dosa

115 sende

Dosa iku nglanggar ukum, sawijining negara sing mbrontak nglawan Gusti Allah. Wiwit jaman dosa teka ing jagad iki lumantar Adam lan Hawa, manungsa isih ana ing sangisore jagad dosa - kuk sing mung bisa diilangi dening sih-rahmaté Gusti Allah lumantar Yésus Kristus. Kahanan manungsa sing akeh dosa nuduhake yen ana kecenderungan kanggo ngunggahake kepentingan awake dhewe lan kepentingan dhewe tinimbang Gusti lan karsane. Dosa ndadékaké dadi adoh saka Gusti Allah lan kasangsaran lan pati. Amarga kabeh wong dosa, kabeh uga butuh tebusan sing ditawakake Gusti Allah lumantar Putrane. (1 Yohanes 3,4: 5,12; Roma 7,24:25; 7,21: 23-5,19; Markus 21: 6,23-3,23; Galatia 24; Roma;)

Nrima masalah dosa marang Gusti Allah

"Oalah, aku ngerti: getih Kristus ngilangi kabeh dosa. Lan aku uga ngerti yen ora ana sing kudu ditambahake. Nanging aku isih duwe pitakon: Yen Gusti Allah kanthi ngapura kabeh dosa-dosaku - kepungkur uga sing daklakoni saiki utawa mbesuk - apa sing kudu ngindhari aku terus nglakoni dosa karo konten atiku? Maksudku, apa ukum iku ora ana gunane tumrap Nasrani? Apa saiki Gusti Allah ora meneng nalika aku nglakoni dosa? Apa dheweke pengin aku mandheg nggawe dosa? » Iki papat pitakonan - lan sing penting uga. Kita pengin madhangi siji sawise liyane - bisa uga bakal ana maneh.

Kabeh dosa kita diapura

Kaping pisanan, sampeyan wis ngandika yen sampeyan wis cetha yen getih Kristus iku kabeh dosa. Iku pendekatan sing penting. Akeh Kristen ora weruh iki. Padha pracaya menawa pangapuraning dosa iku bisnis, jenis perdagangan antarane manungsa lan Gusti Allah, kang siji tumindak kanthi cara biyen lan Rama ing swarga iku nyenengake siji, minangka pandonga, pangapurane lan kawilujengan.

Contone, miturut model pamikiran iki, sampeyan nggunakake kapercayanmu ing Yesus Kristus, lan Gusti Allah mundhut kaprabon panjenengan kanthi nglakoni kanthi ngilangi dosa kanthi getih Putra-Nya. Kaya sampeyan, aku sampeyan. Iku mesthi dadi perdagangan apik, nanging isih perdagangan, bisnis, lan mesthi ora tumindak sih rahmat, minangka Injil mratélakaké. Miturut model pamikiran iki, akeh wong sing dadi korban kanggo ngukum amarga padha pungkasan ing karya lan ngidini Gusti Allah kanggo menehi getih Gusti Yesus mung sawetara - supaya ora ngawula kaslametan ing kabeh donya.

Akeh pasamuwan ora nate ninggal. Para wong sing dipercaya bisa nggambarake janji bakal ngalami kawilujengan dening sih-rahmat; Sawise dheweke melu Gereja, wong-wong mukmin banjur ngadhepi sawetara pedoman miturut prilaku sing ora patuh banget bisa kaukum kanthi pengecualian - ora mung saka Gréja, nanging bisa uga saka Kratoning Allah. Dadi akeh kanggo "disimpen dening sih-rahmat".

Miturut Kitab Suci, pancen ana sebab kanggo wong saka jemaat Gereja (nanging mesthi ora saka Kratoning Allah), nanging dadi topik liyane. Kanggo wektu iki, ayo padha ninggalake ing pratelan sing wong dosa asring ora seneng karo para wong dosa nalika Injil kanthi jelas tetep mbukak lawang kanggo dheweke.

Miturut Injil, Yesus Kristus ora mung pangruwat kanggo dosa kita, nanging kanggo dosa ing saindenging jagad (1 Yokanan 2,2). Lan, beda karo wong Kristen sing diwartakake dening para pandhita, ateges dheweke pancen nyalahake kabeh wong.

