Kapindho rawuh Kristus

128 kapindho bakal teka Kristen

Kaya sing wis dijanjekake, Yesus Kristus bakal bali menyang bumi kanggo ngadili lan mrentah kabeh bangsa ing Kratoning Allah. Rawuhé nomer loro ing kekuwatan lan kamulyan bakal katon. Acara iki miwiti kebangkitan lan pituwase para suci. (Yokanan 14,3; Wahyu 1,7; Matius 24,30; 1 Tesalonika 4,15:17 - 22,12; Wahyu)

Apa Kristus bakal bali?

Apa sampeyan bakal dadi acara paling gedhe sing bisa kelakon ing panggung donya? Liyane perang donya? Panemon obat kanggo penyakit sing elek? Tentrem donya, sapisan lan kabeh? Utawa kontak karo intelijen extraterrestrial? Kanggo mayuta-yuta Kristen, jawaban kanggo pitakonan iki prasaja: acara paling sing bisa kedadeyan yaiku kedhepane Yesus Kristus sing kapindho.

Pesen utama ing Kitab Suci

Crita Alkitab lengkap babagan kedatangan Yesus Kristus minangka Juruwilujeng lan Raja. Ing Taman Eden, wong tuwa sing sepisanan ngrusak hubungane karo Gusti Allah liwat dosa. Nanging Gusti Allah mbadekake tekane Penebus sing bakal nambani istirahat spiritual iki. Kanggo ula sing nggodha Adam lan Hawa kanggo nggawe dosa, Gusti Allah ujar: «Lan aku bakal nahan permusuhan ing antarane sampeyan lan wanita lan ing antarane turunane lan keturunan; Dheweke bakal ngremehake sirahe lan sampeyan bakal tikelake menyang tumit » (Pangentasan 1).

Iki minangka ramalan Injil awal saka Juruwilujeng sing bakal ngrusak kekuwatan dosa sing ditindakake dening dosa lan pati ("Dheweke kudu ngremehake sirahe"). Kepiye? Liwat seda pengorbanan saka Juru Salamin ("Sampeyan bakal tikus dheweke ing tumit"). Gusti Yesus ngrambah iki nalika pisanan teka. Yohanes Pembaptis ngerteni dheweke minangka "Cempening Allah sing nggawe dosa menyang jagad" (Yokanan 1,29).

Kitab Suci ngandharake makna inti saka inkarnasi Gusti Allah ing wiwitan teka Kristus. Kitab Suci uga ngandhakake yen Gusti Yesus saiki lumebu ing urip para pitados. Lan Kitab Suci uga ngandika kanthi yakin yen dheweke bakal teka maneh, katon lan kuwasa. Yesus rawuh kanthi telung cara:

Yesus wis teka

Kita manungsa butuh kawilujengane Gusti Allah - kawilujengane - amarga Adam lan Hawa dosa lan nggawa pati ing jagad iki. Yesus ngrampungake kawilujengan iki kanthi mati ing panggonan kita. Paulus nulis ing Kolose 1,19: 20: "Amarga samesthine Gusti Allah yen kabeh turah-turah kudu manggon ana ing dheweke lan liwat dheweke nyipta kabeh marang awake dhewe, yaiku ing bumi utawa ing swarga, kanthi nggawe tentrem liwat getih Salib. » Gusti Yesus nambani break kasebut sing kedadeyan pisanan ing Taman Eden. Liwat pengorbanane, manungsa bisa disegerake maneh karo Gusti Allah.

Ramalan Prajanjian Lawas nyebutake Kratoning Allah ing mbesuk. Nanging Prajanjian Anyar diwiwiti karo Yesus martakake kabar apik saka Gusti Allah: "Saiki wis tekan ... lan Kratoning Allah wis teka," ujare (Tandhani 1,14-15). Yesus, raja ing Kraton, mlaku ing antarane wong! Yesus "nggawe korban kanggo dosa" (Ibrani 10,12). Kita ora bakal ngremehake pentinge inkarnasi Yesus, babagan urip lan pakaryane sekitar 2000 taun kepungkur.

