contrition

166 nyeseli

contrition (uga dijarwakake minangka "mratobat") menyang Gusti sing grapyak yaiku owah-owahan ati, digawa dening Sang Roh Suci lan bosok ing Sabda Jahwéh. Mratobat kalebu kesadaran babagan dosa dhewe lan ndherek urip anyar, disucekake dening iman ing Yesus Kristus. (Kisah Para Rasul 2,38; Rum 2,4; 10,17; Rum 12,2)

Ngerti remorse

A wedi banget, ”minangka gambaran saka nom-noman amarga wedi banget yen Gusti Allah wis nilar dheweke amarga bola-bali bola-bali. "Aku panginten aku getun wae, nanging tetep ngetrapake," ujare. «Aku ora ngerti manawa aku percaya tenan, amarga aku kuwatir manawa Gusti Allah ora bakal ngapura maneh. Ora ana sejatine sing mratobat, ora katon cukup. »

Ayo sumurup apa tegese Injil nalika ngomongake pamratobat Allah.

Kita nggawe kesalahan pisanan nalika nyoba mangertos istilah iki kanthi nggunakake leksikon umum lan getun tembung kasebut (utawa mratobat) mbukak. Kita bisa uga diwenehi tandha manawa tembung individu kasebut kudu dingerteni miturut wektu nalika diterbitake leksikon. Nanging kamus ing abad kaping 21 meh ora bisa nerangake apa sing penulis, umpamane, B. Nulis perkara ing basa Yunani sing sadurunge diomongake ing basa Arama 2000 taun kepungkur.

Webster's Nine Collegiate Dictionary Webster nuwun ing ngisor iki: 1) nyingkirake dosa lan nglakoni urip sing apik; 2a) rumangsa getun utawa nesu; 2b) Owah-owahan sikap. Ensiklopedia Brockhaus netepake rasa gumbira kaya ing ngisor iki: "Tumindak mratobat ... mratobat saka dosa sing ditindakake lan niat aja nganti dosa maneh."

Definisi Webster pertama nggambarake persis apa sing dikira umume agama Yesus nalika dheweke ujar "mratobat lan percaya". Dheweke mikir, tegese mung wong-wong sing ora nglakoni dosa lan ngganti dalane ana ing Kratoning Allah. Nyatane, iku persis sing ora dikandhakake Gusti Yesus.

Kasalahan umum

Nalika mratobat, kesalahan kasebut umume digawe manawa sampeyan mikir tegese mungkasi dosa. "Yen sampeyan wis nesu banget, mula sampeyan ora bakal nate nglakoni maneh," yaiku ngalangi manawa para wong sing ganggu trenyuh sing dirasakake, penasehat spiritual sing sah, lan sah. Kita dikandhani manawa mratobat "mundur lan lunga kanthi cara liyane". Lan banjur diterangno kanthi ambegan sing padha yaiku mratobat saka dosa lan mratobat menyang urip mituhu marang ukum Gusti Allah.

Kanthi kanthi temenan babagan iki, wong Kristen kanthi tujuan sing paling apik bisa ngowahi cara kasebut. Lan, ing sajroning ziarah, sawetara cara kaya ngene, sementara sing liya katon lemut. Lan malah cara ganti bisa ngalami maneh kualitas sing nggegirisi.

Apa Gusti kepuasan karo mediocrity saka ketaatan kaya ngono? "Ora, ora," ujare pandhita. Lan siklus pengabdian, kegagalan, lan putus-putus sing ngrusak Injil terus menyang babak sabanjure, kaya rodhane kandhang hamster.

Lan sabenere nalika kita frustasi lan murih amarga gagal netepi standar Gusti Allah sing kita krungu khutbah liyane utawa maca artikel anyar babagan "pamratobat sejati" lan "mratobat jero" lan manawa pamratobat kasebut minangka pencegahan lengkap. saka dosa.

Dadi, kita terus nggawe dedikasi maneh kanggo nyoba nindakake kabeh lan isih ngatasi asil sing bisa dingerteni lan bisa diramal. Dadi frustasi lan ora kentekan terus saya tambah amarga kita ngerti yen uwal saka dosa iku apa-apa nanging "lengkap".

Lan kita kesimpulan yen kita "ora nesu" yen rasa kuciwa ora "jero", ora "serius" utawa ora "jujur" cukup. Lan yen kita durung mratobat, mula kita uga ora duwe iman sejatine, tegese kita uga ora duwe Roh Suci ing sajroning kita, tegese kita uga ora disimpen.