Gusti Yesus ngandika: "Lan aku, nalika aku bakal diluhurake saka ing bumi, aku bakal narik wong kabeh menyang aku" (Yokanan 12,32). Gusti Yesus iku Gusti Allah Sang Putra, kang ana kabeh (Ibrani 1,2: 3) lan getih sing bener-bener ngrujuk kabeh sing digawe (Kolose 1,20).

Kanthi anugrah piyambak

Padha ngandika, malih, sampeyan kudu weruh sing panentu kang Allah wis digawe kanggo kowé ana ing Kristus, ora bisa diganti dening gangguan saka karya kanggo kauntungan. Maneh, sampeyan duwe akeh ing cara wong liya. donya iku kebak dosa warring guru moral sing ngirim pandherekipun wedi sing minggu sawise minggu ing paving karo bisa missteps mesthi, sajrone padha kudu ketemu sawetara kahanan tartamtu lan ngilangi lan digatèkaké utawa ora mèlu sabar Allah sing kanggo supaya saya luh kaancam bakal punah, nggawa kabèh Bagong sethitik katon saya kapapar risiko gadhah nandhang minangka Gagal kasukman, ing loro neraka.

Injil, ing sisih liya, nyatakake yen Gusti Allah tresna karo wong. Dheweke ora sawise dheweke lan ora nglawan dheweke. Dheweke ora ngenteni dheweke kesandhung, banjur diremes kaya busung. Kosok baline, dheweke melu ngrasakake, tresna banget marang dheweke, mula dheweke wis mbebasake kabeh wong, ing ngendi wae padha manggon, saka kabeh dosa liwat panebusan anak putune. (Yokanan 3,16).

Ing Kristus mbukak lawang Kratoning Allah. Wong bisa dipercaya Sabdané Gusti (percaya) gentos marang (mratobat) lan njupuk pusaka sing diwenehake dening wong akeh - utawa terus lali nampik Gusti Allah minangka bapakne lan mbuwang peran ing kulawarga Gusti. Moho kuwoso maringi kamardikan kanggo kita. Yen kita nolak wong, dheweke bakal ngurmati keputusan kita. Pilihan sing kudu ditindakake ora dadi pilihan sing kudu ditindakake, nanging menehi kebebasan kanggo milih.

Antwort

Gusti Allah nindakake samubarang sing bisa ditindakake. Ing Kristus ngandika "iya" kanggo kita. Saiki tanggung jawab kanggo njawab "ya" ing bagean karo "ya". Nanging, Alkitab nerangake manawa kaget ana wong sing mangsuli "Ora" ing janjine. Iku ora ana sopo, sing gething, wong sing nglawan Sing Maha Kuwasa lan awake dhewe.

Ing pungkasan, padha ngaku ngerti cara sing luwih apik; padha ora perlu Bapa Surgawi. Padha ora ngurmati Gusti Allah utawa manungsa. Kang tawaran kanggo ngapura kabeh dosa kita lan supaya diberkahi dening dheweke kanggo kabeh kalanggengan ana ing mripate ora trep, nanging mockery - tanpa makna lan nilai. Gusti Allah, sing uga menehi putrane marang wong-wong mau, mung ngakoni keputusan sing nggegirisi kanggo tetep anak setan, sing luwih seneng marang Gusti Allah.

Panjenenganipun punika Penebus lan sanes numpes. Lan kabeh iku didhasarake apa-apa mung karsane - lan bisa nindakake apa kang dikarepake. Panjenengane ora kawengku ing angger-angger manca, nanging kanthi setya tuhu marang sih-kadarmane. Dheweke iku sapa, lan dheweke pancen kepengin dadi; Ida Sang Hyang Widi Wasa, Widin iragane madosa sajeroning sih pasuecan miwah kasujatian. Panjenenganipun ngapunten dosa kita amargi piyambakipun tresna dhateng kita. Iku cara dheweke kepengin, lan kaya ngono.

