Milenium

134 ing millenium

Milenium minangka wektu sing diterangake ing Kitab Wahyu sing martir Kristen bakal mrentah bareng karo Yesus Kristus. Sawise milenium, nalika Kristus ngalahake kabeh mungsuh lan masrahake kabeh perkara, dheweke bakal masrahake Kraton marang Gusti Allah Rama lan langit lan bumi bakal diluncurake maneh. Sawetara tradhisi Kristen secara harfiah nerjemahake milenium minangka sewu taun sing ndhisiki utawa ngetutake Kristus; wong liya ndeleng interpretasi gegambaran ing konteks Kitab Suci: periode sing ora bisa diwiwiti kanthi kebangkitan Yesus lan pungkasane bali. (Wahyu 20,1: 15-21,1.5; 3,19: 21-11,15; Kisah 1: 15,24-25; Wahyu; Korinta)

Loro views ing millennium

Kanggo akeh wong Kristen, alaf iku minangka piwulang sing penting banget, warta apik banget. Nanging kita ora nandhesake alaf. Kenging punapa? Amarga basisake piwulang kita ing Kitab Suci, lan Alkitab ora nggawe statement sing cetha kaya sawetara sing dipikirake ing topik kasebut. Contone, suwene suwene alaf milari? Sawetara ngandhakake, butuh wektu udakara 1000 taun. Wahyu 20 uwal sewu taun. Tembung "millennium" tegese sewu taun. Napa ana wong sing mangu-mangu iki?

Pisanan, amarga kitab Wahyu kebak simbol: kewan, sungu, werna, angka sing simbolis, ora harfiah. Ing Kitab Suci, nomer 1000 asring digunakake minangka nomer babak, ora minangka count sing tepat. Gusti Allah tegese kewan ing gunung dening ewu, wis ngandika, tanpa sing tegese nomer tepat. Dheweke ngetokake prasetya kanggo sewu jender tanpa artine persis 40.000 taun. Ing kitab suci kasebut, sewu artine nomer tanpa wates.

Dadi "sewu taun" ing Wahyu 20 secara harfiah utawa apa kudu dingerteni sacara simbolik? Apa jumlah ewu ing buku simbol iki, sing asring ora teges, mangertos kanthi persis? Kita ora bisa mbuktekake saka Kitab Suci manawa sewu taun bisa dingerteni kanthi bener. Amarga iku, kita ora bisa ujar yen alaf luwih dawa sewu taun. Nanging, kita bisa ujar yen "alaf yaiku dawa wektu diterangake ing Wahyu ..."

Pitakonan luwih lanjut

Kita uga bisa ngomong sing Millennium, "ing wektu wektu sajrone martir Kristen raja karo Gusti Yésus Kristus." Wahyu nyariosaken dhateng kita bilih wong-wong sing beheaded kanggo Kristus bakal mrentah karo wong, lan dheweke nyariosaken dhateng kita bilih kita bakal mrentah karo Kristus sèwu taun.

Nanging nalika wong-wong mursid iki wiwit mrentah? Kanthi pitakon iki, kita bisa nemokake sawetara pitakonan babagan babagan milenium. Ana loro, telung papat utawa papat pandang babagan millennium.

Sawetara panemune luwih harfiah sajroning pendekatan kasebut marang Kitab Suci lan luwih cetha. Nanging ora ana sing nolak angger-anggering Kitab. Kabeh padha ngaku yen padha ngatonake pandangan sing ana ing Kitab Suci. Punika paling akeh pitakonan babagan interpretasi.

Kene kita nggambarake loro sing paling umum ing Milenium kanthi kekuwatan lan kelemahane, lan banjur bakal bali menyang apa sing bisa kita ucapake karo keyakinan sing paling dhuwur.

  • Miturut perspektif sadurunge milenium, Kristus rawuh sadurunge millennium.
  • Miturut pandangan Amilennial, Kristus bali sawise millennium, nanging disebut amilennial utawa ora milennial amarga ngandika yen ora ana millennium tartamtu sing beda karo apa sing wis ana. Pandangan iki nyatakaké yèn kita wis ana ing wektu sing diwènèhi wahyu 20.

Iki bisa uga koyone khayal, yen sampeyan pracaya yen aturan millenniale wektu tentrem, kang bisa mung sawise Kristus Widerkehr. Perlu koyone sing "ora pracaya wong-wong iki ing Kitab Suci" - nanging padha ngaku bilih Alkitab. Ing kapentingan cinta Kristen kita kudu nyoba kanggo sebabe padha pracaya sing Kitab Suci ngandika supaya.

Titik tampilan premilennial

Ayo diwiwiti kanthi njelasake posisi premilennial.

Prajanjian Lawas: Kaping pisanan, pirang-pirang wangsit ing Prajanjian Lawas prédhiksi umur emas manawa wong duwe hubungan sing bener karo Gusti Allah. "Singa lan cempé mau bakal dadi siji, lan bocah cilik bakal nyusir. Ora ana dosa sing bakal ditindakake ing satengahe gunung sing suci, pangandikane Pangeran. "

Kadhangkala katon manawa masa depan iki bakal beda banget karo donya saiki; kadhang kala katon sami. Kadhangkala katon sampurna, lan kadhangkala dicampur karo dosa. Ing bagean kaya Yesaya 2, akeh wong sing bakal ujar: "Ayo, ayo padha lunga menyang gunung Pangeran Yehuwah, ing omahé Yakub Yakub, kanggo ngajar kita cara-cara lan kita bakal mlaku-mlaku ing klambi! Kanggo pitunjuk bakal teka saka Sion lan tembung Pangeran saka Yerusalem » (Yésaya 2,3).

Nanging, bakal ana wong sing bakal ditulungi. Wong bakal butuh bajak amarga kudu mangan amarga padha kena. Ana unsur becik lan ana unsur normal. Bakal ana bocah cilik, ana sing bakal nikah, lan bakal ana pati.

Daniel nyariosaken dhateng kita bilih Sang Kristus badhe mbangun karajan ingkang badhe ngisi bumi lan nggantosaken saderengipun alam saderengipun. Ana puluhan prophecene ing Prajanjian Lawas, nanging ora kritis kanggo pitakonan spesifik kita.