Pungkasane, kita tekan titik sing biasa kanggo urip kaya iki, utawa kita mbuwang andhuk, kaya sing wis ditindakake, lan nate nyingkirake acara medis sing ora efektif sing diarani wong-wong Kristen «Kristen.

Ora kanggo sebutno bilai ngendi wong bener pracaya yen dheweke wis ngresiki urip lan nggawe dheweke ditrima kanggo Gusti Allah - kondisine luwih akeh. Repentance of God mung ora ana hubungane karo dhiri sing anyar lan apik.

Mratobat lan pracaya

"Mratobat [mratobata] lan percaya marang Injil!" Nerangake Gusti Yesus ing Markus 1,15. Mratobat lan iman menehi tandha wiwitan urip anyar ing Kratoning Allah; dheweke ora nglakoni amarga kita nindakake perkara sing bener. Dheweke menehi tandha amarga ing wektu kasebut, timbangan kasebut tiba saka mripat sing peteng lan pungkasane kita weruh ing Gusti Yesus cahya kamulyan saka kabebasan para putrane Gusti Allah.

Kabeh sing perlu dilakoni kanggo wong nampa pangapuran lan kaslametan wis rampung liwat pati lan wunguné Putraning Allah. Ana wektu nalika bebener iki didhelikake saka kita. Amarga kita wuta marang dheweke, kita ora bisa nikmati dheweke lan ngaso ing dheweke.

We felt kita kudu golek cara kita ing donya iki dhéwé, lan kita digunakake kabeh kita kekuatan lan wektu kanggo nggayuh dalan ing kita sethitik sudhut gesang kaya kita bisa.

Kabeh perhatian kita wis fokus kanggo tetep urip lan ngamanake masa depan. Kita kerja keras kanggo dihormati lan dihormati. Kita nglawan hak-hak kita, nyoba supaya ora adil sing disenengi dening sapa wae utawa apa-apa. Kita perang nglindhungi reputasi apik lan supaya kulawarga lan habakuk lan properti kita dilindhungi. Kita nindakake kabeh sing bisa kanggo nggawe urip kita migunani, manawa kita dadi pemenang, dudu wong sing kalah.

Nanging minangka wong sing tau urip, iki perang sing ilang. Senadyan efforts kita paling apik, rencana lan kerja keras, kita ora bisa ngontrol urip kita. Kita ora bisa nyegah catastrophes lan tragedi, utawa gagal lan nyiksa sing nyerang kita metu saka langit biru lan numpes remnants kita piye wae patched munggah pangarep-arep lan kabungahan.

Siji dina, amarga ora ana alesan liyane saka iku, yen dheweke kepengin dadi, Gusti Allah ngidini kita ndeleng apa sing bener. Donya iku kagungane lan kita dadi kagungane.

Kita mati ing dosa, ora ana cara metu. We are lost, buta goyangan ing donya sing ilang, wuta rusak amarga kita ora duwe rasa kanggo terus tangan mung siji sing piyambak wis dalan metu. Nanging samesthine, amarga liwat panyaliban lan kebangkitan dheweke dadi wong sing kalah kanggo kita; lan kita bisa dadi pemenang karo dheweke kanthi manunggalaken karo panjenengane ing pati, supaya kita bisa dadi partner ing patangenane.

Ing tembung liya, Gusti Allah maringi kabar apik marang kita! Kabar apik yaiku dheweke dhewe sing mbayar rega gedhe kanggo kegilaan kita sing ora egois, ora kuwat, bisa ngrusak, lan ala. Panjenenganipun nebus kita minangka bali, ngumbah kita kanthi resik lan masang kita kanthi kabeneran lan ndadekake kita papan ing paturon kang langgeng. Lan kanthi Injil iki, dheweke ngajak kita pracaya yen mangkono.

