Injil

112 Injil

Injil minangka warta apik babagan kawilujengan liwat sih-rahmaté Gusti Allah lumantar iman marang Jahshua Kristus. Yaiku pesen manawa Kristus seda kanggo dosa-dosa kita, nuli dikubur, diwungokake ing dina katelu miturut katrangan ing Kitab Suci, lan banjur ngatingal marang para sakabate. Injil minangka warta apik yen kita bisa mlebu ing Kratoning Allah liwat karya Yesus Kristus sing nylametake. (1 Korinta 15,1: 5-5,31; Kisah 24,46:48; Lukas 3,16: 28,19-20; Yokanan 1,14: 15; Matius 8,12: 28,30-31; Markus; Kisah;-)

Kenapa kamu lahir?

Padha digawe kanggo tujuan! Gusti Allah nitahake saben kita siji alasan - lan kita paling seneng nalika kita manggon kanthi harmoni karo tujuan kang wis diwenehake marang kita. Sampeyan kudu ngerti apa iki.

Akeh wong sing ora ngerti sejatine urip. Dheweke urip lan padha mati, dheweke nggoleki sawetara jinis makna lan rumangsa manawa urip dheweke duwe tujuan, ing pundi, yen ana pancene duwe makna ing rencana utama. Dheweke bisa nglumpukake botol paling apik, utawa menang penghargaan popularitas ing sekolah menengah, nanging kabeh rencana lan impen sing enom banget cepet amarga kuwatir lan kegagalan babagan kesempatan sing ora kejawab, hubungan sing gagal utawa ora kaetung "Yen mung" utawa "Apa sing bisa".

Akeh wong liyo sing tanpa urip unfulfilled karo ora maksud tetep lan pinunjul sing dadi ngluwihi gratification short-urip dhuwit, jinis, daya, bab utawa popularitas sing tegese apa-apa, utamané yen peteng ing pati wis nyedhak. Nanging urip bisa dadi luwih akeh tinimbang sing amarga Gusti Allah nawakake saben kita kathah liyane. Panjenenganipun nawakake kita makna bener lan raos nyata gesang - kabungahan kang sing kang nitahake.

Bagian 1: Manungsa digawe ing gambar Allah

Bab pisanan ing Kitab Suci nyritakake yen Gusti Allah nitahake manungsa "kayadene gambar" (Pangentasan 1). Pria lan wanita "digawe ing gambar Allah" (ayat sing padha).

Temenan, kita ora digawe ing gambar Gusti Allah saka segi ukuran utawa bobot utawa werna kulit. Gusti Allah iku roh, dudu titah sing digawe, lan kita digawe saka prakara. Nanging Gusti Allah wis nggawé manungsa ing gambaré dhéwé, sing tegese dhèwèké ndadèkaké kita katon kaya dhèwèké. Kita duwe kapercayan, kita bisa komunikasi, ngrancang, mikir kreatif, ngrancang lan mbangun, ngatasi masalah lan dadi kekuatan kanggo wong sing apik ing donya. Lan kita bisa tresna.
 

Kita kudu diciptakake "sawise Gusti, kanthi bener lan kesucian" (Efesus 4,24). Nanging asring wong ora kaya Gusti Allah babagan iki. Kasunyatane, wong asring bisa dadi dewa. Senadyan ora ana gusti, nanging ana sawetara perkara sing bisa kita gumantung. Sepisanan, yen Gusti Allah mesthi setya ing katresnan babagan awake dhewe.

Conto sampurna

Prajanjian Anyar mbantu kita ngerti apa tegese digawe ing gambar Allah. Rasul Paulus ngandhani manawa Gusti Allah ngowahi kita dadi bab sing sampurna lan apik - gambar Yesus Kristus. "Amarga dheweke wis milih, dheweke uga wis nate dianggep padha karo gambar putrane, supaya dheweke bakal dadi mbarep ing antarane para sadulur" (Roma 8,29). Kanthi tembung liyane, Gusti Allah ngrancang wiwit wiwitan mula kita kudu dadi Putraning Allah ing daging kaya Gusti Yesus.

