheweke mikir manawa Kristen kudu ngladeni motif katresnan tanpa ngarep-arep hadiah kanggo pakaryane. Nanging dudu pesen lengkap saka Kitab Suci. Saliyane saka hadiah kawilujengan kanthi sih-rahmat lumantar iman, Injil njanjeni ganjaran kanggo umate, lan ora salah nganggep prenatane Gusti Allah.

Mesthi kita kudu ngabekti marang Gusti Allah saka motivasi katresnan lan ora mung minangka upah sing mung kanggo upah. Nanging, Kitab Suci nyritakaké ganjaran lan njamin kita bakal diganjar. Dadi, kita bisa pracaya marang janji Allah lan supaya kita bisa nganjurake. Ganjaran ora mung motif anak-anak sing ditebus Gusti Allah, nanging iku minangka bagéan saka paket sing diparingake dening Gusti Allah marang kita.

Nalika urip dadi angel, mbantu kita ngeling-eling manawa ana urip liyane sing diganjar. «Yen kita ngarep-arep mung Kristus ing sajroning urip iki, kita dadi wong sing paling cilaka» (1 Korinta 15,19). Paulus mangerténi manawa urip ing ngarep bakal nggawe korban dheweke migunani. Dheweke nyerah kesenengan sementara supaya golek kesenengan sing luwih dawa lan suwe (Filipi 3,8).

Paulus ora wedi karo basa "untung" (Filipi 1,21:1; 3,13 Timotius 6,6:11,35;; Ibrani). Dheweke ngerti manawa urip mbesuk bakal luwih apik tinimbang buron-buron iki. Gusti Yesus uga mikir babagan berkah saka korban dhewe, lan dheweke bakal siyap kanggo nyabrang amarga dheweke weruh kabungahan ing akhirat (Ibrani 12,2).

Nalika Gusti Yesus menehi saran supaya nglumpukake bandha ing swarga (Matéus 6,19: 20), dhèwèké ora nglawan investasi - mula nglawan investasi sing ala. Aja nginvestasi ganjaran sauntara, nanging investasi ing swarga sing bakal tetep ing salawas-lawase. «Sampeyan bakal diganjar banget ing swarga» (Mat. 5,12). «Kratoning Allah iku kaya bandha sing didhelikake ing kolom» (Mat. 13,44).

Gusti Allah wis nyiapake barang sing apik banget kanggo kita lan kita bakal nemokake iku banget nyenengake. Iku pancen kanggo kita supaya bungah ing berkah iki, lan nalika kita mbatalake biaya ngetutake Yesus, iku uga hak kanggo ngitung berkah lan janji kita wis dijanjekake.

"Apa sing dilakoni wong kabeh, bakal ditampa saka Gusti" (Efesus 6,8). «Kabeh sing sampeyan lakoni wis rampung kanthi gumolonging ati minangka Gusti lan dudu wong liya, amarga sampeyan ngerti manawa sampeyan bakal nampa pusaka saka Gusti minangka hadiah. Sampeyan ngawula ing Gusti Kristus! » (Kolose 3,23: 24). «Ati-ati aja nganti kelangan barang sing wis digawe, nanging supaya entuk upah lengkap» (2 Yokanan 8).

Prasetya banget

Apa sing diwenehake Gusti Allah kanggo kita saestu ora ngatasi imajinasi kita. Malah ing urip iki, katresnan saka Gusti Allah ngluwihi kemampuan kanggo ngerteni (Efesus 3,19). Tentrem Gusti iku luwih luhur tinimbang akal kita (Filipi 4,7), lan kabungahan kasebut ngluwihi kemampuan kita kanggo menehi tembung (1 Petrus 1,8). Banjur sepira luwih mokal kanggo njlentrehake kepriye isine bakal urip karo Gusti Allah ing salawas-lawase?

Penulis Kitab Suci ora menehi kita akeh rinci. Nanging siji bab sing kita temtokake manawa - bakal dadi pengalaman paling apik sing bakal kita alami. Iku luwih apik tinimbang lukisan paling éndah, luwih apik tinimbang pangan sing paling éca, luwih apik tinimbang olahraga sing paling apik, luwih apik tinimbang perasaan lan pengalaman sing paling apik sing kita alami. Iku luwih apik tinimbang apa wae ing bumi. Iku bakal dadi ganjaran sing luar biasa! Gusti Allah bener-bener loma! Kita wis nampa prasetya banget lan larang regane - lan hak istimewa ngabagi pesen iki apik karo wong liya. Apa bungah kudu ngebekin ati kita!

Nggunakake tembung saka 1 Petrus 1,3: 9: "Pinujia Gusti Allah, Rama Yesus Kristus Gusti kita, sing sawise sih-rahmat banget ngasilake kita dadi pengarep-arep sing urip liwat kebangkitan Yesus Kristus saka ing antarane wong mati. pusaka sing ora bisa dilacak lan ora pati cetho lan garing sing disimpen ing swarga kanggo sampeyan, manawa sampeyan wis disimpen saka kekuwatane Gusti Allah liwat iman kanggo kawilujengan, sing siyap bakal diwedharake ing wektu pungkasan. Banjur sampeyan bakal kepenak yen sampeyan saiki, ora suwe, yen sampeyan lagi sedhih, ing macem-macem banding supaya iman sampeyan bakal ditemokake asli lan luwih larang tinimbang emas ephemeral sing diresmikan nganggo geni, kanggo memuji, pujian lan Pakurmatan nalika Jahshua diturunake. Sampeyan ora ndeleng dheweke lan isih tresna marang dheweke; Nanging saiki kowé ora pretyaya marang Aku, sanajan ora weruh. nanging sampeyan bakal seneng karo kabungahan sing ora bisa dingerteni lan mulya yen sampeyan nggayuh tujuan iman sampeyan, yaiku kawilujengan jiwa. »

We have a lot to thank, akeh alasan kanggo seneng lan kanggo ngrameke kathah!

dening Joseph Tkach


pdfWarisan para setya