Struktur manajemen gereja

Struktur kepemimpinan 126 gereja

Kepala greja yaiku Yesus Kristus. Dheweke ngandhani Greja kersane Rama liwat Roh Suci. Liwat tulisan suci, Roh Suci mulang lan nguatake greja kanggo nyukupi kebutuhan masarakat. Greja Gusti Allah ing saindenging jagad nyoba ngetutake kepemimpinan Roh Suci kanggo ngurus jemaat lan uga nunjuk para pinituwa, diakon lan diakon lan pemimpin. (Kolose 1,18:1,15; Efesus 23: 16,13-15; Yokanan 4,11: 16; Efesus)

Kepemimpinan ing pasamuwan

Awit bener yen saben Kristen nduweni Roh Suci lan Roh Suci mulang saben kita, apa ana pituduh ing Gréja? Apa ora bisa dadi Kristen maneh kanggo ndeleng sesambungan kita minangka kelompok sing padha karo saben wong bisa nindakake apa-apa?

Macem-macem ayat Kitab Suci, kayata 1. Yohanes 2,27 koyone konfirmasi gagasan iki - nanging mung yen dijupuk metu saka konteks. Contone, nalika Yohanes nulis yen wong Kristen ora butuh wong sing bisa mulang, apa tegese dheweke ora bakal diwulang? Apa dheweke ora ngeling-eling apa sing aku tulis amarga sampeyan ora butuh kula utawa wong liya minangka guru? Mesthi wae dheweke ora ngerti.

Yohanes wis nulis layang iki amarga wong-wong mau kudu diwulang. Panjenenganipun ngelingake para pembacare marang Gnostisisme, sikap sing bisa disimpen liwat doktrin-doktrin rahasia. Panjenenganipun ngandika yen bebeneran kekristenan wis dikenal ing Gereja. Sing setia ora bakal butuh kawruh rahasia kajaba apa sing wis dikirimake ing Roh Suci marang pasamuwan. Yohanes ora ngomong yen Kristen bisa nindakake tanpa pamimpin lan guru.

Saben Kristen duwe tanggung jawab pribadi. Saben uwong kudu pracaya, nggawe keputusan babagan carane wong urip, nemtokake apa kang pracaya. Nanging Prajanjian Anyar nyatakake yen kita ora mung individu. We are part of a community. Gréja punika opsional ing pangertosan ingkang sami minangka tanggung jawab punika opsional. Gusti Allah ngidini kita milih tumindak kita. Nanging sing ora ateges manawa saben pilihan uga padha mbiyantu, utawa kabeh wong padha karo karsane Gusti Allah.

Apa wong Kristen butuh guru? Sedaya Prajanjian Anyar nuduhake manawa kita butuh. Gereja Antioki duwe guru minangka salah sawijining postingan kepemimpinan (Para Rasul 13,1).

Guru minangka salah sawijining peparinge Sang Roh Suci kanggo Pasamuwan (1 Korinta 12,28:4,11; Efesus). Paulus nyeluk awake minangka guru (1 Timotius 2,7; Titus 1,11). Malah sawise iman pirang-pirang taun, para wong pracaya isih butuh guru (Ibrani 5,12). James ngelingake yen kabeh wong iku guru (Yakobus 3,1). Pangucapane nuduhake yen Gereja biasane duwe wong sing ngajar.

Kristen kudu mulang sehat ing bebener kapercayan. Gusti Allah mirsa manawa kita tuwuh kanthi kecepatan sing beda-beda lan duwe kekuwatan ing macem-macem wilayah. Dheweke ngerti amarga dheweke minangka dheweke sing menehi kekuwatan kasebut ing wiwitan. Dheweke ora menehi hadiah sing padha (1 Korinta 12). Dheweke nyebar luwih akeh supaya kita bisa kerja bareng-bareng kanggo kabecikan umum, ngrewangi siji-sijine tinimbang ora diisolasi lan ngupayakake urusan dhewe (1 Korinta 12,7).

Sing siji Kristen nduweni wewenang sing luwih gedhe kanggo nampilake rahmat, sawetara kanggo tantangan spiritual, sawetara kanggo porsi fisik, sawetara kanggo pitutur, koordinasi utawa ajaran. Kabeh wong Kristen nduweni nilai sing padha, nanging ora padha karo identik. Kita duwe kabisan beda, lan sanajan kabeh iku penting, ora kabeh padha. Minangka anak-anak Gusti Allah, minangka pewaris nebus, kita padha. Nanging kita ora kabeh duwe tugas sing padha ing pasamuwan. Gusti Allah migunakake manungsa lan ora ndhistribusake peparinge kaya kang dikarepake, miturut pangarepan manungsa.