Wong-wong Yahudi ngerti ramalan kasebut minangka indikasi jaman mbesuk ing bumi. Dheweke ngarep-arep supaya Kristus rawuh lan mrentah lan nggawa berkah iki. Sastra Yahudi sadurunge lan sawise Gusti Yesus ngarepake Kratoning Allah ing bumi. Murid-muridé Yésus dhéwé kaya-kaya nyana perkara sing padha. Dadi, nalika Jahshua martakake Injil Kratoning Allah, kita ora bisa ndalang manawa wangsit Prajanjian Lawas ora ana. Dheweke martakake wong sing ngarep-arep umur emas sing dikuasai Mesias. Nalika dheweke ujar babagan "Kratoning Allah," sing ana ing pikirane.

Para murid: Yésus kandha manawa Kraton wis cedhak. Banjur dheweke nilar dheweke lan ujar manawa dheweke bakal bali maneh. Ora bakal angel kanggo para pandhereke iki supaya bisa nyimpulake manawa Gusti Yesus bakal nggawa jaman emas nalika bali. Murid-murid takon marang Yesus nalika dheweke bakal mulihake karajan menyang Israel (Para Rasul 1,6). Dheweke nggunakake tembung Yunani sing padha kanggo ngomong babagan wektu mulihake kabeh nalika Kristus bali. Kisah Para Rasul 3,21: «Swarga kudu nampa dheweke nganti tekan kabeh nalika kabeh wis diucapake dening Gusti Allah liwat cangkeme nabi-nabi suci wiwit wiwitan. »

Para murid ngajak pangandikan Prajanjian Lawas supaya bisa kawujud ing jaman sing bakal teka sawisé bali menyang Kristus. Para murid ora nyritakake akeh babagan umur emas iki amarga para pamireng wong Yahudi wis ngerti babagan konsep iki. Padha perlu ngerti sing Kristus, supaya dadi fokus khotbah apostolik.

Miturut péstisennial, khotbah apostolik fokus marang bab-bab sing anyar sing wis ditindakaké déning Gusti Allah liwat Kristus. Ngargenteni carane kawilujengan liwat Sang Kristus bisa, dheweke ora kudu ngomong akeh babagan karajan Allah sing bakal teka, lan susah kanggo kita saiki ngerti persis apa sing dianggep bener lan akeh sing ngerti babagan iki. Nanging, kita sumurup pratandha ing surat pisanan Paulus marang wong-wong Korintus.

Paul: Ing 1. Korintus 15, Paul nedahaken kapitadosanipun wungunipun, lan ing konteks punika, piyambakipun nyariosaken babagan Kratoning Gusti Allah, ingkang, miturut sapunika, minangka karajan milenium sasampunipun wangsulipun Kristus.

«Amarga kaya kabeh wong mati ing Adam, kabeh bakal urip maneh ana ing Sang Kristus. Nanging saben wong miturut aturane: kayadene anak pertama, Kristus; sawise iku, nalika rawuh, wong-wong sing dadi kagungane Sang Kristus » (1 Korinta 15,22: 23). Paulus nerangake manawa patangen kasebut dadi urutan: Kristus pisanan, banjur mengko wong-wong sing percaya. Paulus nggunakake tembung "sawise" ing ayat 23 kanggo nunjukake wektu tundha kira-kira 2000 taun. Dheweke nggunakake tembung "sawise" ing ayat 24 kanggo nunjuk langkah liyane ing urutan:

"Banjur mburi, nalika ngirim Kraton marang Gusti Allah, Sang Rama, sawise sampun numpes kabeh aturan lan panguwasa sarta kakuwatan. Sabab Panjenengane mesthi ngratoni nganti Gusti Allah nempatno wong kabeh mungsuh ana ing sangisoring sampéyané. Mungsuh kang pungkasan, kang disirnakake iku pati " (Vv. 24-26).

Mangkene yaiku Sang Kristus kudu ngwasani nganti tumeka sakehe mungsuhe ana ing sangisoring sampeyane. Iki ora minangka acara siji-wektu - dadi periode wektu. Kristus ngetrapake wektu temporal kang bakal ngrusak kabeh mungsuh, malah mungsuh pati. Lan sawise kabeh sing teka pungkasan.

Sanajan Paulus ora nyathet langkah-langkah kasebut ing kronologi tartamtu, nanging nggunakake tembung "sawise" nuduhake macem-macem langkah ing rencana kasebut. Pisanan kebangkitan Kristus. Langkah kapindho yaiku kebangkitan wong-wong sing percaya lan banjur Kristus bakal mrentah. Miturut tampilan iki, langkah katelu yaiku nyerahake kabeh menyang Gusti Allah Sang Rama.

Wahyu 20: Prajanjian Lawas ngramal umur keemasan lan kamakmuran miturut aturan Allah, lan Paulus ngandhani yen rancangane Gusti wis maju sacara bertahap. Nanging dhasar nyata saka pemandangan sadurunge milenium yaiku Kitab Wahyu. Iki buku akeh sing pracaya nuduhake carane kabeh teka bebarengan. Kita kudu nglampahi sawetara wektu ing Bab 20 kanggo ndeleng apa sing diomongake.

Kita miwiti kanthi ngati-ati yen bali Kristus digambarake ing Wahyu 19. Iku nggambarake panyucutan pesta lambe. Ana jaran putih, lan penunggang iku sabdane Gusti Allah, raja raja lan pangeran. Panjenengane ndhawuhake tentara saka ing swarga lan dheweke
aturan bangsa. Dheweke ngalahake kéwan iki, nabi palsu lan pasukané. Bab iki nggambarake bab bali saka Kristus.

Banjur kita tekan Wahyu 20,1: "Lan aku ndeleng malaekat tumurun saka swarga ..." Ing aliran literasi Kitab Wahyu, iki minangka prekara sing kedadeyan sawise bali Kristus. Apa sing ditindakake malaekat iki? «... dheweke duwe kunci ing jurang lan rantai gedhe ing tangane. Lan dheweke nyekel naga, naga lawas, yaiku Iblis lan Iblis, lan diikat dheweke sewu taun. " Rantai kasebut ora secara harfiah - iku nuduhake barang sing bisa disimpen ing roh. Nanging Iblis kepenak.