Ora ana hukum sing bisa disimpen

Ora ana angger-angger sing bisa menehi urip langgeng (Galatia 3,21). Kita manungsa ora netepi angger-anggering Toret. Kita bisa debat sedina muput apa sacara teorine bisa dadi sing tundhuk karo hukum, nanging ing pungkasan kita ora bakal. Iki carane ana ing jaman biyen lan kepiye uga ing mangsa ngarep. Siji-sijine sing bisa nindakake iki yaiku Gusti Yesus wae.

Ana mung siji cara kanggo entuk kawilujengan, lan yaiku liwat peparinge Gusti Allah, sing bisa ditampa tanpa menehi pertimbangan lan kahanan (Efesus 2,8: 10). Kaya hadiah liyane, kita bisa nrima utawa nolak. Nanging sanajan kita milih, iku dadi kagungane kita dening sih-rahmat Gusti Allah, nanging mung bakal entuk manfaat lan bungah yen kita bener-bener nrima. Iku mung pitakonan kepercayaan. Kita pitados ing Gusti Allah lan mratobat marang Panjenengane.

Ing sisih liyane, yen kita pancen bodho minangka nolak, kita bakal sedhih, kaya urip kita ing petenging pati, kaya cangkir emas menehi cahya lan urip ora cukup kanggo kita.

Neraka - pilihan

Sapa wae sing njupuk keputusan kaya ngono lan nesu karo Gusti Allah nolak hadiah sing ora bisa tuku - pisungsung sing diwenehake karo getih putune, sing kabeh ana - milih apa-apa kajaba neraka. Dadi, bisa menehi tawaran urip kanggo awake dhewe kanggo para wong sing milih dalan iki kanggo wong-wong sing nampa hadiah. Getih getih kanggo kabeh dosa, ora mung sawetara (Kolose 1,20). Pendhapa kanggo kabeh nggawe, ora mung bagean kasebut.

Kanggo wong-wong sing nyalahake hadiah kuwi, akses marang karajan Allah ditolak mung amarga wis mutusake. Padha arep ora bagéyan ing, lan senajan Gusti Allah ora tau ceases tresna mau, lan ora ngidinke kabebasan ana supaya padha ora spoil deified wong bangga, gething lan kaanan ora percaya ing ngatase langgeng. Mulane padha menyang ngendi sing paling apik - terus menyang neraka, ing ngendi ora ana sing seneng ngajak sing nandhang susah piwulang.

Grace diwenehake tanpa bali - kabar apik apa! Sanadyan kita ora pantes, manawa Gusti Allah mutusake kanggo menehi urip langgeng ana ing Sang Putra. Apa kita pracaya utawa mock kasebut. Apa wae sing kita pilih, yaiku ing salawas-lawase lan ing salawas-lawase: kanthi patangen lan wungunipun Gusti Yesus Kristus, Gusti Allah sampun ngetingalaken kita kanthi gamblang manawi panjenenganipun tresna dhateng kita lan kados pundi dene panjenenganipun ngapunten dosa kita lan nggabungaken kita kanggo reconcile wong.

Panjenenganipun kanthi generosa paring rahmat marang kabeh wong ing katresnan ora tau rampung ing endi wae. Gusti Allah ndadekake karahayon kita saka karahayon lan tanpa bali, lan saben wong sing pracaya marang pangandikane lan nampani panemune bisa nikmati.

Apa sing nolak aku?

Supaya adoh, apik banget. Ayo bali menyang pitakonan sampeyan. Yen Allah ngapura dosa kawula sadurunge aku dilakoni, apa sing bakal ngalang-alangi aku supaya ora nglakoni dosa?

Pisanan, ayo njlentrehake sesuatu. Dosa wiwitan mula saka jantung lan ora mung juxtaposition saka salah siji individu. Dosa ora teka saka apa-apa; padha duwe asal-usule ing ati kita sing degil. Supaya, kanggo ngatasi masalah dosa kita mbutuhake ati sing mantep, lan supaya kita kudu ngatasi akar masalah tinimbang ngatasi efeke.

