Iman marang Gusti Allah

116 pracaya marang dewa

Iman marang Gusti Allah minangka hadiah saka Gusti Allah, sing dhasar saka Putrane sing dadi manungsa lan dipadhangi karo pangandikane sing langgeng liwat paseksen saka Roh Suci ing tulisan suci. Iman marang Gusti Allah nggawe ati lan pikiran manungsa bisa nampa karunia sih-rahmat, karahayon. Liwat Yesus Kristus lan Roh Suci, iman ndadekake kita bisa komunikasi kanthi spiritual lan setya marang Gusti Allah Rama kita. Yesus Kristus minangka penulis lan ngrampungake iman kita, lan kanthi iman, dudu tumindak, kita bisa kaslametan liwat sih-rahmat. (Efesus 2,8: 15,9; Kis. 14,27: 12,3; 1,1.4:3,16; Roma 10,17: 11,1; Yokanan 5,1: 2, 1,17; Kisah Para Rasul 3,21: 28; Roma 11,6:3,12; Ibrani 1: 2,5; Roma 12,2; ;;; Efesus; Korinta; Ibrani)

Reaksi ing pracaya marang Gusti Allah

Gusti Allah iku gedhe lan becik. Gusti Allah migunakaké kekuwatané sing gedhé kanggo nuntun janji marang katresnan lan sih-rahmat marang umaté. Dheweke seneng sabar lan sabar.

Sing becik, nanging carane cocog karo kita? Apa prabédan apa sing nggawe urip? Carane kita nanggapi marang Gusti Allah sing kuat lan alus? Kita nanggapi ing paling ora rong cara.

dateng

Nalika kita sumurup yen Gusti Allah nduweni kabeh kekuwatan kanggo nindakake apa wae sing dikarepake, lan tansah nggunakake kekuwatan kuwi minangka berkah kanggo manungsa, banjur bisa nduweni kapercayan sing mutlak yen kita apik. Dheweke nduweni kemampuan uga tujuan sing diandharake sajrone nindakake samubarang kabeh, kalebu pemberontakan, kebencian kita, lan pengkhianatan kita marang dheweke lan marang saben liyane, kanggo kawilujengan kita. Dheweke bener-bener dipercaya - pantes dipercaya.

Nalika kita ana ing tengah-tengah pengadilan, penyakit, kasangsaran lan malah mati, kita bisa yakin yen Gusti Allah isih ana ing kita, dheweke kepengin nganggep kita lan dheweke nduweni kabeh kekuwatan. Mesthi ora katon kaya kuwi, lan kita mesthi bakal bisa ngontrol, nanging kita bisa yakin yen Gusti Allah ora bakal kaget. Dheweke bisa nguripake saben kahanan, saben musibah dadi paling apik.

Kita ora kudu ragu-ragu yen tresna marang Gusti Allah marang kita. «Nanging Gusti nedahake katresnan kanggo kita ing kasunyatan manawa Sang Kristus seda kanggo kita nalika kita isih dosa» (Roma 5,8). "Iki kepiye kita ngerti katresnan yen Gusti Yesus Kristus nyawisake nyawane kanggo kita" (1 Yokanan 3,16). Kita bisa ngandel marang Gusti Allah sing ora nyidrani putrane kanggo menehi kabeh kebutuhan kanggo kebahagiaan sing langgeng liwat putrane.

Gusti Allah ora ngutus wong liya: Putraning Allah, sing penting kanggo Ketuhanan, dadi manungsa, saengga bisa mati kanggo kita lan wungu saka ing antarane wong mati (Ibrani 2,14). Kita ora katebus karo getih kewan, ora dening getih wong sing apik, nanging dening getih Allah sing dadi manungsa. Saben wayah ngramal sakramen, kita ngeling-eling babagan katresnané marang kita. Kita bisa yakin manawa dheweke tresna karo kita. Dheweke
wis nampa kepercayaan kita.

"Gusti Allah iku setya," ujare Paulus, "sing ora ngidini sampeyan nyoba babagan kekuwatanmu, nanging nggawe godaan pungkasan supaya sampeyan bisa nanggung" (1 Korinta 10,13). «Nanging Gusti iku setya; iku bakal ngiyatake lan nglindhungi sampeyan saka piala » (2 Tesalonika 3,3). Sanajan "kita ora setya, dheweke tetep setya" (2 Timotius 2,13). Dheweke ora bakal ngganti babagan pengin kita, nelpon kita, dadi grapyak banget kanggo kita. "Ayo kita terus ngakui pengarep-arep lan aja kuwatir; amarga dheweke setya sing janji marang dheweke » (Ibrani 10,23).