Apa pamaca Wahyu asli sing dianiaya karo wong-wong Yahudi lan Romawi mikir manawa Iblis wis diikat? Kita sinau ing Bab 12 sing setan ngarih-arih sakabehing jagad lan perang nglawan Gréja. Iki ora katon kaya Iblis ditahan. Dheweke ora bakal ditahan maneh nganti kewan lan nabi palsu sing kalah. Ayat 3: "... banjur dicemplungake ing jurang lan nutupe banjur dipasang segel, supaya aja nganti ngganggu wong liya nganti sewu taun rampung. Sawise iku dheweke kudu dibebasake sawetara suwe. » John ndeleng sétan mau diapasi sedhela. Ing bab 12 kita maca manawa Iblis ngarih-arih sakabehing jagad iki. Ing kene dheweke dicegah supaya ngrayu jagad sajrone sewu taun. Iki ora mung diikat - ditutup lan disegel. Gambar sing diwenehake nuduhake watesan lengkap, total kasedhiyan kanggo ngarih-arih, ora ana pengaruh maneh.

Wungun lan panguwasa: Apa sing kedadeyan sajrone sewu taun iki? Yohanes nerangake iki ing ayat 4: "Lan aku ndeleng tahta lan banjur lungguh lan diwenehi paukuman." Iki minangka paukuman sing kudu ditindakake sawise wangsulane Kristus. Ayat 4 banjur diterusake:

"Lan aku ndeleng jiwa wong sing dikepung kanggo menehi kesaksian bab Gusti Yesus lan kanggo Sabda Jahwéh, lan sing ora nyembah kéwan lan gambaré lan wong-wong sing ora nampa tandha ing bathuk lan tangané; Iki urip lan dadi raja karo Kristus suwé sewu taun suwéné. »

Ing kene Johannes ndeleng para martir sing dadi raja karo Kristus. Ayat kasebut ujar manawa ana sing wis dipengeti, nanging ora mungkin milih formulir martirid khusus iki yen wong Kristen dipateni singa ora bakal nampa hadiah sing padha. Nanging, ekspresi "sing dipenggal sirah" katon minangka ekspresi sing cocog kanggo kabeh wong sing nyawisake nyawane kanggo Kristus. Iki bisa ateges kabeh wong Kristen. Ing papan liya ing Wahyu, kita maca manawa kabeh wong sing percaya marang Kristus bakal mrentah bareng dheweke. Dadi mrentah karo Kristus sawetara ewu taun, nalika Iblis kaiket lan ora bisa maneh ngarih-arih wong.

Ayat 5 banjur ngelingake pikiran sing sembrono: "(Para wong mati liyane ora urip maneh nganti sewu taun rampung)". Dadi bakal ana kebangkitan ing pungkasan ewu taun. Wong-wong Yahudi sadurunge jamane Kristus mung percaya bangkit. Dheweke mung percaya yen katon Kristus. Prajanjian Anyar ngandhani yen prekara-prekara luwih kompleks. Ing Kristus rawuh ing macem-macem wektu kanggo macem-macem tujuan. Rencana wis maju.

Umume Prajanjian Anyar mung nerangake kebangkitan ing pungkasan umur. Nanging Kitab Wahyu uga mbukak manawa bertahap. Kaya sing ana luwih saka siji "Day Gusti", ana maneh kebangkitan siji. Gulungan mbukak kanggo mbukak katrangan lengkap babagan rencana Allah wis ditindakake.

Ing pungkasan komentar sing dilebokake ing antarane wong mati liyane, ayat 5-6 bali menyang jangka wektu alaf: «Iki kebangkitan sing kapisan. Rahayu lan suci iku sing melu ing kebangkitan sing kapisan. Pati sing kapindho ora ana kekuwatan tumrap dheweke; nanging wong-wong mau bakal dadi imamé Gusti Allah lan Kristus lan mrentah bareng sewu taun suwéné. »

Wawasan kasebut nuduhake yen bakal ana luwih saka siji kebangkitan - siji ing wiwitan millenium lan liyane ing pungkasan. Rakyat bakal dadi imam lan raja ing Kratoning Sang Kristus nalika bangsa-bangsa ora lagi kesengsem dening Ratun Setane.

Ayat 7-10 njlèntrèhaké soko ing mburi millennium, Iblis bakal dibebaske, bakal ngapusi bangsa maneh, padha nyerang wong Gusti Allah lan mungsuh sing kalah maneh lan kacemplungaké ing sagara geni.

Iki minangka gambaran saka tampilan premilennial. Ratun Setane saiki ngupaya wong-wong lan nganiaya pasamuwan. Nanging kabar apik yen para penguasan pasamuan bakal dikalahake, pangaruh Iblis bakal mandheg, para wong suci bakal diangkat lan mrentah karo Kristus sajrone ewu taun. banjur
Iblis bakal dirilis kanggo wektu sing cendhak lan banjur kacemplungake ing blumbang sing geni. Banjur bakal ana wunguné wong non-Kristen.

Iki misale jek minangka tampilan sing paling umume diyakini, utamane ing Asia Minor. Yen Kitab Wahyu dimaksudaké kanggo menehi perspektif, ora kasil nindakake pangaruh gedhe marang pembaca pisanan. Padha percaya yen ing patunggilane, bakal ana panguwasa Kristus taun kepungkur.

Alesan kanggo Amillennialism

Yen premillennialisme jelas, kenapa akeh wong Kristen sing percaya Kitab Suci percaya liya? Dheweke ora ngadhepi lan nyiksa babagan masalah iki. Dheweke ora duwe tekanan njaba sing jelas kanggo percaya apa wae, nanging tetep wae. Dheweke ngaku percaya karo Kitab Suci, nanging dheweke ngaku manawa alaf Alkitab wis rampung nalika Kristus bali, tinimbang diwiwiti. Sapa sing ngomong dhisik katon bener nganti sing nomer loro kandha (Wulang Bebasan 18,17). Kita ora bisa mangsuli pitakon kasebut nganti kita wis krungu.

Wektu Wahyu 20

Kanthi gati babagan tampilan amilennial, kita kepéngin miwiti pitakonan iki: Apa menawa kitab Wahyu 20 ora klebu sacara kronologis miturut Bab 19? Yohanes nyawang wahyu bab 20 sawisé ndeleng wahyu ing bab 19, nanging apa yen wahyu ora teka ing urutan sing bener ditindakake? Apa menawa Wahyu 20 ndadekke kita wektu sing beda saka mburi Bab 19?