Yen sampeyan bisa ngerteni lan percaya kanthi anane sih-rahmat saka Gusti, mula sampeyan wis mratobat. Getun, sampeyan bakal ngerti: "Ya! Ya Ya Aku pracaya iku! Aku dipercaya tembungmu! Aku ninggal gesang hamster sing mlaku ing rodha iki, perang sing tanpa tujuan iki, pati iki, sing salah dikira aku urip. Aku wis siap kanggo istirahat sampeyan, tulung ora percaya! »

Repentance punika owah-owahan ing pikiran sampeyan. Iku ngganti perspektif sampeyan ningali diri minangka pusat alam semesta supaya saiki sampeyan ndeleng Gusti Allah minangka pusat alam semesta, ngandelake uripmu marang sih-rahmate. Iku tegese kanggo ngirim marang. Iku tegese sampeyan lay mudhun makutha ing sikil panguwasa tengen kosmos. Iku kaputusan paling penting sampeyan bakal nggawe.

Iku ora babagan moralitas

Getun ora babagan moralitas; iku ora babagan prilaku sing apik; iku ora babagan "nindakake luwih becik".

Mratobat tegese kanggo kumandel marang Gusti Allah tinimbang piyambak, sanadyan alesan utawa kanggo kanca-kanca, negara, pemerintah Panjenengan, bedhil, dhuwit, pengarepé, Prestige Panjenengan, ajining diri, mobil, ngarep, Profesi Panjenengan, warisan kulawarga, werna kulit, jender Panjenengan, sukses, katon, sandhangané, judhul, derajat akademisi, gereja, pasangan, Otot, guide, IQ, logat Panjenengan, hasil Panjenengan, Panjenengan amal karya, sumbangan Panjenengan, ndukung Panjenengan, karep, disiplin Panjenengan, murni Panjenengan, kejujuran Panjenengan, kasetyanmu, kasetyan Paduka, disiplin spiritual utawa tindakan liya sing Vorzuweisendes apa karo sampeyan ing sambungan lan aku dilirwakaké ing ukara dawa iki duwe.

Tobat tegese "nempatake kabeh ing siji kertu" - ing "kertu" Gusti Allah. Tegese arep lunga; apa sing diomongake kanggo dipercaya; kanggo kerja sama karo dheweke, kudu setya karo dheweke.

Mratobat ora babagan janji bakal apik. Iku ora babagan "mbusak dosa saka uripe". Nanging tegese percaya manawa Gusti Allah ngasihi marang kita. Iku ateges percaya marang Gusti Allah supaya ndandani ati sing ala. Tegese percaya yen Gusti Allah iku sing diarani - pencipta, penyelamat, penebus, guru, gusti lan wong suci. Lan tegese kudu mati - supaya mati saka pikirane sing compulsive dadi apik lan apik.

Kita ngomong babagan hubungan katresnan - dudu yen kita tresna marang Gusti Allah, nanging dheweke tresna marang kita (1 Yokanan 4,10). Dheweke minangka sumber asli kabeh, sampeyan kalebu, lan wis ngerteni manawa sampeyan tresna sampeyan babagan sapa sampeyan - anak sing ditresnani ing Kristus - mesthi ora amarga saka apa sing sampeyan duwe utawa apa sing wis ditindakake utawa reputasi sampeyan. utawa apa sampeyan katon utawa kualitas liyane sing duwe, nanging mung amarga sampeyan ana ing Sang Kristus.

Dumadakan ora ana cara sing kaya ngono. Donya iki jebul sumunar. Kabeh kegagalan sampeyan ora penting maneh. Kabeh ing pati lan wungune Sang Kristus wis diatur. Muga-muga langgeng sampeyan bakal dipesthekake, lan ora ana barang sing ana ing swarga utawa ing bumi supaya kabungahan amarga sampeyan kagungane Gusti Allah (Roma 8,1.38-39). Sampeyan pracaya marang, sampeyan dipercaya wong, sampeyan sijine urip ing tangane; punapa mawon teka, ana prakara apa wae sing dikandhakake utawa ana.

Sampeyan bisa ngapura kanthi lega, sabar sabar lan apes, sanajan kerugian utawa kerugian - sampeyan ora duwe apa-apa sing ilang; amarga sampeyan pancen menang kabeh ana ing Sang Kristus (Efesus 4,32-5,1-2). Siji-sijine sing penting kanggo sampeyan yaiku gaweyan anyar (Galatia 6,15).

Mratobat dudu janji liya sing apes, dadi prawan dadi bocah lanang utawa wadon sing apik. Tegese mati kabeh potret gedhe sampeyan dhewe lan nempatake tanganmu sing ringkih banget ing tangane wong sing ngatasi ombak segara (Galatia 6,3). Tegese teka menyang Kristus kanggo ngaso (Matéus 11,28: 30). Tegese ngandhani pituduhe.