Mangkono, Gusti Allah nggunakake guru ing pasamuwan, wong sing bisa mbantu wong sinau. Ya, aku ngakoni yen minangka organisasi duniawi, aku ora milih sing paling gedhe lan aku uga ngakeni yen guru kadang tau salah. Nanging iki ora mbatalake kesaksian sing jelas saka Prajanjian Anyar yen Gréja Gusti Allah bener-bener duwe guru, sing iki minangka peranan sing bisa kita harepake ing komunitas pracaya.

Sanajan ora duwe pelayanan sing dhewe diarani "guru", kita ngarepake yen bakal ana guru ing greja, kita ngarepake para pandhita ngerti carane mulang (1 Timotius 3,2: 2; 2,2 Tim.). Ing Efesus 4,11, Paul nglumpukake pandhita lan guru bebarengan, kanthi menehi jeneng gramatis kaya yen peran iki nduwe loro tanggung jawab: yaiku suketan lan mulang.

A hirarki?

Prajanjian Anyar ora menehi hirarki kepemimpinan khusus kanggo Gréja. Gereja Yerusalem duwe rasul lan pinituwa. Gereja ing Antiokhia duwe nabi lan guru (Kisah 15,1; 13,1). Sawetara bagean ing Prajanjian Anyar nyebutake pimpinan pinisepuh, sing liyane diarani dheweke dadi prawan utawa uskup, ana sing ngarani para deacon (Kisah 14,23:1,6; Titus 7: 1,1-1; Filipi 3,2: 13,17; Timotius; Ibrani). Iki koyone beda tembung kanggo tugas sing padha.

Prajanjian Anyar ora njlentrehake hierarki rinci saka rasul dadi nabi kanggo para ilmuwan kanggo para pandhita marang para pandhita marang para pinituwa kanggo diakoni. Tembung "babagan" ora bakal paling apik, amarga kabeh iki minangka fungsi layanan kanggo mbantu Gereja. Nanging, Prajanjian Anyar mbutuhake wong manut pamimpin Gereja kanggo kerja bareng pimpinan (Ibrani 13,17). Ora manut wujude ora cocog, utawa skeptisisme utawa resistensi sing nemen.

Paulus nggambarake hirarki prasaja nalika dheweke ngandhani Timotius kanggo milih para pinituwa ing pasamuwan-pasamuwan. Minangka rasul, pendiri gereja, lan mentor, Paulus ana ing ngatasé Timotius, lan Timotius uga nduweni wewenang kanggo mutusake sapa sing dadi pinter utawa diakon. Nanging iki gambaran saka Efesus, ora resep kanggo kabeh organisasi gereja mangsa ngarep. Kita ora bisa nggarap pasamuan kanggo Yerusalem utawa Antiokhia utawa Roma. Sing mesthi ora praktis ing abad pisanan.

Apa sing bisa ngandika babagan pasamuan dina iki? Kita bisa ngomong yen Gusti Allah ngarepake gereja kanggo duwe pimpinan, nanging dheweke ora nemtokake carane pemimpin kasebut kudu diarani utawa carane kudu disusun. Dheweke ninggalake rincian kasebut mbukak kanggo mrentahake kahanan sing saiki ana ing Gréja. Kita kudu duwe pemimpin ing komunitas lokal. Nanging ora masalah apa sing diarani: Pastor Pierce, Elder Ed, Pastor Matson, utawa pelayan Sam sing bisa ditampa.

Ing Jemaat Gusti Sedunia, amarga kahanan sing kita alami, kita nggunakake model sing bisa diarani "Kepemimpinan" model kepemimpinan (Tembung episkopal asale saka tembung Yunani kanggo pengawas Episkopos, sing kadhangkala dijarwakake minangka uskup). Kita mikir iki cara paling apik kanggo komunitas kita supaya bisa mulang piwulang lan stabilitas. Model pimpinan episopal kita duwe masalah kaya model liyane, amarga wong sing dipercaya kabeh bisa dipercaya. Kita yakin manawa ing kahanan sejarah lan geografis, gaya organisasi kita bisa nglayani anggota kita luwih apik tinimbang model pimpinan kongrasionalis utawa model kepemimpinan Presbyterian.