Paulus ujar manawa Yésus dhéwé "gambaré Allah" (2 Korinta 4,4). «Dheweke iku gambar Allah sing ora katon» (Kolose 1,15). Iki minangka conto sing sampurna kanggo apa sing digawe. Kita minangka putrane Gusti Allah ing kulawargane lan kita ndeleng Yesus, Putraning Allah, kanggo ndeleng apa tegese.

Salah sawijining muridé Gusti Yésus takon: "Tampilna marang Sang Rama" (Yokanan 14,8). Wangsulane Gusti: "Sapa sing ndeleng Aku ndeleng Rama" (V. 9). Kanthi tembung liyane, Gusti Yesus ujar: Apa sing sampeyan kudu ngerti babagan Gusti bisa ditampilake ing aku.

Dheweke ora ngomong babagan warna kulit, gaya sandhangan utawa keterampilan tukang kayu - dheweke ngomong babagan semangat, sikap lan tumindak. Gusti Allah iku katresnan, wrote John (1 Yokanan 4,8), lan Jahshua nuduhake apa katresnan lan kepiye kita kudu tresna minangka wong sing wis rubah dadi citra.

Amarga wong digawe kanthi gambar Gusti Allah lan Yesus dadi gambar Gusti Allah, mula ora ana sing nggumunake Gusti Allah ing gambar Yesus. Sampeyan kudu njupuk "wujud" ing kita (Galatia 4,19). Tujuane yaiku "nggayuh ukuran lengkap saka Kristus" (Efesus 4,13). Nalika kita kaya gambar Yesus, gambar Gusti Allah ing kita wis dibalekake lan kita dadi apa sing diciptakake.

Mbok manawa sampeyan saiki ora kaya Yesus. Ora apa-apa. Gusti Allah wis ngerti babagan iki, lan mula dheweke bisa kerja bareng karo sampeyan. Yen sampeyan ngidini dheweke, dheweke bakal ngganti sampeyan - ndandani - supaya sampeyan dadi luwih kaya Kristus (2 Korinta 3,18). Sampeyan butuh sabar - nanging proses ngisi urip kanthi makna lan tujuane.

Yagene Gusti Allah ora nindakake samubarang kabeh? Amarga sing ora nyatakake wong sing nyata, pikiran, lan tresna supaya sampeyan kudu sawise karsané. Anane owah-owahan pikiran lan jantung, kaputusan kanggo mratobat marang Gusti Allah lan pitados marang Panjenengane mung bisa njupuk wayahe, kayata deciding to walk down a street. Nanging perjalanan sing nyata ing dalan iki entuk wektu lan bisa dadi kendala lan kesulitan. Ing cara sing padha, butuh wektu kanggo ngganti kabiasaan, tingkah laku lan tingkah laku sing jero.

Luwih, Gusti Allah tresna sampeyan lan pengin sampeyan tresna marang. Nanging katresnan iku katresnan mung yen diwenehake saka kasepakatan dhewe, ora nalika dituntut. Katresnan sing ditindakake ora tresna ing kabeh.

Wis luwih apik lan luwih apik

Tujuane Gusti Allah kanggo sampeyan ora mung kaya Yesus 2000 taun kepungkur - nanging uga kaya saiki - bangkit, abadi, kebak kamulyan lan kekuwatan! Dheweke bakal "ngganti awak sing ora ana gunane, yen dheweke bakal dadi awak sing mulya miturut kekuwatane supaya bisa ngirim kabeh perkara" (Filipi 3,21). Yen kita wis nyawiji karo Kristus ing urip iki, "kita bakal padha karo wong ing wungune" (Roma 6,5). "Kita bakal dadi kaya dheweke," njamin Johannes (1 Yokanan 3,2).