Inisiatif Allah, dudu kita

Kanggo mratobat iku kudu ngandel marang Gusti Allah, dadi sapa, lan apa sing ditindakake. Repentance ora babagan karya apik sampeyan mungsuhmu ala. Gusti Allah, sing bebas dadi wong sing kepengin dadi, mberesake katresnan marang kita kanggo ngapura dosa-dosa kita.

Ayo kita cetha bab iki: Gusti Allah ngapura kita dosa - kabeh - kepungkur, saiki lan mbesuk; dheweke ora ngirim (Yokanan 3,17). Yesus seda kanggo kita nalika kita isih dosa (Roma 5,8). Dheweke minangka cacahe kurban lan dipateni kanggo kita - kanggo saben kita (1 Yokanan 2,2).

Repentance, sampeyan ngerti, ora cara kanggo nyebabake Gusti Allah nindakake soko wis rampung. Luwih, iku tegese pracaya yen dheweke wis rampung - sing wis nylametake nyawa panjenengan ing salawas-lawase lan menehi sampeyan warisan langgeng sing ora ono budi - lan pracaya kuwi ndadekake tresna marang panjenengane mekar ing awak.

"Nyuwun pangapunten nalika kita ngapura wong-wong sing wis dosa," Yesus mulang supaya ndedonga. Yen kita nganggep manawa Gusti Allah, amarga alesan utama, nembe mutusake kanggo nulis urip kita kebak sombong egois, kabeh goroh, kabeh kekejeman, kabeh kesombongan, kepenginan, pengkhianat lan kekarepan kita - kabeh pikirane ala, tumindak lan rencana - mula kita kudu nggawe keputusan. Kita bisa memuji dheweke lan matur nuwun amarga nawakake katresnan sing ora bisa dicethakake ing salawas-lawase, utawa kita mung bisa terus urip miturut moto: «Aku iki wong sing apik; Ora ana sing mikir yen dudu aku »- lan terus urip hamster sing mlaku ing rodha, sing kita gandheng caket.

Kita bisa pracaya marang Gusti Allah utawa ora nggatekake dheweke utawa mlayu saka dheweke kanthi wedi. Yen kita percaya marang dheweke, kita bisa maju kanthi kekancan sing seneng karo dheweke (dheweke iku kanca ala - kabeh wong dosa, kalebu kabeh wong, uga wong sing ala lan uga kanca-kanca). Yen ora percaya marang dheweke, yen kita rumangsa ora gelem utawa ora bisa ngapura, mula kita ora bisa urip kanthi bungah (lan mulane ora karo wong liya, kajaba wong sing tumindak kaya sing dikarepake). Nanging, kita bakal wedi marang dheweke lan pungkasane ngremehake dheweke (uga wong liya sing ora adoh saka kita).

Loro-lorone duwit receh sing padha

Iman lan keduwung nyelehake tangan. Yen sampeyan pracaya marang Gusti Allah, loro prakara iku dumadi ing sadhuwure: sampeyan sumurup yen sampeyan wong dosa sing butuh sih rahmat Allah, lan sampeyan milih percaya marang Gusti Allah kanggo nylametake sampeyan lan nylametake uripmu. Ing tembung liya, yen sampeyan ngandel percaya ing Gusti Allah, sampeyan uga wis mratobat.

Ing Para Rasul 2,38, e.g. B., Petrus ujar marang wong akeh sing padha nglumpuk: "Petrus nuli matur:" Mratobat, lan saben sampeyan bakal kabaptis ing asmane Yesus Kristus kanggo ngapura dosa-dosa sampeyan, lan sampeyan bakal nampa peparinge Sang Roh Suci. " Dadi iman lan mratobat minangka bagean saka paket. Nalika dheweke ujar "mratobat, dheweke uga nyebut" kapercayan "utawa" dipercaya ".

Ing crita sabanjure, Petrus ujar: "Mratobat lan mratobat marang Gusti Allah ..." Iki mratobat marang Gusti Allah uga kanthi mratobat saka awake dhewe. Ora saiki tegese sampeyan

sing apik. Iku tegese nyingkiri saka ambisi pribadi supaya dadi pantes tumrap Kristus lan malah ngetokake kapercayan lan pangarep-arep ing Sabdané, Kabar Apikan, ing piwucalé menawa getihé kanggo kawilujengan, pengampunan, kebangkitan lan berkah warisan langgeng mengalir.