Punika conto kebebasan iki kanggo maju utawa mundur ing wektu: Bab 11 ends kanthi slompret kaping pitu. Bab 12 banjur njupuk kita bali menyang wong wadon sing nglairake anak lanang, lan ing ngendi wanita kasebut dilindhungi dina dinten ing 1260. Iki biasane dipahami minangka pratondo babagan lair saka Yesus Kristus lan buron Gréja. Nanging iki nderek ing aliran sastra sawise slompret kaping pitu. Pangertene John wis bali menyang wektu kanggo njelasake aspek liya saka crita.

Dadi pitakonan: apa iki kedados ing Wahyu 20? Apa maneh wektu iki? Luwih khusus, apa ana bukti ing Kitab Suci yen iki minangka interpretasi sing luwih apik saka apa sing diucapake dening Gusti Allah?

Ya, ngandika tampilan amilennial. Ana bukti ing Kitab Suci bilih Kratoning Allah wis wiwit, yen Iblis wis kaiket, sing bakal ana mung patangen, manawa Sang Kristus rawuh bakal nggawa swarga anyar lan bumi anyar, tanpa fase ing antarane. Iku sawijining kesalahan hermeneutis kanggo nyisipake Kitab Wahyu, kanthi kabeh simbol lan kesulitan interpretasi, sing bertentangan karo Kitab Suci liyane. Kita kudu nggunakake kitab suci sing cetha kanggo napsirake ora jelas tinimbang cara liyane. Ing kasus iki, Kitab Wahyu minangka materi sing ora cetha lan kontroversial, lan ayat-ayat Perjanjian Anyar liyane sing jelas ing perkara iki.

Lah lah simbolis

Luks 3,3 6 nuduhake, contone, carane ngerti Prajanjian Lawas: "Yohanes Pambaptis iku teka ing kono Yordan, martakaké baptisan bus kanggo pangapuranéng dosa, kaya kang katulisan ing kitab tembung saka Nabi Yesaya: swarane wong kang nguwuh-uwuh ana ing ara-ara samun: padha nyawisna margining Pangéran, lencengna lurung-lurungé! Saben jurang bakal kaluhuraké, lan saben gunung lan gumuk bakal digawe kurang; lan BENGKONG bakal digawe terus, lan ing cara kasar bakal path tingkat. Lan kabeh daging bakal weruh karahayon kang saka Gusti Allah. "

Ing tembung liyane, nalika Yesaya ngandika bab gunung, dalan, lan pasir, dheweke bisa ngomong kanthi cara sing lumrah. Prajanjian Lawas diwenehi ing basa simbolis kanggo makili acara keslametan liwat Kristus.

Minangka Gusti Yesus ngandika ing cara kanggo Emaus, para nabi ing Prajanjian Lawas disebut dheweke. Yen kita ndeleng penekanan utama ing mangsa sing bakal teka, kita ora bisa ndeleng babagan ramalan kasebut sajroning cahya Yesus Kristus. Iku ngganti cara kita maca kabeh prophecies. Panjenenganipun punika fokus. Panjenenganipun punika candhi ingkang sejati, piyambakipun punika Daud ingkang sejati, piyambakipun punika Israel ingkang sejati, kratonipun minangka kerajaan sejati.

Kita ndeleng padha karo Petrus. Pétrus kandha manawa ramalan wis diisi dening Joel ing wektu dhewe. Ayo kita mirsani Kisah Para Rasul 2,16: 21: «Nanging kaya sing wis dingandikakake dening nabi Joel: Lan bakal kelakon ing dina-dina terakhir, ujar Gusti Allah, nalika aku nyebar rohku kanggo kabeh daging; lan anak-anak lanang lan wadon sampeyan bakal medhar wangsit, lan para pria-pria bakal padha ndeleng rai, lan wong tuwa sampeyan bakal duwe impen; Ing nalika iku, aku bakal nglairake rohku marang batur-baturku lan bocah-bocah wadon, lan kabeh bakal padha medhar wangsit. Lan Aku bakal nindakake mukjijat ing langit lan pratandha ing bumi, getih lan geni lan asap Srengenge kudu dadi peteng lan rembulan dadi getih sadurunge dina wahyu gedhe Gusti. Lan bakal kelakon: sapa sing nyebut asmane Gusti bakal kapitulungan. "

Dadi akeh saka Prajanjian Lawas tumindak bener saka jaman Gréja, umur kang kita saiki golek dhéwé. Yen ana umur milenium durung teka, banjur kita ora ana ing dina terakhir. Ora ana rong set dina terakhir. Nalika nabi dhateng kaelokan ing langit lan pratandha aneh ing srengenge lan rembulan, lah kuwi bisa kawujud ing cara sing ora dikarepke simbolis - minangka dikarepke minangka outpouring Roh Suci ing Gusti Allah, lan ing ibu ngandika.

Kita kudu ora nolak interpretasi simbolis saka wangsit Prajanjian Lawas amarga Prajanjian Anyar nuduhake manawa kita bisa ngerti wangsit saka Prajanjian Lawas kanthi simbolik. Wangsit Prajanjian Lawas bisa kaleksanan liwat kekarepan simbolis nalika jaman pasamuwan, utawa kanthi cara sing luwih apik ing swarga lan bumi anyar sawise wangsulane Kristus. Kabeh sing dijanjekake nabi supaya kita duwe kabecikan ing Yesus Kristus, saiki uga ing swarga lan bumi anyar. Para nabi Prajanjian Lawas nggambarake Kraton sing ora bakal mungkasi, Kratoning abadi, jaman abadi. Dheweke ora ngobrol babagan "jaman emas" sing winates sawise bumi bakal dirusak lan dibangun maneh.

Prajanjian Anyar ora njelasake saben wangsit Prajanjian Lawas. Ana mung salah siji conto saka kinerja, nuduhake yen tulisan asliné ditulis ing basa simbolis. Iki ora mbuktekaken tampilan amilennial, nanging mbusak alangan. Ing Prajanjian Anyar kita temokake liyane bukti sing nimbulaké akeh Kristen pitados ing tampilan amillenniale.

Daniel

Kaping pisanan, kita bisa ndeleng cepet ing Daniel 2. Ora ndhukung prekara-prekara nasional, sanajan asumsi sing diwaca sawetara. "Nanging nalika jamane para raja iku, Gusti Allah swarga bakal netepake Kraton sing ora bakal dirusak; Kratoné bakal ora ana wong liya. Bakal ngrusak lan ngrusak kabeh karajan kasebut; nanging bakal tetep ing salawas-lawase » (Dhaniel 2,44).