(Man, elinga kene iku kabeh model saka Kepemimpinan pasamuwan bakal padha kongegrationalistisch, Presbyterian utawa Episcopal, bisa njupuk macem-macem formulir. Wangun Kita model line Episcopal bedo dramatically saka sing saka Gréja Ortodoks Wétan, Anglikan, Episcopalian, Katulik Roma utawa Gereja-gereja Lutheran).

Sirah pasamuan yaiku Yesus Kristus lan kabeh pemimpin ing pasamuwan kudu ngupayakake supaya bisa nglakoni kersané ing samubarang samubarang, ing urip pribadhi uga ing gesang pasamuwan-pasamuwan. Pemimpin kudu dadi tuladha Kristus ing karyane, yaiku, kudu sinau kanggo mbiyantu wong liya, supaya ora nresnani awake dhewe. Gréja lokal ora minangka kelompok kerja sing mbiyantu pastor nindakaké tugasé. Nanging, pastor bisa dadi promotor kanggo mbantu anggota ing karya - karya Injil, karya sing kudu dilakoni kanggo marga saka Yesus.

Para pinituwa lan pemimpin spiritual

Paulus mbandhingake pasamuwan dadi badan sing akeh anggota liyane. Kamanunggalane ora kalebu keseragaman, nanging kerja sama karo Gusti Allah sing umum lan kanggo tujuan sing umum. Anggota sing beda-beda duwe kekuwatan sing beda lan kita kudu nggunakake kanggo keuntungan kabeh (1 Korinta 12,7).

Gereja Dunia Sedunia netepake sesepuh lanang lan wadon dadi pamimpin pastoral. Uga nunjuk pemimpin lanang lan wanita kanthi proksi (sing uga bisa diarani deacon).

Apa bedane "ordinasi" lan "wewenang"? Ordining umume luwih umum lan tetep. Wewenang bisa diwenehake kanthi pribadi utawa umum lan bisa dibatalake kanthi gampang. Otorisasi ora resmi lan ora bisa dianyari maneh utawa bisa diowahi. Ordinasi uga bisa dicabut, nanging iki mung kedadeyan gedhe.

Ing Gréja Jagad Sakabehane, kita ora duwe katrangan standar lengkap babagan saben pimpinan agama. Para pinituwa asring dadi pandhita ing jemaah (ketua pandhita utawa asisten). Umume martakake lan mulang, nanging ora kabeh. Sawetara spesialis ing administrasi. Kabeh wong ngladeni pandhita ing pandhita utama (pengawas wardaya utawa episkopos) miturut kemampuane.

Pimpinan layanan greja nggambarake bhinéka sing luwih gedhe, kabeh wong (muga-muga) miturut kemampuane kanggo ngladeni kebutuhan masarakat. Pastur sing dadi tanggung jawab bisa menehi pamimpin kanggo tugas sementara utawa kanggo wektu sing ora ditemtokake.

Pastors katon kaya konduktor saka orkestra. Dheweke ora bisa meksa sapa wae kanggo main baton, nanging bisa dadi pengajaran lan koordinasi. Klompok minangka sakabehe bakal nindakake karya sing luwih apik sajrone pemain njupuk karakter kasebut. Ing masyarakat iman kita, anggota ora bisa murub pendeta. Para pastors kapilih lan dipecat ing tingkat regional, sing kalebu administrasi gereja ing AS, kanthi kerjasama karo para pinitul lokal.

Apa yen anggota mikir yen pastor ora cekap utawa mbingungake wedhus? Iki minangka struktur kepemimpinan episkopal kita mlebu. Masalah pengajaran utawa kepemimpinan kudu dirembug karo pastur luwih dhisik, banjur dadi pimpinan pastoral (pandhita pandita utawa episkopus ing kabupaten kasebut).

Kaya pasamuwan-pasamuwan perlu pemimpin lan guru lokal, pastors uga perlu pemimpin lan guru. Mulane, kita pitados bilih gereja Global Church of God gadhah peran ingkang wigatos kangge ningkataken masyarakat kita. Kita usaha kanggo dadi sumber pendidikan, gagasan, dorongan, pengawasan lan koordinasi. Mesthi wae kita ora sampurna, nanging kita bisa ndeleng ing panggung sing diwenehake kanggo kita. Punika ingkang kita suwun.

Mikir kita kudu Yesus. Dheweke wis kerja kanggo kita lan akeh karya wis rampung. Ayo padha memuji marang kasabarané, kanggo peparingé lan kanggo karya sing nyumbang kanggo pertumbuhan kita.

Joseph Tkach


pdfStruktur manajemen gereja