Negara penengah

133 negara penengah

Negara penengah yaiku kahanan ing antarane wong mati nganti kebangkitan awak. Gumantung saka interpretasi tulisan sing relevan, wong Kristen duwe pandangan sing beda babagan kahanan negara penengah iki. Sawetara poin nyatakake yen wong mati ngalami negara iki kanthi sadar, liya-liyane manawa kesadaran wis entek. Gereja Tuhan Sedunia percaya yen pandangane loro kudu dihormati. (Yesaya 14,9: 10-32,21; Ezekiel 16,19:31; Lukas 23,43: 2-5,1; 8:1,21; 24 Korinta 6,9: 11-6,6; Filipi 88,11: 13-115,17; Wahyu 3,19: 21-9,5.10; Jabur 38,18, 11,11; 14-1; 4,13; Pandhita 14;; Yesaya; Yokanan; Tesalonika).

Kepiye babagan "negara pertengahan"?

Ing jaman kepungkur, kita biasane njupuk sikap dogmatik sing diarani "negara penengah," yaiku manawa wong ora sadar utawa sadar antarane pati lan wungune. Nanging aku ora ngerti. Saindhenging sejarah Kristen, mayoritas nyekel manawa sawise tiwas, manungsa wis sadhar karo Gusti Allah utawa kanthiukum diukum. Pendapat minoritas kasebut dikenal minangka "turu jiwa".

Nalika kita nliti Kitab Suci, kita sumurup manawa Prajanjian Anyar ora ngatonake pandangan sing bisa njalari negara penengah. Ana sawetara ayat sing nuduhake yen wong ora sadar sawise pati, uga sawetara ayat sing katon nuduhake yen wong wis sadar sawise mati.

Umume kita wis ngerti babagan ayat sing mratelakake pati minangka "turu," kaya sing ana ing Kitab Preachers lan Jabur. Ayat kasebut ditulis saka sudut pandang fenomenologis. Kanthi tembung liyane, yen sampeyan ndeleng fenomena fisik awak sing mati, katon yen awak turu. Ing bagean kasebut, turu minangka gambar pati sing ana gandhengane karo tampilan awak. Nanging, nalika kita maca ayat kaya Matius 27,52:11,11, Yohanes 13,36, lan Kisah Para Rasul, misale yen pati secara harfiah padha karo "turu" - sanajan para penulis ngerti manawa ana bedane sing signifikan antarane Pati lan turu ana ing kana.

Nanging, kita uga kudu ngeling-eling kanthi serius babagan ayat sing nyatakake kesadaran sawise mati. Ing 2 Korinta 5,1: 10-4, Paulus misale jek ngrujuk menyang negara penengah kanthi tembung "telanjang" ing ayat 8 lan minangka "ana ing omah karo Gusti" ing ayat 1,21. Ing Filipi 23: 22,43, Paulus ujar manawa yen mati iku dadi "bathi" amarga wong-wong Kristen ninggal jagad iki "supaya bisa karo Kristus". Iki ora kaya ora sadar. Iki uga bisa ditampilake ing Lukas, ing ngendi Gusti Yesus ujar marang maling kasebut ing salib: "Dina iki sampeyan bakal melu Aku ing swarga." Yunani diterjemake kanthi cetha lan bener.

Pungkasane, doktrin negara penengah yaiku sing milih Gusti Allah supaya ora nggambarake kita ing Kitab Suci kanthi akurat lan dogmatik. Mbok manawa mung ngluwihi kemampuan manungsa kanggo ngerteni, sanajan bisa dijlentrehake. Piwulang iki mesthi dudu pitakon babagan wong Kristen sing kudu mbantah lan pamisah. Minangka Evangelical Kamus Teologi nerangake: "Spekulasi babagan negara perantara ora kudu nyuda kepasten sing asale saka salib utawa pangarep-arep kanggo nggawe anyar."

Sapa sing pengin sambat karo Gusti Allah yen dheweke ngerti kanthi lengkap sawise Gusti Allah sawise mati lan ujar: "Aku pancene turu nganti Gusti Yesus kondur - kenapa aku sejatine ngerti?" Lan mesthi wae, yen kita ora sadar, kita ora bakal bisa ngeluh. Yen ngono, kita bakal karo Gusti Allah nalika ngerti sawise mati.

dening Paul Kroll


pdfNegara penengah