Gusti Allah ora nduweni minat kanggo terus-terusan nindakake robot. Dheweke kepengin ngembangake hubungan cinta karo kita. Panjenenganipun tresna dhateng kita. Mulane Kristus rawuh nylametake kita. Lan sesambetan adhedhasar pangapunten lan sih-rahmat - ora kepeksa.

Contone, yen aku pengin bojoku tresna marang aku, aku arep ngetokke dheweke? Yen aku nindakake, prilaku bisa mimpin kanggo docility, nanging mesthi aku ora bisa kanggo ngidung dheweke kanggo tresna tenan aku. Cinta ora bisa dipeksa. Sampeyan bisa meksa wong mung tumindak tartamtu.

Liwat pengorbanan dhewe, Gusti Allah nedahake kepiye tresna marang awake dhewe. Dheweke wis ngatonake katresnan banget liwat pangapura lan sih-rahmat. Kanthi nandhang sangsara kanggo dosa-dosa kita, nanging ora nuduhake apa-apa sing bisa mbedakake kita saka katresnan (Roma 8,38).

Gusti Allah kepengin anak, dudu budak. Dheweke kepengin dadi prajanji cinta karo kita lan ora ana donya sing kebak dendam. Panjenenganipun maringi kita makhluk bebas kanthi kabébasan ingkang nyata - lan pilihan kita maknanipun kathah. Dheweke kepengin milih dheweke.

Nyata kamardikan

Gusti Allah menehi kita kebebasan kanggo nindakake cara kita mikir pas lan dheweke ngapura kita missteps kita. Panjenenganipun nindakaken karsanipun piyambak. Iku apa sing kepengin dadi, lan kaya mengkono, tanpa kompromi. Lan sanajan kita duwe pangerten, kita sumurup manawa katresnan iku diwenehake lan nemplek ing kono kaya dina pungkasan.

Dadi, apa sing kudu ngindhari kita saka dosa? Ora apa-apa. Pancen ora ana apa-apa. Lan durung nate beda. Angger-anggering Toret ora ngalangi sapa wae supaya padha nindakake dosa (Gal. 3,21: 22). Dadi, kita wis nate gawé dosa, lan Gusti Allah mesthi ngidini. Dheweke ora tau mandhegake awakku. Dheweke ora nyetujoni tumindak kita. Lan uga ora meneng ora nglirwakake. Dheweke ora nyetujoni. Ya, nyengsemake dheweke. Lan durung mesthi ngidini. Iki diarani kebebasan.

Ing Kristus

Nalika Kitab Suci ujar manawa kita duwe kabeneran ana ing Sang Kristus, iku tegese jarene (1 Korinta 1,30:3,9; Filipi).

Kita ora duwe kabeneran sadurunge Gusti Allah saka awake dhewe, nanging mung ana ing Sang Kristus. Kita wis mati dening awake dhewe amarga saka dosa, nanging ing wektu sing padha urip ana ing Sang Kristus - urip kita didhelikake ana ing Sang Kristus (Kolose 3,3).

Tanpa Kristus, kahanan kita wis ora ana gunane; Tanpa dheweke kita didol ing dosa lan ora duwe masa depan. Kristus ngluwari kita. Iku Injil - kabar apik apa! Liwat kawilujenganipun, nalika kita nampi ganjaranipun, kita gadhah sesambetan ingkang rumiyin kaliyan Gusti.

Amarga kabeh prekara sing wis ditindakake dening Gusti Allah tumrap kita ing Sang Kristus - sing kalebu dorongan, malah ngajak, supaya bisa dipercaya - Kristus saiki ana ing kita. Lan demi Kristus (amarga Panjenengane jumeneng kanggo kita; wong-wong sing wis mati bakal urip maneh), sanajan kita mati amarga dosa, kita duwe kabeneran ana ing ngarsane Gusti Allah lan ditampa dening Gusti. Lan kabeh mau kedadeyan wiwit wiwitan ora bakal ngrampungake awake dhewe, nanging liwat Gusti Allah, sing menang ora ngalahake awake dhewe, nanging kanthi tresna marang awake dhewe, sing nuduhake awake dhewe.

Apa hukum sing ora ana guna?