Yen sampeyan ngandel marang Gusti Allah kanggo pangapuran lan kawilujengan, sampeyan wis mratobat. Pangabekti marang Gusti Allah minangka owah-owahan ing pikiran lan pengaruh panjenengan kabeh. Cara anyar saka pikiran iku cara kanggo dipercaya yen Gusti Allah bakal nindakake apa sampeyan ora bisa nindakake ing yuta yuta urip. Repentance ora minangka owah-owahan saka cacat moral kanggo kesempurnaan moral - sampeyan ora bisa nindakake.

Corpse ora maju

Amarga kasunyatan manawa sampeyan wis mati, sampeyan ora bisa dadi sampurna. Dosa mateni sampeyan, kaya sing nerangake Paulus ing Efesus 2,4: 5. Nanging sanajan sampeyan wis mati ing dosa sampeyan (amarga wis mati, sampeyan wis menehi sumbangan kanggo ngapura lan ngrampungake), Kristus wis urip maneh (Iki sumbangan sing ditindakake Kristus: yaiku kabeh).

Siji-sijine sing bisa dilakoni mati iku ora bisa nindakake apa-apa. Padha ora bisa urip kanthi bener utawa apa-apa amarga padha mati, mati ing dosa. Nanging wong mati, lan mung wong mati, sing wis katangèkaké saka ing antarane wong mati.

Mumpung wong mati kuwi apa sing ditindakaké Kristus. Dheweke ora menehi wewangen kanggo mayit. Dheweke ora nulungi dheweke kanggo nggoleki sandhangan pesta lan ngenteni yen dheweke bakal nindakake apa wae. Padha mati, ora bisa nindakake apa-apa. Yesus ora sethithik kasengsem ing badan anyar lan apik. Apa sing ditindakake Yesus kanggo tangi dheweke. Maneh, mayit mung siji-sijine wong sing diunggahake. Ing tembung liyane, cara mung kanggo mlebu ing kebangkitan Yesus, uripé, kudu mati. Ora entuk usaha kanggo mati. Ing kasunyatan, ora perlu gaweyan. Lan mati iku persis karo apa kita.

Kambing wedus sing ilang ora bisa ditemokake nganti nganti pangon ngurus dheweke lan ketemu (Lukas 15,1-7). Dhuwit sing ilang ora ditemokake nganti wanita kasebut nggoleki lan nemokake (Vv. 8-10). Siji-sijine perkara sing disumbang kanggo proses sing digoleki lan ditemokake lan pesta kabungahan kasebut bakal ilang. Dheweke ora duwe kekarepan sing nyata yaiku mung siji sing ngidini supaya bisa ditemokake.

Malah putra sing wis nggambarake ing pasemon sabanjure (Flv. 11-24) nyatakake manawa dheweke wis diapura, manawa dheweke ditebus lan ditampa kanthi lengkap, kanthi mung amarga sih-rahmat saka bapakne, ora adhedhasar rencana dhewe, kayata: «Aku bakal dadi Makarya maneh sih ». Bapakne rumangsa gela karo dheweke sadurunge krungu tembung pertama saka adicara "Aku nuwun sewu" (V. 20).

Nalika putra pungkasanipun ditampa negara kang pati lan kang ilang ing stench saka pigsty, kang ana ing cara kanggo nemokake soko sange, kang wis bener kabeh bebarengan: rama kang ditolak lan wus camah, wis tau Mungkasi nggatekake dheweke passionately lan unconditionally.

Bapake mung ora nggatekake rencana panuwinan cilik sithik (Vv. 19-24). Malah tanpa ngenteni wektu nyoba, dheweke nate nggunggung hak asale. Dadi negara pati sing ora duwe pengarep-arep banget yaiku siji-sijine sing ngidini kita wungu. Inisiatif, pakaryan lan sukses kabeh operasi dadi tanggung jawab tunggal pangon, garwane, bapak - Gusti Allah.

Ing bab mung kita nyumbang kanggo proses patangen kita kudu mati. Iki ditrapake kanggo kita loro karohanen lan fisik. Yen kita ora bisa nampani kasunyatan menawa kita mati, kita ora bisa nampani kasunyatan yen kita wungu saka ing antarane wong mati kanthi rahmat saka Gusti Allah ana ing Sang Kristus. Repentance nampa bebener sing ana wong mati lan ditampa saka Gusti Allah patangenane ana ing Sang Kristus.