Yen kita dadi putrane Gusti Allah, Paulus nyerat, mula kita bisa yakin manawa "kita bakal munggah pangkat uga karo kamulyan" (Roma 8,17). Kita bakal nampa kamulyan kayadene Gusti Yesus - badan sing abadi sing ora ngalami bosok, badan sing spiritual. Kita bakal ditangekake maneh kanthi kamulyan, kita bakal ditangekake maneh kanthi kuat (1 Korinta 15,42: 44). "Lan nalika kita wis nggawa gambar kadonyan, kita uga bakal njupuk gambar swarga" - kita bakal dadi kaya Kristus! (V. 49).

Punapa panjenengan kepareng ngagem kamulyan lan kalanggengan? Gusti Allah nitahake sampeyan kanggo maksud iki! Iku hadiah apik dheweke kepengin menehi sampeyan. Iku minangka mangsa sing nyenengake lan apik - lan menehi makna lan makna kanggo urip.

Nalika ndeleng asil mburi, proses sing saiki kita lakoni luwih akeh. Kesulitan, uji coba lan lara sajroning urip, uga kabungahan, luwih ngerti nalika ngerti apa urip. Yen ngerti apa kamulyan sing bakal ditampa, penderita ing urip iki luwih gampang dikepengini (Roma 8,28). Gusti Allah wis maringi janji-janji gedhe lan larang regane.

Apa masalah ana kene?

Nanging ngenteni wae, kowe seneng mikir. Aku ora bakal cukup kanggo kamulyan lan daya iki. Aku mung wong biasa. Yen swarga iku panggonan sing sampurna, aku ora ana ing kono; uripku wis kesel banget.

Sing oke - Gusti Allah mirsa, nanging ora bakal ngeculake dheweke. Dheweke duwe rencana kanggo sampeyan, lan dheweke wis nyiapake masalah kasebut supaya bisa diselesaikan. Amarga kabeh wong wis nggawe kacilakan; Nyawa kabeh wong wis ora ana sing bisa nampa kamulyan lan kekuwatan.

Nanging Gusti Allah mirsa carane nyimpen wong-wong sing dosa - lan ora ketompo carane kaping pirang-pirang padha kacilakan kabeh, dheweke ngerti carane nyimpen wong.

Rencana Gusti Allah kanggo Yesus Kristus - sing tanpa dosa ing panggunggungan kita lan nandhang sangsara kanggo dosa-dosa kita. Panjenenganipun nggambaraken kita ing ngarsanipun Gusti Allah lan nampi hadiah kita ing gesang langgeng manawi kita kedah nampi saking panjenenganipun.

Bagéyan 2: Hadiah Allah

Kita kabeh gagal, ngandika Paul, nanging kita padha kabenerake dening sih-rahmate Gusti Allah. Iku hadiah! Kita ora bisa entuk apa-apa - Gusti Allah menehi kita metu saka sih-rahmat lan sih-rahmat.

Wong sing bisa ngrampungake urip kanthi mandhiri, ora kudu disimpen - yaiku wong sing ngalami masalah sing kudu disimpen. Lifeguard ora "nyimpen" wong sing bisa nglangi - dheweke nylametake wong sing klelep. Rohani, kita kabeh lemut. Ora ana siji sing nyedhaki kesempurnaan Kristus, lan yen ora, kita wis mati.

Akeh wong sing rumangsa mikir yen kudu "cukup" kanggo Gusti. Ayo kita takon sawetara: "Apa sing mikir sampeyan bakal menyang swarga utawa sampeyan bakal duwe urip langgeng ing Kratoning Allah?" Akeh sing mangsuli: «Amarga aku wis apik. Aku wis nglakoni iki utawa. »

Kasunyatane yaiku ora ana prakara apa wae sing apik kanggo golek papan ing jagad sing sampurna, kita ora bakal dadi "cukup apik" amarga kita ora sampurna. Kita wis gagal, nanging kita kabenerake dening peparinge Gusti Allah, dening apa sing ditindakake dening Yesus Kristus kanggo awake dhewe.

Ora amarga karya apik

Gusti Allah sing nylametake kita, ujar Kitab Suci "ora miturut karya kita, nanging miturut saran lan sih-rahmaté" (2 Timotius 1,9). Dheweke nggawe kita beatified ora kanggo tumindak kaadilan sing wis ditindakake, nanging amarga sih-rahmat » (Titus 3,5).