Panjenenganipun minangka prasetya kanggo kita, damel prajanjian kanggo ngasilake kita, kanggo menehi urip langgeng, tresna kita selawase. Dheweke ora pengin tanpa kita. Dheweke bisa dipercaya, nanging kepiye carane kudu dijawab? Apa kita kuwatir? Apa kita berjuang dadi pantes tresna marang dheweke? Utawa apa kita pitados?

Kita ora kudu ragu-ragu panguwasane Gusti. Iki ditampilake ing wungune Gusti Yesus saka ing antarane wong mati. Yaiku Gusti Allah sing duwe kekuwatan marang pati dhewe, sing nguasani kabeh makhluk sing diciptakake, sing nguasani kabeh kekuwatan liyane (Kolose 2,15). Dheweke wis menang babagan kabeh liwat salib, lan iki kabukten kanthi wungune. Pati ora bisa nahan dheweke amarga dheweke minangka pangeran ing urip (Para Rasul 3,15).

Kekuwatan sing padha diwedharake saka ing antarane wong mati uga bakal menehi urip sing abadi (Roma 8,11). Kita bisa yakin manawa dheweke duwe kekuwatan lan kepinginan kanggo ngrampungake kabeh janjine kanggo kita. Kita bisa dipercaya dheweke ing kabeh - lan iku apik amarga bodho dipercaya liyane.

Kita dhewe bakal gagal. Saking dhasaré, srengéngé bakal gagal. Pangarep-arep mung ana ing Gusti Allah sing nduweni kekuwatan luwih akeh tinimbang srengenge, luwih gedhe tinimbang jagad raya, sing luwih setya tinimbang wektu lan papan, kanthi katresnan lan kasetyan marang kita. Kita duwe pangarep-arep iki ing Yesus, Penebus kita.

Iman lan kapercayan

Kabeh sing percaya marang Yesus Kristus bakal kapitulungan rahayu (Para Rasul 16,31). Nanging apa tegese percaya marang Yesus Kristus? Malah Iblis percaya manawa Yésus iku Kristus, Putraning Allah. Dheweke ora seneng, nanging dheweke ngerti bener. Kajaba iku, Iblis ngerti manawa Gusti Allah ana lan menehi ganjaran kanggo wong sing ngupaya (Ibrani 11,6).

Dadi, apa bedane kapercayan lan kapercayan Iblis? Akeh sing ngerti wangsulan saka Yakobus: Iman sing sejati nuduhake tumindak (Yakobus 2,18-19). Sing kita lakoni nuduhake apa sing tenan kita percaya. Prilaku bisa dadi bukti kapercayan, sanajan ana wong sing manut amarga alesan sing salah. Malah Iblis makaryakke ing larangan sing diwenehake dening Gusti Allah.

Dadi apa kapercayan lan kepiye beda karo "netepi"? Aku nerangake katrangan paling gampang yaiku yen nyimpen iman yaiku kepercayaan. Kita dipercaya Gusti Allah sing ngopeni kita, nggawe kita apik tinimbang sing ala, menehi urip langgeng. Kepercayaan tegese ngerti yen Gusti Allah ana, manawa dheweke pancen apik, dheweke duwe kekuwatan kanggo nindakake apa sing dikarepake, lan percaya manawa dheweke bakal nggunakake kekuwatan kasebut kanggo nindakake apa sing paling apik kanggo kita. Kepercayaan tegese duwe kekarepan sing kita tundhuk lan siap manut - ora amarga wedi, nanging saka katresnan. Yen kita dipercaya Gusti Allah, kita tresna marang dheweke.

Trust nuduhake apa sing kita lakoni. Nanging tumindak ora dipercaya lan ora nggawe kapercayan - mung minangka asil saka kepercayaan. Iman sing sejatine pancen dipercaya ana ing Yesus Kristus.