Daniel ngandika sing Kratoning Allah bakal ngilangi kabeh karajan manungsa lan tetep selawase. Ana ing ayat iki ora pratondo sing Kratoné Gusti Allah ing fase sing umur pasamuwan, kang saklawasé numpes dening sangsara gedhé, lan banjur sewu taun, kang wis meh numpes ngrilis Iblis, lan pungkasanipun Yerusalem anyar nderek, teka punika. Ora, ayat iki mung ngandika yen Kratoning Allah bakal ngalahake kabeh musuh lan tetep selawase. Ora perlu ngalahake kabeh musuh kaping loro utawa mbangun kekaisaran kaping telu.

Gusti Yesus

Gunung Zaitun Panemune minangka ramalan sing paling rinci sing diwenehake Yesus. Yen milenium penting kanggo dheweke, kita kudu nemokake pitakon ana. Nanging iki ora. Nanging, kita sumurup Gusti Yesus njelasake bab bali, banjur diterusake kanthi paukuman ganjaran lan paukuman. Matius 25 ora mung nggambarake wong mursid sing bakal ditangekake kanggo pangadilan - uga nuduhake carane para durjana pasuryan hakim lan diwenehi kanggo sedi lan pepetet peteng. Ora ana bukti ing kene kanggo interval sewu taun antarane wedhus lan wedhus.

Gusti Yesus maringi pratandha babagan pangerten babagan ramalan ing Matius 19,28: «Nanging Gusti Yesus ujar marang dheweke: Satemene, Aku pitutur marang kowe: Sampeyan sing ngetutake aku bakal dilahirake maneh nalika Putrane Manungsa lenggah ing dhampar. kaluhuranipun, uga lenggah ing rolas tahta lan ngadili roras suku Israel. »

Gusti Yesus ora ngandika ing kene babagan rentang taun ewu, ing kono dosa isih ana, lan ing kono mung Iblis mung kaiket. Nalika ngandika saka pemugaran kabeh bab, dheweke tegese pembaruan kabeh samubarang - swarga anyar lan bumi anyar. Dheweke ora ngomong apa-apa
liwat jumlahe wolung taun. Konsep iki ora Yesus, kanggo paling ora
penting, amarga ora ngomong apa-apa.

Petrus

Bab kasebut padha kedadeyan ing pasamuwan awal. Ing Para Rasul 3,21, Petrus ujar manawa "Kristus kudu tetep ana ing swarga nganti wektu kabeh sing dingandikakake dening Gusti Allah digawe liwat tutuke para nabi suci wiwit wiwitan." Kristus bakal mulihake kabeh nalika dheweke bali, lan Petrus ujar manawa iki minangka interpretasi sing bener babagan wangsit saka Prajanjian Lawas. Kristus ora nilar dosa amarga nyebabake krisis sing sangsara sewengi taun sabanjure. Dheweke langsung ndandani sekaligus - langit lan bumi sing dianyari maneh, kabeh sekaligus bali saka Kristus.

Kabar apa Peter wrote 2 Petrus 3,10:12: "Nanging dina Gusti bakal teka kaya tyarané maling; dina iku langit bakal sirna kanthi swara gedhe, lan lan unsur bakal nyawiji karo panas fervent, uga bumi lan karya sing kono bakal sirna. " Ing sagara geni cleanses bumi ing Rawuhé Sang Kristus. Nanging pangandikane boten saka wektu ewu taun. Ing ayat 14 kita maca: "... kanggo nyawiji ing langit kang ing geni lan unsur bakal nyawiji karo panas fervent. nanging kita nunggu swarga anyar lan bumi anyar miturut prasetyané, endi dumunung kabeneran. Mulane, kinasih, nalika ngenteni usaha, supaya kowe padha ketemu resik lan tanpa cacad ana ing ngarsané kalawan tentrem-rahayu. "

Kita ora looking maju kanggo millennium, nanging menyang swarga anyar lan bumi anyar. Nalika kita ngomong babagan kabar apik saka donya sing éndah ing wayah esuk, yaiku apa sing kudu kita pikirake, ora wektu sementara wektu ing ngendi dosa lan pati isih ana. Kita duwe warta luwih apik kanggo fokus ing: kita kudu katon kanggo pemugaran kabeh bab ing swarga anyar lan ing bumi anyar. Kabeh iki bakal kelakon ing dinane Gusti nalika Kristus bali.

Paulus

Paul presents tampilan padha ing 2 Tesalonika 1,6 kanggo 7: "Kanggo iku mung karo Gusti Allah, karo kangelan kanggo males sing ngganggu sampeyan, kanggo sing wis nandhang kasangsaran, kanggo menehi liyane karo kita, nalika Gusti Yésus bakal ngatingal saka swarga ginarebeg para malaékaté kang prakosa kang. " Gusti Allah bakal ngukum mbujeng abad pisanan, nalika kang ngasilake. Iki tegese tangine wong kafir, ora mung saka pracaya ing bali Kristus. Iki tegese tangine ngalangi tanpa periode wektu. Panjenenganipun ngandika maneh ing ayat-ayat 8-10: "... ing murub njupuk geni trên ing wong-wong sing ora ngerti Gusti Allah lan ora pracaya marang Injiling Yesus, Gusti kita. Padha bakal kaukum karo langgeng karusakan saka ngarsane Gusti lan saka ing kamulyaning pangwaosé, samasa, kang bisa ngluhurké Gusti suci lan kaéraman banget wong sing pretyaya ing dina sing; amarga apa kita wis nekseni yen sampeyan wis pracaya. "

Iki nggambarake kebangkitan, kabeh ing wektu sing padha, dina Kristus bali. Nalika kitab Wahyu nyathet rong resurrections, contradicts apa Paulus wrote. Paulus nyariosaken bilih ingkang sae lan awon dipun raosaken ing dinten ingkang sami.

ora "kaget: Paul mung mbaleni apa Gusti Yesus ing Yokhanan 5,28-29 ngandika. Amarga jam wis teka kang kabeh sing ana ing kubur bakal krungu swarané lan teka;. Padha sing duwe wis apik, marang tangi lan urip ing, sing duwe ala rampung, kanggo tangi lan banjur kaukum " Gusti Yesus ngandika bab wungunipun apik lan ala ing wektu sing padha - lan yen wong bisa kanggo njlèntrèhaké mangsa paling, banjur iku Gusti Yesus. Nalika kita maca kitab Wahyu supaya lelawanan pangandikane Gusti Yesus iku, kita salah tampa iku.