Sanadyan karya-karyaku apik banget, ora dadi sebab kenapa Gusti Allah nylametake kita. Kita kudu disimpen amarga karya-karya kita ora cukup kanggo nylametake kita. We need mercy and grace, lan Gusti Allah menehi kita sing liwat Gusti Yesus Kristus.

Yen kita bisa nampa urip langgeng, kanthi prilaku apik, banjur Gusti bakal paring pitutur marang kita. Yen nglakoni pepakon bisa menehi urip langgeng, Gusti bakal nindakake kaya mangkono, pangandikane Paulus.

"Amarga mung yen ana undang-undang sing bisa nggawa urip, keadilan bakal asale saka ukum" (Galatia 3,21). Nanging angger-angger ora bisa menehi urip langgeng - sanajan kita bisa njaga.

"Amarga manawa keadilan iku lumantar Toret, Sang Kristus tiwas kanthi tanpa guna" (Galatia 2,21). Yen wong bisa nylametake karahayon, kita ora butuh penyelamat kanggo nylametake. Ora mesthi perlu Gusti Yesus tekan ing jagad utawa mati lan wungune maneh.

Nanging Gusti Yesus rawuh ing jagad iki kanggo tujuan sing padha - mati kanggo kita. Gusti Yesus ujar manawa dheweke teka "kanggo menehi pangentasan kanggo urip akeh" (Mat. 20,28). Uripé minangka pambayaran tebusan sing diwenehake kanggo mbebasake lan ngluwari kita. Alkitab bola-bali nuduhake manawa "Kristus séda kanggo kita" lan bilih séda "kanggo dosa-dosa kita" (Roma 5,6: 8-2; 5,14 Korinta 15,3;; Gal
1,4; 2 Tesalonika 5,10).

"Dosa dosa yaiku pati," ujare Paulus ing Roma 6,23, "nanging peparinge Gusti Allah iku urip langgeng ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita". Kita pantes mati, nanging kita disimpen dening sih-rahmat Yesus Kristus. Kita ora pantes manggon karo Gusti Allah amarga kita ora sampurna, nanging Gusti Allah ngluwari kita liwat Putrane Yesus Kristus.

Perkawis kaluwihan

Kitab Suci nerangake kawilujengan kita ing pirang-pirang cara - kadhangkala nggunakake istilah finansial, kadhangkala tembung kasebut kanggo korban, kulawarga utawa kanca.

Tembung finansial nyatakake yen dheweke mbayar rega kanggo mbebasake kita. Dheweke njupuk paukuman kasebut (seda) kita entuk awake dhewe lan mbayar utang sing utang. Dheweke njupuk dosa lan matine lan menehi kabeneran lan urip minangka bali.

Gusti Allah nrima korban Gusti Yesus kanggo kita (sawise kabeh, dheweke iku sing ngutus Yesus kanggo menehi) lan dheweke nampa kabeneran Yesus kanggo kita. Mula, kita sing nate nolak Gusti Allah saiki dadi kanca (Roma 5,10).

«Dheweke uga wis ngrukunake sampeyan, sing biyen dadi ora asing lan memungsuhan karo tumindak ala, liwat pati awak sing wis dadi pati, supaya dheweke bakal dipimpin sampeyan ing ngarsane suci lan tanpa cacad lan ora sampurna. (Kolose 1,21: 22).

Amarga pati Sang Kristus, kita suci saka pangertosan Gusti Allah. Ing buku Gusti Allah, kita tindak saka utang gedhe kanggo kredit gedhe - ora amarga saka apa kita, nanging amarga apa Gusti Allah.

