swarga

132 langit

"Langit" minangka istilah alkitab sing nggambarake papan dununge Gusti sing dipilih, uga dadi takdir sing abadi kanggo kabeh anaking Allah sing ditebus. "Dadi ing swarga" tegese tetep karo Gusti Allah ana ing Kristus, yen ora ana seda maneh, sedhih, sedhih, lan lara maneh. Langit diterangake minangka "kabungahan langgeng", "Bliss", "katentreman" lan "kabeneran Gusti". (1 Raja 8,27: 30-5; Ulangan 26,15:6,9; Matius 7,55; Kisah 56-14,2; Yokanan 3-21,3; Wahyu 4-22,1; 5-2; 3,13 Petrus).

Apa kita arep menyang swarga nalika kita mati?

Sawetara wong seneng mikir "arep menyang swarga". Nanging Paulus ujar manawa kita wis entuk swarga (Efesus 2,6) - lan dheweke luwih seneng ninggalake jagad iki dadi bareng karo Kristus sing ana ing swarga (Filipi 1,23). Nuju swarga ora beda karo sing diomongake Paulus. Kita bisa milih cara liya kanggo nyebutake, nanging ora dadi sebab kenapa kita kudu ngritik utawa moyoki Kristen liyane.

Nalika umume wong ngomong babagan swarga, dheweke nggunakake tembung kasebut minangka sinonim kanggo kawilujengan. Contone, sawetara pandhita Kristen takon, "Apa sampeyan bakal mlebu swarga yen sampeyan mati bengi?" Titik nyata ing kasus kasebut ora nalika utawa tekane - dheweke mung takon apa slamet slamet.

Sawetara wong mikirake swarga minangka papan ing ngendi ana mega, harps lan lurung-lurung emas. Nanging kuwi ora kaya-kayasa ing langit - iku istilah sing nuduhake perdamaian, kaendahan, kamulyan, lan barang-barang liyane sing apik. Iku usaha sing nggunakake istilah fisik winates kanggo njlèntrèhaké kasunyatan rohani.

Langit kasebut spiritual, dudu fisik. Iki minangka "papan" ing papane Gusti Allah. Penggemar fiksi ilmiah bisa uga ujar manawa Gusti Allah manggon ing ukuran liyane. Saiki ana ing endi wae ing kabeh dimensi, nanging "swarga" minangka tlatah sing sejatine urip. [Aku njaluk ngapura amarga kurang presisi ing tembungku. Teolog bisa uga duwe tembung sing luwih tepat kanggo konsep-konsep kasebut, nanging aku ngarep-arep bisa menehi ide umum ing tembung sing gampang. Intine yaiku: dadi ing "swarga" tegese bakal ana ing ngarsane Gusti Allah kanthi cara sing langsung lan khusus.

Kitab Suci nerangake manawa kita bakal dadi papane Gusti Allah (Yokanan 14,3; Filipi 1,23). Cara liya kanggo njlèntrèhaké hubungan kita sing cedhak karo Gusti Allah ing wektu iki yaiku "kita bakal bisa ndeleng dheweke." (1 Korinta 13,12:22,4; Wahyu 1: 3,2; Yokanan). Iki gambar sing ana ing dheweke kanthi cara sing paling sempit. Dadi, yen kita ngerteni tembung "swarga" minangka papan dununge Gusti, ora salah yen wong Kristen bakal ana ing swarga ing jaman ngarep. Kita bakal karo Gusti Allah, lan bisa karo Gusti Allah bener-bener dikandhani yen ana ing "swarga."

Ing sesanti, John ndeleng ngarsane Gusti Allah sing pungkasane teka ing bumi - dudu bumi saiki, nanging "bumi anyar" (Wahyu 21,3). Ora masalah apa kita "rawuh" menyang swarga utawa "teka" kanggo kita. Ing endi wae, kita bakal mlebu swarga ing salawas-lawase, ing ngarsane Gusti Allah, lan bakal dadi impen. Kepiye cara nggambarake urip ing jaman sing bakal teka - anggere katrangane wis alkitaben - ora ngganti kasunyatan manawa kita duwe iman marang Kristus minangka Gusti lan Pamarta kita.

Apa sing diwenehake dening Gusti Allah kanggo kita luwih saka khayalan. Malah ing urip iki, katresnan saka Gusti Allah ora ngerteni (Efesus 3,19). Tentrem Gusti iku ora ana gandhengane (Filipi 4,7) lan kabungahane ngluwihi kemampuan kita kanggo nyatakake nganggo tembung (1 Petrus 1,8). Banjur sepira luwih mokal kanggo njlentrehake kepriye isine bakal urip karo Gusti Allah ing salawas-lawase?

Penulis Kitab Suci ora menehi kita akeh rinci. Nanging satunggal bab ingkang kita mangertos kanthi yakin - badhe dados pengalaman paling apik ingkang sampun kita alami. Iku luwih apik tinimbang lukisan sing paling éndah, luwih apik tinimbang panganan paling éca, luwih apik tinimbang olahraga paling apik, luwih apik tinimbang pengalaman lan pengalaman sing paling apik. Iku luwih apik tinimbang apa wae ing bumi. Iku bakal dadi gedhe
Dadi ganjaran!

dening Joseph Tkach


pdfswarga