dipikir Let ing kitab Rum ing perisakan paling dawa pitakonan doctrinal Paulus. Wong describes kamulyan kita mangsa ing Rum 8,18 kanggo 23: "Sabab aku yakin sing kasangsaran kita saiki ora worth mbandingaken karo kamulyan kang bakal kalairake ing kita. Kanggo pengarepan earnest makhluk ngenteni kanggo para putraning Allah. Kanggo nggawe iki ngalami futility - ora lila, nanging marga saka wong ingkang katurunaken - pangarep-arep, sing nggawe dhewe bakal kaluwaran saka ing pangawulaning karusakan menyang Liberty kamulyane para putrane Gusti Allah " (Vv. 18-21).

Yagene kahanane ngenteni para putraning Allah nalika nampa kamulyan? Amarga uga ciptaan bakal dibebasake saka budak - mbokmenawa bebarengan. Nalika anak-anak Gusti Allah kawedhar ing kamulyan, tumitah ora bakal ngenteni maneh. Nitahake bakal anyar - bakal ana langit anyar lan bumi anyar nalika Kristus bali.

Paul menehi kita tampilan padha ing 1 Korinta 15 Panjenenganipun ngandika ing ayat 23 sing sing sing kagungane Kristus bakal ditangekake nalika ngasilake Kristus. Ayat 24 nyariosaken dhateng kita banjur: "Sawise mburi ...", IE nalika wekasan. Nalika Kristus rawuh kanggo nguripaké wong kang, uga bakal numpes kabeh mungsuh kang, mulihake kabeh lan tangan liwat Kraton marang Sang Rama.

Ora perlu ngetokake jangkoan wolung taun antarane ayat 23 lan ayat 24. Paling ora, kita bisa ngomong yen wektu sing ditrapake iku ora penting banget kanggo Paulus. Ing kasunyatan, misale jek sing wektu kuwi bakal mbantah apa sing wis ditulis ing panggon liya, lan bakal mbantah apa Gusti Yesus piyambak ngandika.

Romawi 11 ora ngomong apa-apa bab karajan sawise bali Kristus. Apa sing diandharake bisa cocog ing wektu sing padha, nanging ing Rum 11 ora ana apa-apa sing bisa nyebabake kita mbayangno wektu temporal kuwi.

Offenbarung

Saiki kita kudu nonton visi aneh lan lambang Yohanes, kang micu kabeh kontrovèrsi. Apa Yohanes, karo kéwan-kéwan sing kadang aneh lan simbol langit, nyampékaké bab-bab sing ora diterangaké déning rasul-rasul liya, utawa ora ana maneh ing macem-macem cara kerangka nabi sing padha?

Ayo mulihake ing Wahyu 20,1. A utusan [malaekat] teka saka swarga kanggo ngiket Sétan. Sapa sing ngerti ajaran Kristus mesthi mikir: iki wis kedadeyan. Ing Matius 12, Yesus dipuntudhuh ngusir roh jahat dening pangeranipun. Gusti Yesus mangsuli:

"Nanging manawa aku nundhungi dhemit-dhemit iku nganggo Rohing Allah, mula Kratoning Allah wis tekan sampeyan" (V. 28). Kita yakin manawa Yesus nundhungi dhemit liwat Roh Allah; mangkono kita uga yakin manawa Kratoning Allah tekan umure.

Gusti Yesus banjur nambahi ayat 29: «Utawa kepiye carane bisa mlebu omah wong sing kuwat lan ngrampok barang-barang rumah tangga yen ora luwih dhisik nuli wong kuwat? Mung bisa ngrampok omahe. " Gusti Yesus bisa mrentahake sétan-sétan amarga dheweke wis mlebu lan mbatesi jagad Iblis. Yaiku tembung sing padha karo ing Wahyu 20. Iblis dikalahake lan diikat. Mangkene bukti liyane babagan iki:

  • Ing Yohanes 12,31, Gusti Yesus ngandika: "Saiki paukuman diwenehake marang jagad iki; saiki pangeran jagad iki bakal diusir. » Iblis diusir nalika Yésus lagi kerja.
  • Kolose 2,15 ngandhani manawa Gusti Yesus wis nyuda mungsuh sing kuwasane nganakake "menang liwat salib".
  • Ibrani 2,14-15 nyariosaken dhateng kita bilih Yesus setan dening pati ing salib numpes [daya dijupuk] wis - sing tembung kuwat. "Hé anak saka daging lan getih, kang banget wis ditampa merata kang kang njupuk daya liwat pati wong sing wis daya liwat pati, yaiku Iblis."
  • Ing 1 Yokanan 3,8 mangkene: "Putrane Gusti Allah wis muncul kanggo ngrusak pakaryan setan."

Minangka wacana pungkasan ing Yudas 6: "Malah para malaékat, sing ora njaga pangkat swarga, nanging tetep manggon ing omah, dheweke nyekel pengadilan dina sing gedhe kanthi ikatan abadi ing pepeteng."

Iblis wis kaiket. Kekuwatané wis dibendung. Dadi, nalika Wahyu 20 ngandika yen Yohanes nyumurupi Iblis sing kaiket, kita bisa nyimpulake yen iki minangka wahyu saka jaman kepungkur, bab sing wis kedadeyan. We are set maneh ing wektu kanggo ndeleng bagean gambar sing wahyu liyane wis ora nuduhake kita. Kita sumurup yen Ratun Setane, senadyan pengaruhe terus, wis dadi mungsuh sing kalah. Dheweke ora bisa nyimpen wong kanthi seduction lengkap. Kain iki dijupuk lan wong saka kabeh bangsa wis ngrungokake Injil lan teka menyang Kristus.

Banjur kita dipimpin konco-konco kanggo weruh yen para martir wis karo [ing] Kristus. Sanajan padha dipenggal utawa dipateni, padha urip lan urip bareng karo Kristus. Padha saiki ing swarga, pangandikane wahyu amilennial, lan iki kebangkitan sing kapisan kanggo urip dhisik. Wunguné sing kapindho bakal dadi wunguné badan; pisanan iku mung, ing wektu samesthine, kita manggon manggon karo Kristus. Kabeh sing melu kabangkitan iki kaberkahan lan suci.