Repentance, sampeyan ndeleng, ora ateges ngasilake karya-karya sing becik lan mulya, utawa kita nyoba kanggo memotivasi Gusti Allah kanggo ngapura kita liwat pidato emosional sawetara. We mati, tegese ana apa-apa sing bisa kita tindakake kanggo kontribusi apa wae kanggo kawentar kita. Iku mung prakara pracaya kabar apik saka Gusti Allah sing ngapura lan redeems ing Kristus lan ngasorake wong mati liwat wong.

Paulus nggambarake misteri iki - utawa paradoks, yen sampeyan seneng - mati lan wungune maneh ana ing Kristus, ing Kolose 3,3: "Amarga sampeyan wis tilar donya lan urip sampeyan didhelikake karo Kristus ing Gusti."

Ing rahasia, utawa ora cocog, yaiku kita tiwas. Nanging, kita urip bebarengan. Nanging urip, sing mulya, durung ana: didhelikake karo Kristus ing Gusti, lan ora bakal katon kayadene nganti Kristus katon, kaya ayat 4 mangkene: "Yen Kristus, urip sampeyan , bakal mbukak dhewe, sampeyan uga bakal dicethakake bebarengan karo Panjenengane kanthi kamulyan. »

Kristus dadi urip kita. Nalika dheweke katon, kita bakal katon karo dheweke, amarga sawise kabeh, dheweke dadi urip kita. Mangkono maneh: mayit ora bisa nindakake awake dhewe. Sampeyan ora bisa ngganti. Sampeyan ora bisa "luwih apik". Sampeyan ora bisa nambah. Ing bab mung bisa ditindakake iku mati.

Nanging, Gusti Allah, sing dadi sumber urip piyambak, duwe kabungahan gedhe kanggo ngunggahake wong-wong sing wis mati, lan dheweke nglakoni kaya ing Kristus (Roma 6,4). Mayit-mayit ora ana gandhengane kanggo proses iki, kajaba kahanane mati.

Gusti Allah nindakake samubarang kabeh. Iku karya lan mung, saka wiwitan nganti pungkasan. Iki tegese ana rong jinis mayat ditangekake: sing nampa keslametan sing karo bungah, lan wong-wong sing seneng negara sing biasanipun saka ing pati marang urip, supaya nganggo, nutup mripaté lan kuping lan tetep mati karo kabeh, ketjobo sing pengin.

Punapa malih, tobat ngucapaken matur suwun babagan pangapunten lan kawilujengan bilih Gusti Allah ucapake kita ana ing Sang Kristus. Ora ana hubungane karo pamratobat utawa nggawe janji utawa kesuburan. Ya pancen ngono. Mratobat ora mbaleni mbaleni maneh "Ngapunten" utawa "aku janji ora bakal nate nglakoni maneh". Kita pengin kanthi jujur. Kemungkinan sampeyan bakal nindakake maneh - yen ora minangka tumindak nyata, paling ora ing pikirane, kepinginan, lan perasaan sampeyan. Ya, nuwun sewu, asring banget, lan sampeyan pancene ora pengin dadi jenis wong sing tetep nate nglakoni, nanging kuwi dudu rasa getun.

Sampeyan ngelingi sampeyan mati, lan wong-wong mati tumindak kaya wong-wong sing wis mati. Nanging yen sampeyan wis mati ing dosa, sampeyan isih urip ana ing Sang Kristus (Roma 6,11). Nanging urip sampeyan ana ing Kristus wis umpetan karo Gusti Allah, lan ora katon terus utawa asring banget - durung. Ora mbabar apa sejatine nganti Kristus katon dhewe.

Ing nalika iku, manawa kowe uga urip ana ing Sang Kristus, kowe isih mati ing salawas-lawase, lan ing sajroning patimu uga kaya. Lan iki pancen bab iki mati, iki sing ora bisa mandheg tumindak kaya wong mati, sing wis katangekake saka Kristus lan urip bareng karo Gusti Allah - supaya bisa dicethakaké nalika dicethakaké.