A hadiah saka Gusti Allah

Ngendi iki jenis dipercaya teka saka? Ora ana perkara sing bisa kita gawé saka dhéwé. Kita ora bisa mbujuk dhéwé utawa nggunakake logika manungsa kanggo mbangun kasus sing ngalangi lan ngalangi. Kita ora bakal duwe wektu kanggo ngatasi kabeh bantahan, kabeh argumentasi filosofis babagan Gusti Allah. Nanging kita dipeksa kanggo nggawe keputusan saben dina: bakal kita pitados Gusti Allah utawa ora? Nyoba tundha keputusan iku keputusan - nanging aku ora ngandel.

Saben wong Kristen wis mutusake siji wektu utawa liya supaya percaya marang Kristus. Kanggo sawetara, iku keputusan sing dianggep apik. Kanggo wong liya, iku keputusan sing ora cocog kanggo alesan sing salah - nanging pancen keputusan sing tepat. Kita ora bisa dipercaya wong liya, ora uga awake dhewe. Ing awake dhewe bakal ngorotan awake dhewe. Kita ora bisa dipercaya panguwasa manungsa liyane. Kanggo sawetara kita, iman dadi pilihan sing kita lakokake saka desperation - kita ora bisa lunga menyang liya, kajaba karo Kristus (Yokanan 6,68).

Luwih becik yen iman awal iku iman sing durung dewasa - awal sing apik, nanging ora ana panggonan sing becik kanggo mandheg. Kita kudu tuwuh ing iman kita. Minangka wong ngandika marang Gusti Yesus:
"Aku mikir; tulungana ora percaya! » (Tandhani 9,24). Murid-murid dhewe duwe sawetara keraguan, sanajan sawise padha nyembah Gusti Yésus sing tangi (Mat. 28,17).

Endi iman teka saka ngendi? Dheweke dadi hadiah saka Gusti Allah. Efesus 2,8 nyariosaken bilih kawilujengan punika minangka hadiah saking Gusti Allah, tegesipun bilih iman ingkang nyebabaken kawilujengan ugi kedah dados hadiah.
Kita dikandhani ing Kisah Para Rasul 15,9 manawa Gusti Allah ngresiki ati saka para wong pracaya kanthi iman. Gusti Allah wis makarya ing njero. Dheweke yaiku wong sing mbukak "lawang iman" (Para Rasul 14,27). Gusti Allah nindakake iku amarga dheweke iku sing ngidini kita percaya.

Kita ora bakal ngandel marang Gusti Allah yen dheweke ora menehi kemampuan kanggo dipercaya dheweke. Dosa wis ngrusak wong supaya percaya utawa percaya marang Gusti Allah kanthi kekuatan utawa kawicaksanane. Iki minangka sebab kenapa iman ora dadi "pakaryan" sing nggawe kita dadi keslametan. Kita ora entuk kemasyhuran amarga nduweni syarat - yakin mung tegese nampa hadiah, kanthi matur nuwun kanggo hadiah kasebut. Gusti Allah maringi katrampilan kanggo nampa hadiah kasebut, kanggo menehi hadiah kasebut.

dipercoyo

Gusti Allah nduweni alasan sing becik kanggo pracaya, amarga ana wong sing bisa dipercaya lan bisa disimpen. Iman sing dilairake ana ing Sang Putra, kang dadi daging karahayon tumrap kita. Kita duwe alasan apik kanggo pracaya amarga kita duwe Juruwilujeng sing wis tuku kawilujengan kanggo kita. Dheweke wis rampung kabeh perlu, bebarengan lan kanggo kabeh, mlebu, nutup lan dikirim. Iman kita nduweni dhasar sing kuat: Yesus Kristus.

Gusti Yesus iku wiwitan lan rampung iman (Ibrani 12,2), nanging dhèwèké ora mung nindakké pakaryan mau. Gusti Yesus mung nindakake apa sing dikarepake Sang Rama, lan bisa ditindakake ing sajroning Roh Suci. Sang Roh Suci mulang kita, nyalahake lan menehi iman (Yokanan 14,26; 15,26; 16,10).

Miturut tembung

Kepiye carane Gusti Allah maringi? (Rama, Anak lan Roh Suci) Iman? Biasane kedadeyan liwat khutbah kasebut. "Dadi iman asalé saka martakake, nanging martakake iku saka Sabda Sang Kristus" (Roma 10,17). Khutbah kasebut ana ing tembung sing ditulis saka Gusti Allah, Injil, lan ana ing tembung sing diucapake saka Gusti Allah, apa wae ing khutbah ing pasamuwan utawa paseksen prasaja saka wong siji.