Pati pisanan beda karo nomer loro. Mula, ora realistis kanggo nganggep manawa kebangkitan sing pertama bakal padha kaya sing nomer loro. Beda-bedane panggih. Kaya mungsuhé Gusti Allah tiwas tikel kaping pindho, mula wong sing ditebus bakal urip kaping pindho. Ing sesanti iki, para martir wis ana karo Kristus, dheweke dadi mrentah karo dheweke, lan butuh wektu sing dawa banget, ing tembung "sewu taun".

Nalika wis suwé iki, Setan bakal dirilis, bakal ana kesusahan sing gedhé, lan Iblis lan kakuwatané bakal dikalahaké salawas-lawase. Ana paukuman, blumbang sing bledhos, lan banjur swarga anyar lan bumi anyar.

Titik menarik bisa ditemokake ing teks asli Yunani ayat 8: Iblis ngumpulake wong-wong ora mung kanggo perang, nanging kanggo perang - ing kitab Wahyu 16,14 lan 19,19. Kabeh telung ayat nggambarake perjuangan sing gedhe banget kaya nalika bali saka Kristus.

Yen ora ana apa-apa kajaba Kitab Wahyu, kita bakal bisa nrima tampilan literal - manawa Iblis kaiket sewu taun, manawa ana luwih saka siji kebangkitan, manawa paling ora telung fase ing Kratoning Allah, paling ora ana rong peperangan sing paling dhuwur. ana luwih saka siji ukara saka "dina terakhir".

Nanging kitab Wahyu ora kabeh sing kita duwe. Kita duwe akeh tulisan suci liyane,
sing jelas ngajari kebangkitan lan ngajar sing pungkasan bakal teka nalika Gusti Yesus bali. Mulane, yen kita nemokake apa-apa ing buku apokaliptik iki sing katon beda karo liyane saka Prajanjian Anyar, kita ora kudu nampa anane mung amarga pungkasane minangka Kitab Kitab Suci. Luwih, kita katon ing konteks ing buku wahyu lan simbol, lan kita bisa ndeleng carane simbol bisa diinterpretasi ing cara sing ora mbantahake liyane ing Kitab Suci.

Kita ora bisa mbenerake sistem teologi rumit ing buku sing paling ora jelas ing Kitab Suci. Sing bakal ngajak masalah lan ngalihake manungsa waé saka apa sing bener ing Prajanjian Anyar. Pesen alkitabiah ora difokusake ing wilayah sing ditinggalake sawise bali Kristus. Iku fokus ing apa sing ditindakaké Kristus nalika dhèwèké rawuh ing apa sing saiki ditindakaké ing pasamuan, lan minangka pucuk sing gedhé, kepriyé sedhela rampung sawisé bali menyang selawasé.

Jawaban kanggo Amillennialism

Tampilan amilennial ora kurang ndhukung Alkitab. Dheweke ora bisa dipecat tanpa sinau. Kene sawetara buku sing bisa mbiyantu sinau millennium.

  • Makna Milenium: Papat Tampilan, diowahi dening Robert Clouse, InterVarsity, 1977.
  • Wahyu: Papat Tampilan: Sastra Parallel [The Revelation: Four Views, One
    Parallel Commentary], dening Steve Gregg, Nelson Publishers, 1997.
  • The Maze Millennial: Ngurutake Pilihan Evangelis [Maze Millennium - the evangelicals
    Ngurutake pilihan], dening Stanley Grenz, InterVarsity, 1992.
  • Telung Tampilan ing Milenium lan Beyond, dening Darrell Bock, Zondervan, 1999.
  • Millard Erickson wis nulis buku babagan millennium, lan bab sing becik babagan iki ing Teologi Kristen. Dheweke menehi ringkesan opsi sadurunge nemtokake siji.

Kabeh buku kasebut nyoba njelasake kekuwatan lan kelemahane saben konsep liwat millennium. Ing sawetara, penulis ngkritik views bebarengan. Kabeh buku kasebut nuduhake yen pitakonan kasebut rumit lan analisis saka ayat-ayat tartamtu bisa uga rinci. Iku salah sawijining alesan kenapa debat terus.

Jawab kanthi premillist

Kepiye pendukung premillennialism nanggepi visi amilennial? Jawaban bisa kalebu papat nilai ing ngisor iki:

  1. Kitab Wahyu minangka bagéan saka Kitab Suci, lan kita ora bisa nglirwakake ajaran-ajaran kasebut mung amarga ora bisa diinterpretasikake utawa amarga sastra iku apokaliptik. Kita kudu nrima minangka Kitab Suci, sanajan ngganti cara kita ndeleng perangan liyane. Kita kudu ngidini kanggo ngumumke sesuatu sing anyar, ora mung mbaleni samubarang sing wis ditulis. Kita ora bisa nganggep luwih dhisik yen ora bakal nuduhake apa-apa sing anyar utawa liya.
  2. Pengungkapan maneh ora minangka kontradiksi kanggo pambocoran sadurungé. Mesthi yen Gusti Yesus ngandika bab patangen, nanging ora dadi kontradiksi kanggo mangerteni yen dheweke bisa diangkat luwih dhuwur tinimbang liyane. Mangkono kita wis duwe loro resurrections tanpa contradicting Kristus, lan iku mulane ora konsisten kanggo nganggep sing siji patangen dibagi dadi rong utawa luwih suwé. Titik iku saben wong wis kawung wae.
  3. Panyebab babak kapindho karajan Allah. Wong Yahudi nunggu Kristus, sing bakal ngenalake jaman emas kanthi langsung, nanging dheweke ora. Ana prabédan wektu ageng ing netepi prophecies. Iki bakal diterangake dening panjelasan ing wayah wengi. Ing tembung liya, wektu sing ora tau dicethakaké sadurunge wektu ora minangka kontradiksi - dadi klarifikasi. Pemenuhan bisa lan wis dilakoni ing fase, kanthi kesenjangan sing ora ana kabar. 1. Korintus 15 nedahaken fase kasebut, ugi kitab Wahyu wonten ing makna ingkang paling alami. We kudu ngidini kanggo kamungkinan bab ngembangake sawise Kristus bali.
  4. Pandangan amillennial ora katon cukup karo basa Wahyu 20,1-3. Iblis ora mung ditrapake, dheweke uga ditahan lan disegel. Gambar punika salah sawijining papan ora ana maneh pengaruh, malah sebagian. Pancen bener yen Gusti Yesus ngandika bab Iblis sengit, lan kanthi bener, dheweke ngalahake Iblis ing salib. Nanging kamenangané Gusti Yésus Kristus marang Iblis durung rampung. Iblis isih aktif, dheweke isih seduces nomer akeh wong. Pembaca asli, sing dianiaya dening karajan kéwan iki, ora bakal gampang nganggep yèn Ratun Setane wis kaiket, sing ora bisa lagi nggoda bangsa-bangsa. Pembaca uga sumurup menawa mayoritas Kekaisaran Romawi ana ing kahanan sing nyenengake.