Ing wektu iki, iman teka menyang dolanan. Mratobat lan pracaya marang Injil. Rong aspek kasebut bebarengan. Sampeyan ora bisa duwe siji tanpa liyane. Kanggo pracaya kabar apik yen Gusti Allah wis ngumbah sampeyan resik karo getih Sang Kristus, sing wis marasake pati sampeyan, lan digawe sampeyan langgeng ing Putra, kudu mratobat.

Lan ngowahi marang Gusti Allah kanthi tanpa daya, kamulyan lan pati, nampa kawilujengan lan kawilujengan sing gratis, tegese duwe iman - pracaya Injil. Iki makili loro sisi saka koin sing padha; lan iku duwit receh sing diparingake dening Gusti Allah marang kowe tanpa alasan liyane - ora ana alesan liyane - katimbang dheweke adil lan welas asih marang awak.

A prilaku, ora langkah

Mesthi, sawetara bakal ngomong yen mratobat marang Gusti Allah bakal nuduhake moral lan prilaku apik. Aku ora pengin ngomongke babagan iki. Masalah luwih, kita pengin ngukur remorse dening ora ana utawa prilaku apik; lan ing kono ana salah pangerten tragis saka remorse.

Bebener kang jujur ​​yaiku yen kita ora duwe nilai moral sing sempurna utawa prilaku sing sampurna; lan kabeh sing kurang ing sempurnane ora cukup apik kanggo Kratoning Allah.

Kita pengin tanpa tanpa omong kosong, kayata: "Yen pamratobat sampeyan jujur, sampeyan ora bakal nglakoni dosa maneh." Sing sabenere dudu faktor sing mratobat ing mratobat.

Faktor nemtokake ing tobat iku jantung diganti, adoh saka dhiri, metu saka sudhut dhewe, ora ana maneh kepingin dadi lobbyist dhewe, wakil penet dhewe, wakil Uni dhewe lan nimbali Agung liwat dipercaya ing Allah kanggo ngadeg ing sisih, dadi ing sudhut kang mati kanggo poto lan dadi anak ingkang dipun tresnani Gusti Allah, kang rampung kaapunten lan nebus.

Getun tegese rong perkara sing ora kita alami. Pisanan, tegese madhep kasunyatan manawa lagu lagu "Bayi, sampeyan ora apik" (sampeyan ora apik, bayi) nggambarake kita kanthi sampurna. Kapindho, tegese ngadhepi kasunyatan manawa kita ora luwih apik tinimbang wong liya. Kita kabeh padha baris karo kabeh wong sing kalah amarga penggalih sing ora pantes.

Ing tembung liyane, pangrasa katon ing semangat sing sedhih. Roh sing dikandhani minangka wong sing ora pracaya marang apa kang bisa dilakoni; dheweke ora duwe pangarep-arep, dheweke duwe, supaya bisa ngomong, nuli nyerahake roh, dheweke wis seda awake dhewe lan nempatake dheweke ing bakul neng ngarep lawang Gusti.

Ngomong "ya!" marang "Ya!"

Kita kudu nyerah kapercayan sing salah yen mratobat minangka janji ora bakal nglakoni dosa maneh. Kaping pisanan, janji kuwi ora mung udhara panas. Kapindho, tegesé sacara rohani.

Gusti Allah maringi sampeyan "Ya!" nyatakake seda lan wungune Yesus Kristus. Mratobat minangka "ya!" Wangsulan karo Gusti Allah "ya!". Mengkono marang Gusti Allah kanggo nampa berkah, mung proklamasi lan kaslametan ing Kristus.

Kanggo nampa hadiah siji tegese ngakoni kahanan mati lan kabutuhan urip langgeng. Iku tegese percaya, pracaya lan nyekel ing tangan sampeyan kabeh ego, kang, eksistensi - kabeh sampeyan. Iku tegese istirahat ing wong lan menehi wong sampeyan beban. Yagene ora seneng lan leren ana ing sih-rahmate sugih lan cidra Gusti kita lan Penebus? Dheweke ngedol barang sing ilang. Panjenengane nyimpen dosa. Panjenengane ngundhangake wong mati.

Dheweke ngadeg nang sisi kita, lan amarga dheweke ora ana apa-apa bisa ngadeg ing antarane dheweke lan kita - ora, malah sampeyan dosa sengsara utawa sing saka pepadhamu. Dipercaya. Iki warta apik kanggo kita kabeh. Panjenenganipun punika Sang Sabda lan Panjenenganipun pirsa bab punika!

dening J. Michael Feazell


pdfcontrition