Gusti Yesus rawuh. Luwih - Yesus rawuh saiki

Ana kabar apik kanggo wong-wong sing percaya marang Kristus: «Sampeyan uga wis mati amarga nglanggar kaluputan lan dosa sing biyen sampeyan urip kaya ing jagad iki ... Nanging Gusti, sing maha welas asih, nduweni katresnan gedhe karo wong sing ditresnani karo kita, uga kita, sing tiwas ing dosa, urip bareng karo Kristus - kanthi sih-rahmat sampeyan wis disimpen. (Efesus 2,1-2; 4-5).

Gusti Allah saiki wis ngangkat kita spiritual karo Kristus! Dening sih-rahmaté, "Panjenengané wis nangèkaké lan masrahake kita ing swarga ana ing Sang Kristus Yesus, supaya ing wektu sing bakal teka, dheweke bakal nuduhake kasugihan gedhe saka sih-rahmat liwat Gusti Yesus Kristus." (Ayat 6-7). Bagean iki nggambarake negara kita saiki minangka pengikut Yesus Kristus!

Gusti Allah wis nglairake maneh "sawise sih-rahmat banget marang pangarep-arep sing urip liwat kebangkitan Yesus Kristus saka ing antarane wong mati, dadi pusaka sing ora kena lan tanpa cacat lan uga garing sing disimpen ing swarga kanggo sampeyan" (1 Petrus 1,3: 4). Yesus urip ing kita saiki (Galatia 2,20). Kita wis lahir maneh ing spiritual lan bisa ndeleng Kratoning Allah (Yokanan 3,3).

Nalika ditakoni nalika Kratoning Allah bakal teka, wangsulane Gusti Yesus: "Kratoning Allah ora bakal cara sing bisa dideleng; utawa uga ora ana sing ngucapake: lah, iki wis tumeka! utawa: ana kana! Amarga iku, Kratoning Allah ana ing kowe » (Lukas 17,20-21). Gusti Yesus ana ing tengah-tengah para Farisi, nanging dheweke urip ing wong Kristen. Yesus Kristus nggawa Kratoning Allah ing awake dhewe.

Ing cara sing kaya mangkene Gusti Yesus urip ing kita, dheweke ngenalake karajan. Panyuwune Gusti Yesus kanggo manggon ing kita soko sesambungan sing jelas babagan Kratoning Allah ing bumi nalika Yesus rawuh.

Nanging apa sebabé Yésus urip ing kita? Wigati: «Amarga sih-rahmat, sampeyan wis disimpen kanthi iman, lan dudu saka sampeyan: iku peparinge Gusti Allah, ora saka pakaryan, mula ora ana wong sing bisa gumunggung. Amarga kita minangka pakaryane, sing digawe ing Sang Kristus Yesus kanggo tumindak apik sing wis disiapake dening Gusti Allah sadurunge kita kudu mlaku » (Efesus 2,8: 10). Gusti Allah wis nylametake kita kanthi sih-rahmat, ora kanthi upaya dhewe. Nanging sanajan ora bisa entuk kawilujengan liwat pakaryan, Yesus urip ing kita supaya saiki bisa nindakake pakaryan apik lan mulane bisa ngluhurake Gusti Allah.

Gusti Yesus rawuh. Yesus teka. Lan - Yesus bakal teka maneh

Sasampunipun patangenipun Yesus, nalika para sakabatipun nyumurupi Panjenenganipun minggah, kalih malaekat nyuwun pitaken:
«Apa sing sampeyan ngadeg ing kana ndeleng langit? Iki Yesus sing dijupuk munggah menyang swarga dening sampeyan bakal bali kaya yen sampeyan ndeleng wong menyang swarga » (Para Rasul 1,11). Ya, Gusti Yesus rawuh maneh.

Ing wiwitane, Gusti Yesus ninggalake sawetara ramalan mesiu sing ora dialami. Iki minangka salah sawijining alasan kenapa wong Yahudi nulak dheweke. Padha weruh Sang Kristus minangka pahlawan nasional sing bakal mbebasake saka pamaréntahan Romawi.

Nanging Kristus kudu luwih dhisik mati kanggo kabeh kamanungsan. Mung mengko Kristus bakal bali dadi raja sing menang banjur ora mung ngangkat Israel nanging nggawe kabeh karajan ing saindenging kerajaan. "Lan malaekat pitu ngunekake kalasangka; lan ana swara gedhe ing swarga, ujar: Dhasaring jagading Gusti lan Sang Kristus wis dadi, lan Panjenengane bakal ngasta selawas-lawas » (Wahyu 11,15).