Ing cendhak, ing pandherekipun saka tampilan amillennialen bisa reply: Iku bener, kita bisa ngidini Allah kanggo mbukak iku anyar, nanging kita ora bisa nganggep saka awal sing apa-apa mboten umum ing kitab Wahyu bab anyar tenan. Luwih, iku uga dadi gagasan lawas ing busana anyar. Ing idea bilih wungunipun saged dipisahaken kanthi jurang temporal boten ateges bilih punika saestu. Lan gagasan kita babagan apa sing dirasakake dening para nonton asli babagan Iblis iku kudu interpretasi kita babagan apa
Simbolisme apokaliptik benar-benar berarti kendali. Kita bisa nggawe kesan subyektif
saka buku sing ditulis nganggo basa simbolis, ora mbangun skema canggih.

kesimpulan

Apa kang bakal kita kandhakaké, saiki kita wis katon loro paling views umum bab Millenium? Kita bisa ngomong kanthi cetha sing "sawetara tradhisi Kristen kokwaca Millennium minangka harfiah 1000 taun sadurunge Rawuhé Sang Kristus utawa nderek, nalika wong sing pracaya bukti ing Kitab Suci ing interpretasi simbolis nunjukaké: sing undetermined jumlah wektu karo patangen wiwit lan ends karo bali. "

Milenium iki dudu doktrin sing nemtokake sapa sejatine Kristen sejatine lan sing ora. Kita ora pengin dibagi Kristen miturut pilihan sing menehi interpretasi topik iki. Kita ngakoni manawa wong-wong Kristen sing padha tulus, adil, andhap, bisa uga duwe kesimpulan beda babagan doktrin kasebut.

Saperangan anggota pasamuwan kita nuduhake premillennial, sawetara perspektif amilennial utawa liyane. Nanging ana akeh hal sing bisa kita aturake:

  • Kita kabeh pracaya yen Gusti Allah nduweni kabeh kekuwatan lan bakal nepaki kabeh prophecies.
  • Kita pracaya yen Gusti Yesus wis nggawa kita menyang kerajaan ing jaman iki.
  • Awaké déwé pretyaya nèk Kristus wis ngekèki urip langgeng marang awaké déwé lan saiki awaké déwé bakal mati bareng karo Kristus.
  • Kita setuju yen Yesus ngalahake Iblis, nanging Iblis isih ngetokake pengaruh ing jagad iki.
  • Kita setuju yen pengaruh Iblis bakal rampung mandheg ing mangsa ngarep.
  • Kita pracaya yen kabeh wong bakal kabangkitan lan diadili dening Gusti Allah welas asih.
  • Kita pracaya manawa Kristus bakal bali lan ngalahake kabeh musuh lan bakal nuntun kita ing salawas-lawase karo Gusti Allah.
  • Kita pracaya ing swarga anyar lan bumi anyar sing diadhepi dening kaadilan, lan jagad enom sing apik iki bakal langgeng ing salawas-lawase.
  • Kita percaya yen kalanggengan luwih becik tinimbang millennium.

Kita duwe akeh sing bisa dianggep; kita ora perlu kanggo dibagi ing basis beda beda pangerten supaya Gusti Allah bakal nindakake bakal.

Kronologi saka dina terakhir iku ora dadi bagian saka misi Annunciation Gréja. Injil iku babagan carane kita bisa mlebu ing Kratoning Allah, ora bab kronologi nalika tumindak. Yesus ora nandheske kronologi; Dheweke uga ora nandheske sawijining kekaisaran sing bakal dadi wektu sing winates. Bab 260 ing Prajanjian Anyar, mung siji sing gegayutan karo millenium.

Kita ora nggawe interpretasi Wahyu 20 artikel iman. Kita duwe prekara-prekara sing luwih wigati kanggo martakaké lan kita duwe prekara sing luwih apik. We preach sing liwat Gusti Yesus Kristus, ora mung ing umur iki, ora mung kanggo 1000 taun, nanging ing salawas-lawase kita bisa manggon ing kabungahan, tentrem lan kamakmuran sing ora tau ends.

A pendekatan seimbang kanggo millennium

  • Meh kabeh wong Kristen setuju yen Kristus bakal bali lan bakal ana paukuman.
  • Ora ana prakara apa sing bakal ditindakaké déning Kristus sawisé bali, ora ana wong sing pracaya bakal kecuwan.
  • Umur langgeng luwih mulyo tinimbang millennial. Paling apik, millennium iki paling apik kaping pindho.
  • Urutan kronologis sing tepat ora minangka bagian integral saka Injil. Injil punika babagan carane ngetik Kratoning Allah, ora rincian kronologis lan fisik saka fase tartamtu saka karajan iki.
  • Wiwit Prajanjian Anyar ora nandheske sifat utawa wekdal milenium, kita nyimpulake yen iku ora minangka pusat ing misi Gereja.
  • Wong bisa disimpen liwat millennium tanpa yakin. iki
    Punkt ora dadi pusat kanggo Injil. Anggota bisa makili pendapat sing beda.
  • Ora ketompo apa sing bisa dituduhake dening anggota, dheweke kudu ngakoni yen wong Kristen liyane kanthi tulus pitados bilih Kitab Suci mucal kanthi cara sanes. Anggota ngirim ora ngukum utawa mock wong-wong sing duwe views liyane.
  • Anggota bisa ngajarake dhasar babagan liyane kanthi maca siji utawa luwih buku sing kasebut ing ndhuwur.
  • dening Michael Morrison

pdfMilenium