Gusti Allah saiki nyeluk kita dadi putrané - wong sing wis milih kita (Efesus 1,5). "Kita Anak Gusti Allah" (Roma 8,16). Banjur Paulus nggambarake asil sing apik kanggo diadopsi kita: "Nanging yen kita minangka anak, kita uga dadi pewaris, yaiku pewaris Gusti Allah lan pewaris bareng Kristus" (V. 17). Kawilujengan diterangake minangka pusaka. «Dheweke wis nggawe sampeyan efisien menyang warisane para suci ing cahya» (Kolose 1,12).

Amarga kamurahaning Allah, marga saka sih-rahmate, kita bakal oleh warisan rejeki - kita bakal nuduhake alam semesta karo Kristus. Utawa, dheweke bakal nuduhake karo kita, ora amarga kita nindakake apa-apa, nanging amarga dheweke tresna marang kita lan kepengin menehi dheweke.

Nampa kanthi pracaya

Gusti Yesus mumpuni kita; Dheweke ora mung mbayar paukuman kanggo dosa-dosa kita, nanging kanggo dosa kabeh wong (1 Yokanan 2,2). Nanging akeh wong sing durung ngerti. Mbok wong iki durung krungu pesen keslametan, utawa dheweke wis krungu versi kleru sing ora bisa dingerteni. Kanggo sawetara alasan, dheweke ora ngandel pesen kasebut.

Iku kaya nalika Gusti mbayar utang, menehi wong akun gedhe bank, nanging padha ora krungu bab iku, utawa padha ora pracaya, utawa padha ora mikir padha duwe utang sembarang. Utawa kaya Yesus mbuwang partai gedhe, lan menehi wong tiket, nanging sawetara wong milih ora teka.

Utawa dheweke pancen abdi sing kerja ing rereget, lan Yesus teka lan ujar: "Aku tuku kabébasan." Sawetara wong ora krungu pesen iki, ana sing ora percaya, lan ana sing luwih seneng nginep ing rereget tinimbang ngerti apa kebebasan kasebut. Nanging wong liya ngrungokake pesen kasebut, dheweke percaya, lan metu saka rereget kanggo ndeleng apa sing katon kaya urip anyar karo Kristus.

Pesan keslametan ditampa liwat iman - kanthi dipercaya Yesus, kanthi nggunakake tembung kasebut, kanthi percaya marang kabar apik. "Percaya marang Gusti Yesus, sampeyan lan omah sampeyan bakal disimpen" [disimpen] (Para Rasul 16,31). Injil efektif kanggo "kabeh wong sing percaya" (Roma 1,16). Yen kita ora precaya marang pesen kasebut, mesthi ora bakal ana gunane.

Temtunipun iman langkung mbetahaken kanyatan tartamtu babagan Yesus. Kasunyatan duwe pengaruh dramatis marang kita - kita kudu nguripake saka urip sing kita digawe ing gambar kita dhewe, lan malah nguripake marang Gusti Allah, sing wis digawe kita ing gambar.

Kita kudu ngakoni manawa kita salah, ora pantes nampa urip langgeng, lan kita ora pantes dadi ahli warise Kristus. Kita kudu ngakoni manawa kita ora bakal dadi "cukup" kanggo Swarga - lan kita kudu percaya manawa tiket sing diwenehake Gusti Yesus iku cukup apik kanggo kita bakal melu ing pesta kasebut. Kita kudu percaya manawa seda lan wungune dheweke uga cukup mbayar utang spiritual. Kita kudu ngandelake sih-rahmat lan sih-rahmat lan ngakoni manawa ora ana cara liya kanggo mlebu.

Kutipan gratis

Ayo bali menyang makna urip ing diskusi kita. Gusti Allah ngandika yen wis digawe kita kanggo tujuan, lan sing tujuane dadi kaya wong. Kita bakal disatuhi karo kulawarga Gusti Allah, sedulur-seduluré Gusti Yésus lan bakal nampa panggabungan ing kulawarga! Tujuane apik lan janji apik.