Paulus nyebabake katrangan bab ukum kasebut. Nuduhake sing kita dosa (Roma 7,7). Nuli nerangake manawa kita ketagihan karo dosa supaya kita kabenerake kanthi iman nalika Kristus rawuh (Gal. 3,19: 27).

Saiki sajege, sampeyan kudu ngetrapake awakmu ana ing jero langit sajrone Pengadilan Terakhir
Konvènsi supaya bisa ngadeg ing ngarsané Gusti Allah amarga kabeh usaha sampeyan wis mesthi manut karo Rama Swarga. Lan sampeyan langkah tinimbang supaya ora nganggo busana penganten ing lawang mlebu (jubah sing murni lan murni, sing dimaksud kanggo wong sing duwe dosa kaya sing ngerti, dheweke butuh), rampung nganggo sandhangan saben dinane, sing ditondoi kanthi upaya terus, liwat lawang sisih, ing endi mambu ora nyenengake sampeyan ngiringi sampeyan saben giliran. , lan njupuk papan ing papan.

Bendara omah bakal mangsuli sampeyan: "Hei, ana ngendi sampeyan duwe pipi saka mlebu ing kene lan ngala-ala karo sandhangan sampeyan sing reged ing ngarep kabeh tamu?" Banjur dheweke bakal takon marang staf: "Ngalahake impostor sing nakal iki lan mbuwang dheweke kanthi bener!"

Kita mung ora bisa ngresiki pasuryan kita dhewe kanthi banyu sing reged, sabun kita dhewe lan bathi reged kita dhewe lan seneng-seneng terus ing kepercayaan kita yen pasuryan sing kotor kita saiki murni. Ana siji cara kanggo ngalahake dosa, lan ora ana ing tangan kita.

Aja lali manawa kita mati amarga dosa (Roma 8,10), lan wong mati ora bisa, kanthi definisi, bisa urip. Nanging, rasa dosa sing saya dhuwur kudu ndadekake kita percaya yen wisuh dosa saka dosa kita (1 Petrus 5,10: 11).

Gusti Allah kepengin kita tanpa dosa

Gusti Allah wis maringi sih-rahmat lan panebusan kanthi akeh supaya mbebasake kita saka dosa lan ora menehi kamardikan kanggo terus nglakoni dosa. Iki ora mung mbebasake awake dhewe saka dosa, nanging uga bisa ndeleng dosa telanjang lan ora ana sing nyamar sing apik. Lan supaya kita bisa ngerteni lan goyangake kekuwatane lan kuwatir sing ditindakake kanggo kita. Ewadene, kanggo kita, sanajan kita terus nglakoni dosa, sing mesthi kedadeyan, panebusan Yesus tetep tanpa kompromi (1 Yokanan 2,1: 2).

Gusti Allah kanthi tanpa tintingan ndemek dosa kita, nanging ngukum kanthi gampang. Dadi tembé-mburiné sober, pendekatan tujuan sejatine sifate nyoto kita utawa penundaan comatose kita umum raos utawa reaksi rampung hasty kita kanggo godaan werna-werna, wiwit karo nesu liwat hawa nepsu kanggo ajaib lan bangga. Senajan cukup, dheweke malah ngidini kita nglampahi akibat alam tumindak kita dhewe-dhewe.

Nanging, dheweke nutup kita sapa sing precaya lan percaya marang Panjenengane (ateges kita nganggo nganggo manten murni sing ora disiapake kanggo kita) (kaya sawetara pandhita katon percaya) amarga pilihan sing ala sing ditindakake nalika dina kawinan.

guilty penting sanget

Sawise sampeyan ngerti dosa ing urip sampeyan, apa sampeyan nate ngerteni manawa kalbu iku kesusu nganti ngerti babagan kesalahane Gusti Allah? (Lan bisa uga ana sawetara sing kudu ngakoni asring.)

Napa sampeyan iki? Apa amarga sampeyan wis mutusake "dosa menyang konten jantung"? Utawa bisa uga amarga atimu ana ing Kristus lan sampeyan sedhih banget karo Roh Suci sing wis ana nganti tentrem maneh karo Gusti sampeyan?