Tembung Injil ngandhani babagan Yesus, tembung Gusti Allah, lan Roh Suci nggunakake tembung iki kanggo madhangi kita lan sawetara cara ngidini kita ngandhani tembung iki. Kadhangkala disebut "keseksian saka Roh Suci," nanging ora kaya seksi ing pengadilan, sing bisa takon.

Luwih kaya switch lumut sing bakal disusun ulang lan ngidini kita nampa kabar apik sing diwartakake. Dheweke seneng banget; Senajan kita isih duwe pitakonan, kita pracaya manawa kita bisa urip kanthi pesen iki. Kita bisa mbangun urip kita, bisa nggawe keputusan sing adhedhasar. Iku ndadekake rasa. Iku pilihan paling apik. Gusti Allah maringi kita kemampuan kanggo ngandel. Dheweke uga menehi kemampuan kanggo tuwuh kanthi iman. Simpenan iman yaiku wiji sing saya tambah. Iku menehi kekuwatan lan nguwalaken pikiran lan emosi kita kanggo mangerteni luwih saka Injil. Panjenenganipun mbantu kita mangertosi langkung rumiyin bab Gusti Allah kanthi ngumumke piyambak ing Yesus Kristus. Kanggo nggunakake gambar Prajanjian Lawas, kita wiwit lumaku bebarengan karo Gusti Allah. We manggon ing wong, kita mikir ing wong, kita pracaya marang.

Zweifel

Nanging wong-wong Kristen sing paling akrab ing perjuangane padha. Wutah kita ora tansah alus lan konsisten - kedadeyan liwat ujian lan pitakonan. Kanggo sawetara, keraguan muncul amarga tragedi utawa amarga gerah banget. Kanggo wong liya, kamakmuran utawa wektu sing apik bisa nyoba luwih dipercaya tinimbang Gusti. Akeh kita bakal nemu rong jinis tantangan kanggo iman kita.

Wong miskin asring duwe iman luwih akeh tinimbang wong sugih. Wong sing ngalami uji coba tetep ngerti manawa ora saka Gusti, dheweke ora duwe pilihan, nanging kudu dipercaya. Statistik nuduhake manawa wong miskin menehi penghasilan sing luwih dhuwur marang gereja tinimbang wong sugih. Kayane kapercayan (sanajan ora pas) luwih konsisten.

Mungsuh sing paling gedhe iman, mesthine, nalika kabeh dadi lancar. Wong digodha supaya percaya yen kekuwatan intelektuale wis ngasilake akeh. Wong-wong padha ilang sikap kenceng saka kersane Gusti Allah. Padha ngandelake apa sing dikarepake tinimbang Gusti Allah.

Miskin wong ing kahanan sing luwih apik kanggo sinau sing urip ing planet iki kebak pitakonan, lan Gusti Allah paling ora ing pitakonan. Padha ngandhemi dheweke amarga kabeh liya wis mbuktekaken ora bisa dipercaya. Dhuwit, kesehatan lan kanca-kanca - kabeh padha ora stabil. Kita ora bisa ngandelake dheweke.

Sampeyan mung bisa ngandelake Gusti Allah, nanging sanajan kasebut, kita mesthi ora duwe bukti-bukti sing dikepengini. Dadi kita kudu percaya marang dheweke. Kaya sing dakkandhakake Ayub: Sanadyan dheweke mateni aku, aku kepengin dipercaya (Pakaryan 13,15). Dheweke mung menehi harapan kanggo urip langgeng. Mung dheweke duwe pangarep-arep yen urip ndadekake pangerten utawa duwe tujuan.

Bagéyan saka wutah

Nanging, kita kadang-kadang perjuangan karo mamang. Iki mung minangka bagéan saka proses sing berkembang ing pracaya kanthi sinau kanggo ngandel marang Gusti Allah kanthi urip. Kita ndeleng pilihan sing dumunung ing ngarep, lan maneh kita milih Gusti Allah minangka solusi sing paling apik.