Nanging kita ora nindakake bagean kasebut. Kita durung dadi apik minangka Yesus - yaiku, kita durung sampurna. Banjur apa sing nate percaya yen kita uga bakal nampa bagean liya "bisnis" - kamulyan langgeng? Wangsulanipun yaiku kita kedah pitados marang Gusti Allah bilih piyambakipun welas asih lan rahmat nalika piyambakipun nyariosaken. Dheweke digawe kita kanggo tujuan iki lan dheweke bakal nindakake! Kita bisa yakin, ujar Paulus, yen "wong sing miwiti pagawean sing apik ing sampeyan uga bakal ngrampungake nganti tumeka dina Sang Kristus Yesus" (Filipi 1,6).

Gusti Yesus mbayar rega lan nindakake pakaryan, lan pesen - pesen saka Kitab Suci - yaiku keslametan kita asalé saka apa sing ditindakake kanggo kita. Pengalaman (uga Kitab Suci) ujar manawa kita ora bisa ngandelake awake dhewe. Kita mung ngarep-arep karahayon, kanggo urip, dadi apa sing wis digawe Gusti Allah yaiku yaiku percaya marang Kristus. Kita bisa dadi kaya Kristus amarga sing ngerti kabeh kesalahan lan gagal kita ujar manawa bakal nindakake!

Tanpa urip Kristus ora ana guna - kita ana ing jero lemah. Nanging Gusti Yesus nyariosaken dhateng kita bilih piyambakipun sampun nambani kamardikan kita, piyambakipun saged ngresiki kita, piyambakipun nawili tiket gratis kanggé partai lan hakipun kagem nampi rejeki keluarga. Kita bisa nampa tawaran iki, utawa kita bisa mateni lan tetep ing rereget.

Part 3: Sampeyan diundang menyang pesta!

Gusti Yesus banjur mandeng kaya tukang kayu sepele ing desa cetha ing bagean sepele saka Kakaisaran Romawi. Nanging saiki dheweke dianggep minangka wong paling penting sing tau urip. Malah wong-wong kafir ngenali iku nganti masrahake urip kanggo ngawula liyane, lan ing iki becik saka katresnan poto-ngorbanake tekan menyang ing telenging jiwa manungsa lan demok gambar Allah ing kita.

Dheweke ngajar yen wong bisa nemokake urip sing nyata lan lengkap yen dheweke wis siap kanggo nylametake lampiran dheweke dhewe lan ngetutake urip ing Kratoning Allah.
«Sapa sing kelangan nyawane kanggo Aku bakal nemu» (Mat. 10,39).

Kita ora duwe apa-apa kajaba urip sing tanpa tujuan, urip sing mungkar, lan Gusti Yesus menehi kita manggoni, nyenengake, nyenengake lan nyedhaki nyawa - kanggo kabeh kalanggengan. Panjenenganipun ngajak kita nyerah kebanggaan lan keprihatinan, lan kita entuk perdamaian batin lan kabungahan ing ati.

Cara Yesus

Yesus ngajak kita gabung ing kamulyan - nanging lelampahan kanggo kamulyan mbutuhake kababarane kanthi menehi pilihan marang wong liya. Kita kudu ngilangi genggeman kita ing bab-bab urip iki lan nggabungake kekuwatane Gusti Yesus. Yen kita pengin duwe urip anyar, kita kudu siap nglirwaake sing lawas.

We digawe kaya Yesus. Nanging kita ora mung nyalin pahlawan sing di ajeni. Kristen ora babagan ritual agama utawa malah idealisme agama. Iku bab katresnan Allah kanggo manungsa, kasetyané marang manungsa, lan katresnané lan kasetyané, sing katon ing Yésus Kristus ing wujud manungsa.

Ing Gusti Yesus, Gusti Allah nedahaken sih-rahmatipun; Panjenengané pirsa yèn kita ora bakal kepéngin banget karo kita, senadyan kita ora bisa nyoba. Ing Gusti Yesus, Gusti Allah maringi kita pitulungan; Dheweke ngirim Roh Suci ing jeneng Gusti Yesus kanggo manggon ing kita, kanggo ngganti kita saka jero menyang njaba. Gusti Allah nyiptakake kita, supaya kita dadi kaya Panjenengane; kita ora nyoba supaya dadi kaya Gusti Allah ing kita dhewe.