"Aku arep nyawisake papan kanggo sampeyan," ujare Gusti Yesus. «Lan nalika aku nyiapake situs kanggo sampeyan, aku pengin bali lan njupuk sampeyan supaya sampeyan ana ing kene» (Yokanan 14,23).

Ramalané Yésus ing Gunung Zaitun (Mat. 24,1: 25.46) ngrampungake pitakon lan kuwatir babagan murid nalika pungkasan jaman iki. Banjur, rasul Paulus nulis marang pasamuan babagan carane "Gusti piyambak bakal teka nalika dhawuhe ditabuh, nalika swara malaikat lan swaraning kalasangka Allah, tumurun saka swarga, lan wong-wong sing tiwas sing tiwas ing Kristus bakal ditangekake maneh" (2 Tesalonika 4,16). Nalika tekane Yesus kaping pindho, dheweke bakal ngangkat wong sing wis tiwas dadi abadi lan ndandani wong-wong mukmin sing isih urip menyang kekebalan, lan dheweke bakal ketemu ing udara (Vv. 16-17; 1 Korinto 15,51: 54).

Nanging nalika?

Ing abad kepungkur, spekulasi babagan Kedadekan II saka Kristus wis nyebabake akeh perselisihan - lan kekecualane ora kaetung, amarga macem-macem skenario saka prediktor kabukti salah. The Overemphasis ing Gusti Yésus bakal ngasilake, bisa disambi kita saka fokus tengah saka Injil - karya redemptive Gusti Yesus kanggo kabeh wong, ngrambah liwat urip, pati, patangen lan karya aktif kang pangentasan minangka kita swarga Imam Agung.

Kita bisa dadi supaya menawa speculation sunnat sing kita gagal kanggo ketemu peran sah saka Kristen dadi pepadhang ana ing donya kanthi mbikak ing, cara Kristen welasan maha gesang kanggo dina lan ngluhurake Gusti Allah dening porsi wong.

"Yen ana sing narik kawigaten babagan Injil babagan prekara-prekara pungkasan, lan mbesuk kaping pindho dadi rancangan kanggo ngrancang acara-acara mbesuk kanthi nyata, mula dheweke nyimpang adoh saka konten lan semangat pernyataan-perumpamaan Injil Yesus. Injil Lukas »ing kaca 544.

Fokus kita

Yen ora bisa ngerteni kapan Kristus bakal teka maneh (lan mulane ora penting dibandhingake apa sing dingandharake ing Kitab Suci) apa sing kudu kita fokusake tenaga? Kita kudu fokus supaya Gusti Yesus rawuh nalika kedadeyan!

"Lha sampeyan wis siyap uga!" Pangandikane Gusti Yesus, "amarga Putraning Manungsa ana ing sajroning jam sing ora ateges" (Mat. 24,44). "Nanging sapa sing nganti tekan pungkasan, bakal disimpen." (Mat. 10,22). Kita kudu siyap kanggo awake dhewe, supaya bisa urip saiki lan nuntun urip saiki.

Fokus ing Kitab Suci

Wujuté Alkitab iku kira-kira tekané Yésus Kristus. Minangka wong Kristen, urip kita uga kudu gegayuhan karo rawuhe. Gusti Yesus rawuh. Saiki teka liwat indhelling Roh Suci. Lan Gusti Yesus bakal bali. Gusti Yesus bakal rawuh kanthi kekuwatan lan kamulyan "kanggo ngganti awak sing ora ana guna supaya dheweke dadi badan sing mulya (Filipi 3,21). Banjur «nitahake uga bakal bebas saka pangawulan saka impermanence kanggo kabebasan sing apik saka anak-anak Gusti Allah» (Roma 8,21).

Ya, aku bakal rauh, ujare Juruwilujeng. Lan minangka wong sing percaya lan murid-muridé Kristus, kita kabeh bisa mangsuli kanthi swara siji: "Amin, ya, Ayo Pangéran Yesus" (Wahyu 22,20)!

Norman Shoaf


Kapindho rawuh Kristus