Minangka Blaise Pascal ngandhani pirang-pirang abad kepungkur, sanadyan kita ora pracaya manawa ora ana alesan liyane, mesthine kita kudu pracaya amarga Gusti Allah minangka taruhan paling apik. Yen kita ngetutake dheweke lan dheweke ora ana, mula kita ora duwe apa-apa. Nanging yen kita ora ngetutake dheweke lan dheweke ana, banjur kita wis ilang kabeh. Supaya kita ora duwe apa-apa kanggo ngilangi apa wae kanthi pracaya marang Gusti Allah kanthi manggon lan mikir yen dheweke minangka kasunyatan paling nyata ing alam semesta.

Iki ora ateges kita bakal ngerti kabeh. Ora, kita ora bakal ngerti kabeh. Pracaya yaiku dipercaya marang Gusti Allah, sanajan ora ngerti. Kita bisa nyembah marang dheweke sanajan kita duwe keraguan (Mat. 28,17). Kaslametan dudu kompetisi intelijen. Iman sing ngirit kita ora asale saka bantahan filosofis sing duwe jawaban kanggo mangu. Iman iku saka Gusti Allah. Yen kita ngandelake ngerti jawaban kanggo saben pitakon, kita ora gumantung marang Gusti Allah.

Siji-sijine alesan sing bisa ana ing Kratoning Allah yaiku liwat sih-rahmat, liwat iman marang Juruwilujeng Yesus Kristus. Nalika kita ngandelake taat, kita ngandelake salah, sing ora bisa dipercaya. Kita kudu ndandani iman marang Kristus (Ngidini Gusti Allah ndandani iman) lan marang Panjenengane mung. Hukum, malah angger-angger sing apik, ora bisa dadi dhasar keslametan. Dhawuhe angger-angger Prajanjian Anyar ora bisa dadi sumber keamanan. Namung Kristus sing bisa dipercaya.

Nalika kita tuwuh ing kadewasaan rohani, kita asring dadi luwih weruh saka dosa lan dosa kita. Kita sumurup kadadean kita saka Gusti Allah, lan uga bisa nggawe kita sangsi yen Gusti Allah bakal ngirim Putra kang mati kanggo wong kaya ngrusak kaya kita.

Keraguan, manawa gedhe, kudu nggawa kita bali menyang iman sing luwih gedhe ing Kristus, amarga mung ana ing Panjenengane, kita duwe kesempatan apa wae. Ora ana panggonan liyane sing bisa kita ganti. Ing tembung lan tumindak, kita waca yen dheweke ngerti persis kaya kita ngrusak sadurunge teka kanggo mati kanggo dosa kita. Luwih becik kita ndeleng dhéwé, luwih kita weruh kudu nyerahake dhéwé ing sih-rahmaté Gusti Allah. Mung dheweke cukup becik kanggo nyimpen kita saka dhéwé, lan mung dheweke bakal mbebasake kita saka mamang kita.

masyarakat

Iku mengkono kanthi pracaya yen kita duwe hubungan apik karo Gusti Allah. Iku liwat iman sing kita ndedonga, liwat iman sing kita nyembah, liwat yakin sing kita krungu tembung ing khotbah lan ing masyarakat. Iman mbisakake kita supaya bisa manunggalaken karo Sang Rama, Sang Putra lan Sang Roh Suci. Marga saka pracaya, kita bisa nyedhiyakake kesetiaan kita marang Gusti Allah liwat Juru-wilange Gusti Yesus Kristus liwat Roh Suci tumindak ing ati kita.

Iku mengkono kanthi pracaya yen kita bisa tresna marang wong liya. Iman mbebasake kita saka wedi nistha lan penolakan. Kita bisa tresna marang wong liya tanpa kuwatir apa sing bakal ditindakake kanggo kita, amarga kita pitados ing Sang Kristus, bilih Panjenenganipun mberkahi kita kanthi sae. Kanthi pracaya marang Gusti Allah, kita bisa dadi wong sing murah banget.

Kanthi pracaya marang Gusti Allah, kita bisa ngetrapake Panjenengane ing salawas-lawase. Yen kita pracaya yen Gusti Allah iku becik kaya kang ngandika, banjur kita bakal ngurmati wong ngluwihi apa-apa liya, lan kita bakal cumadhang kanggo kurban kurban sing takon kita. Kita bakal pracaya marang Panjenengane, lan kanthi pracaya yen kita bakal nemu kabungahan kawilujengan. Urip Kristen iku praduga marang Allah wiwit wiwitan nganti wekasan.

Joseph Tkach


pdfIman marang Gusti Allah