Roh Suci sing ana ing kita, kayadene ing Romawi 8,15: 17-1, "menehi kesaksian marang roh manawa kita dadi anak saka Gusti Allah". Sampeyan ora kudu ora bisa ndeleng rong perkara: 2. Sampeyan, minangka Roh Suci Gusti Allah sing nekseni, ana ing Sang Kristus lan karo kabeh Wong Suci, anak saka Rama Swarga, lan. Roh Suci minangka saksi saka sampeyan sing bener Ora bakal ngegetake sampeyan yen sampeyan pengin terus urip kaya sampeyan isih "daging mati" kaya sadurunge kawilujengan liwat Gusti Yesus Kristus.

Aja gawe kesalahan! Dosa iku uga Gusti Allah uga mungsuhira, lan kita kudu perang menyang pati. Nanging, kita kudu ora pracaya menawa kawilujengan kita gumantung kepiye carane kasil kita nglawan wong-wong mau. kawilujengan kita gumantung ing kamenangan Kristus dosa saka, lan Gusti kita wis nandhang sangsara kanggo kita. Sin lan padha ngayomi pati wis dikalahaké déning pati Gusti Yesus lan wungunipun, lan ancaman nuduhke dening daya menang lomba dibayangke saka awal wektu nganti kalanggengan ing sakèhing tumitah nolak. Sing gedhe-gedhe mung ing donya sing wis ngungguli dosa, sing kuwat sing dipercaya Kristus QS lan urip.

Good works

Gusti Allah seneng karo penggaweane anak-anake (Jabur 147,11: 8,4; Wahyu). Dheweke seneng karo kebaikan lan kabecikan sing dituduhake saben liyane, kanthi sesajen katresnan, semangat kanggo keadilan, lan kanthi ikhlas lan tentrem (Ibrani 6,10).

Kaya dene pakaryan liyane sing apik, tuwuh saka pakaryan Roh Suci sing ana ing kita, sing ndadekake kita percaya, tresna lan ngurmati Gusti. Dheweke ora ana hubungane karo hubungan katresnan sing dipasrahake karo kita liwat seda pengorbanan lan wungune Gusti Yesus Kristus, Gusti Urip. Pakaryan lan pakaryan kaya mengkene iku asale saka pakaryane Gusti Allah tumrap kita, yaiku kita dadi putrane sing dikasihi, lan ora ana gunane (1 Korinta 15,58).

Gusti Allah tumindak ing kita

Kasugihan kita jujur ​​kanggo nglakoni apa sing dikehendaki dening Gusti Allah nggambarake katresnan saka Penebus kita, nanging karya-karya kita sing apik, dileksanakake ing JenengNe, ora, supaya ditekan maneh, nyimpen kita. Liwat pangerten sing ditulis ing ukuman sing bener lan tumindak ing angger-angger kita Gusti Allah yaiku Gusti Allah piyambak, sing nyambut gawe kanthi bungah lan kamulyan kanggo ngasilake woh sing becik.

Dadi bakal paling bodho kepengin ngasorake apa sing ditindakake kanggo awake dhewe. Bakal kaya bodho kanggo nganggep manawa getih Yesus, sing ngilangi kabeh dosa, bakal ninggalake bagean saka dosa. Amarga yen kita mikir, kita isih ora ngerti sapa sejatine Gusti Allah sing gedhe lan maha - Rama, Anak lan Roh Suci sing nggawe kabeh lan ngluwari kita ing keajaiban liwat getih putrane, liwat wong suci Roh manggon ing kita lan gawe anyar kabeh titah, ya bareng karo jagad kabeh (Yesaya 65,17) sing anyar digawe saka katresnan sing ora cetha (2 Korinta 5,17).

Urip nyata

Senajan Gusti paring dhawuh supaya kita nindakake apa sing bener lan becik, dheweke ora netepake karahayon kita miturut kabutuhan lan kabutuhan kita. Sing apik kanggo awake dhewe, amarga yen dheweke nindakake, kabeh bakal ditolak minangka ora pantes.

Gusti Allah ngluwari kita kanthi sih-rahmat lan kita bisa nyenengake pangentasan liwat wong yen kita sijine urip sacara kebak ing tangane, mratobat marang dheweke lan dipercaya mung kanggo nangekake kita saka wong mati (Efesus 2,4-10; Yakobus 4,10).

Wong sing nyathet jeneng-jeneng wong ing Kitab Urip nemtokake panebusan kita, lan dheweke wis nulis kabeh jeneng kita kanthi getih Sang Cempe ing buku kasebut (1 Yokanan 2,2). Pancen tragis yen ana wong sing ora percaya; amarga yen dipercaya karo Gusti sing Gesang, bakal ngerti manawa urip sing diusahake ora bakal urip nyata, nanging pati, lan urip nyata karo Kristus didhelikake Gusti Allah lan mung nunggu kanggo dicethakaké. Rama Swarga kita malah tresna marang mungsuh, lan pengin dheweke, kaya dene manungsa liyane, kudu padha mratobat lan mlebu kebahagiaan (1 Tim 2,4).

ringkesan

Dadi ayo ngringkes. Dheweke takon, "Yen Gusti Allah ngapura kabeh dosa-dosaku - sadurunge uga sing daklakoni saiki utawa mbesuk - apa sing kudu ngindhari aku terus nglakoni dosa karo konten atiku? Maksudku, apa ukum iku ora ana gunane tumrap Nasrani? Apa saiki Gusti Allah ora meneng nalika aku nglakoni dosa? Apa dheweke pengin aku mandheg nggawe dosa? »

Ora ana sing bakal ngalangi kita supaya ora nglakoni dosa. Sing durung tau beda. Gusti Allah wis maringi kita karsané lan kepengin banget. Panjenenganipun tresna dhateng kita lan kepengin mlebet prajanjian cinta kaliyan kita; Nanging sesambetan kasebut mung bisa kedadean yen kasebut saka keputusan gratis sing adhedhasar kepercayaan lan pangapurane lan ora digawa dening ancaman utawa kepatuhan.

We are neither robot nor any virtual figure in game predetermined. Kita wis digawe minangka nyata, free Gusti Allah ing kebebasan kreatif dhewe, lan hubungan pribadi antarane kita lan wong pancen ana.

Hukum ora adoh saka apa-apa; iki serves kanggo nggawe cetha kanggo kita sing kita wong dosa lan, kaya kuwi, adoh saka salaras karo bakal Gusti Allah sampurna. Kang Maha Kuasa ngidini kita nglakoni dosa, nanging mesthi ora bisane nyawang. Mulane dheweke malah ora isin saka pengorbanan diri kanggo nylametake kita saka dosa. Iku dheweke sing nyebabake rasa sakit lan ngrusak kita lan sesambungan kita. Iku tumiba saka atine sing ngalang-alangi kanthi pambrontakan lan pambrontakan egoisme marang sumber asli urip lan eksistensi kita. Iku njupuk daya kanggo nguripake kita menyang gesang nyata, eksistensi nyata, lan nggawe kita kepepet ing peteng pati lan lackness.

Sin ngalrani

Yen ngono, sampeyan durung nate weruh, dosa bakal nesu kaya neraka - secara harfiah - amarga sejatine pancen neraka. Dadi nggawe artine "dosa menyang konten jantung" kanggo nyelehake tangan sampeyan dhewe ing lawnmower. "Ya," aku krungu wong sing ujar, "yen kita wis ngapura, kita uga bisa laku jina".

Manawa, yen sampeyan ora pikiran kanggo manggon ing pancet wedi jalaran bisa kang kapapar risiko meteng bayangan utawa laku karu ditularaké penyakit lan kanggo break jantung kulawarga kang nggawa awake menyang disrepute, rusak kanca kanggo metu getihe kanggo pembayaran maintenance dadi emban dening kalbu ala lan mbokmenawa njaluk liyane apa karo bojomu banget duka, kanca, sadulur lanang utawa bapak.

Dosa duweni akibat, akibat negatif, lan mujudake apa sing dienggo dening Gusti Allah kanggo sampeyan supaya bisa dadi harmoni karo gambar Kristus. Padha bisa ngrungokake swara lan nggarap utawa nglakokake tugas sing bisa ditindakake.

Kajaba iku, kita ora kudu lali manawa dosa sing biasane kita rasakake nalika ngomongake "nglakoni dosa" iku mung pucuk es. Kadospundi menawi kita "mung" nate tumindak sopan, egois utawa kasar? Apa maneh yen kita ora matur nuwun, apa tegese utawa ora nate mbantu? Kepiye kasusahan liyane kita, rasa meri babagan padamelan, sandhangan, mobil utawa omah, utawa pikirane sing peteng? Kepiye perkakas kantor majikan, ing ngendi kita nggawe awake dhewe, partisipasi gossip utawa dorongan saka pasangan utawa anak? Lan supaya kita bisa terus lan maju.

Iku uga dosa, sawetara gedhe, sawetara cilik, lan sampeyan ngerti apa? Kita terus nglakoni apa sing dikarepake. Dadi prayoga manawa Gusti Allah nylametake kita kanthi sih-rahmat lan ora amarga karya-karya kita, dudu? Ora becik kita gawe dosa, nanging ora ngalang-alangi kita supaya terus dadi salah. Gusti Allah ora pengin kita gawe dosa, nanging durung ngerti yen kita wis mati amarga dosa lan terus-terusan terus nglakoni dosa nganti urip sejati, didhelikake ing Kristus - nebus lan ora duwe dosa - dicethakake nalika bali (Kolose 3,4).

Minangka wong dosa sing urip ing Kristus

Cukup amarga saka sih-rahmat lan kekuwatane Gusti Allah sing urip kanthi slamet lan tresna marang kita kanthi sih-rahmat, para wong sing pracaya padha tiwas amarga dosa lan isih urip ing Gusti Yesus Kristus. (Roma 5,12; 6,4-11). Sanajan dosa, kita ora manut pathokan pati amarga kita pituwas maneh ing Kristus lan wis nrima kanggo kita (Roma 8,10: 11-2,3; Efesus 6). Nalika wangsulane Kristus, sanajan amplop fana kita ngalami kekebalan, mula bakal kawujud (1 Korinta 15,52: 53).

Wong sing ora percaya, tetep mlaku ing dalan pati, ora bisa nyenengake urip sing didhelikake ana ing Sang Kristus (Kolose 3,3) nganti dheweke uga percaya; getih Kristus uga bakal ngilangi dosane, nanging dheweke bakal bisa percaya manawa dheweke bakal nylametake saka ing antarane wong mati yen dheweke bisa ngandelake kabar apik manawa dheweke dadi penyelamat lan mratobat marang dheweke. Dadi wong sing ora precaya mung disimpen kaya wong sing percaya - Kristus tiwas kanggo kabeh wong (1 Yokanan 2,2) -, dheweke durung ngerti, lan amarga ora percaya marang apa sing ora dingerteni, dheweke tetep urip amarga wedi mati (Ibrani 2,14: 15) lan ora ana gunane kanthi nyata (Efesus 2,3).

Roh Suci nggawe wong sing padha karo gambar Kristus (Roma 8,29). Kekuwatan dosa rusak ing Kristus lan kita ora kepepet maneh. Nanging, kita isih ringkih lan menehi ruang kanggo gawe dosa (Roma 7,14: 29-12,1; Ibrani).

Amarga dhewek tresna marang kita, Gusti Allah banget kuwatir babagan dosa kita. Panjenengané tresna banget marang donya, supaya ngutus Kang Putra langgeng, supaya saben wong sing pretyaya marang Dèkné ora mati ing pepeteng, tegesé wujuté dosa, nanging nduwèni urip langgeng. Ora ana sing bisa misahake sampeyan saka katresnan, malah ora dosa panjenengan. Dipercaya! Panjenenganipun mbantu panjenengan lumampah kanthi taat, mratobat panjenengan sadaya dosa panjenengan. Panjenenganipun punika Panebus panjenengan minangka karsanipun piyambak, lan ing salebetipun panjenenganipun dados sampurna.

Michael Feazell


pdfdosa