Gusti Yesus nawakake kita kabungahan abadi. Saben wong, minangka anak ing kulawarga, duwe tujuan lan makna - urip sing abadi. Kita digawe kanggo kamulyan langgeng, lan cara kanggo kamulyan yaiku Yesus, sing awake dhewe dadi dalan, kayekten lan urip (Yokanan 14,6).

Kanggo Yesus iku tegese salib. Dheweke uga ngajak kita melu ing bagean saka trip iki. "Banjur dheweke ujar marang kabeh wong: Sapa wae sing kepengin ngetutake aku, nyélaki awake dhewe lan nyabari awake saben dina lan ngetutake aku" (Lukas 9,23). Nanging salib kasebut ditangekake maneh kanggo kamulyan.

Pesta perayaan

Ing sawetara crita, Yesus mbandhingake kawilujengan karo pesta. Ing perumpamaan putra prodigal, bapake menehi pesta kanggo putrane bocah, sing pungkasane mulih. "Gandhang pedhet sing lemu-lencen, banjur dielehake; ayo mangan lan seneng-seneng! Amarga anak iki mati lan urip maneh; dheweke ilang lan ditemokake » (Lukas 15,23-24). Gusti Yesus nyritakake crita kasebut kanggo nggambarake titik manawa swarga seneng nalika ana wong sing mratobat marang Gusti Allah (V. 7).

Gusti Yesus nyritakake pasemon liyane babagan wong (sing makili Tuhan) sing "nyawisake sakramen sing apik lan ngajak tamu sing akeh" (Lukas 14,16). Nanging kaget, akeh wong sing ora nggatekake undhangan iki. "Lan padha miwiti njaluk ngapura marang kabeh wong siji-siji" (V. 18). Ana sawetara sing kuwatir babagan dhuwit utawa gaweyane; wong liya dibuwang karo masalah kulawarga (Vv. 18-20). Dadi master ngajak wong miskin tinimbang (V. 21).

Mangkono uga kawilujengan. Gusti Yesus ngajak kabeh wong, nanging sawetara wong uga sibuk banget karo prekara-prekara jagad iki. Nanging wong-wong sing "miskin" ngerti yen ana prekara sing luwih penting tinimbang dhuwit, jinis, kekuwatan lan kemasyarakatan kepengin banget ngrameke urip nyata sakramen Yesus.

Gusti Yesus crita liyane ing wong iki disimpen karo wong (makili Yesus) sing tindak. "Amarga kaya wong sing lunga saka negara iki: dheweke nimbali abdine lan dipasrahake bandhane. siji menehi limang kuji pérak kanggo siji, loro liyane, sing nomer telu, masing-masing miturut kemampuane, banjur lunga » (Matéus 25,14: 15). Dhuwit bisa nglambangake sawetara perkara sing diwenehake dening Sang Kristus; ayo padha mikirake kene minangka perwakilan pesen keslametan.

Sawise suwe, tuane bali lan njaluk dipukul. Loro saka abdi nuduhake yen wis entuk dhuwit karo dhuwit master, lan dheweke entuk hadiah: "Banjur gurune kandha marang dheweke: Bener, hamba sing efisien lan setya, sampeyan wis setia babagan sithik, aku pengin sampeyan luwih dhuwur sijine; mlebu menyang kabungahane Gusti! » (Lukas 15,22).

Sampeyan diundang!

Gusti Yesus ngajak kita supaya seneng karo kabungahané, kanggo ngabekti keslametan langgeng marang Gusti Allah kanggo kita. Dheweke nyebut kita dadi kaya dheweke, dadi abadi, langgeng, mulya lan tanpa dosa. Kita bakal duwe daya adikodrati. Kita bakal duwe vitalitas, intelijen, kreativitas, daya lan katresnan sing bisa dadi luwih adoh saka apa sing saiki kita kenal.

Kita ora bisa nindakake iki dhewe - kita kudu ngidini Gusti Allah nindakake ing kita. Kita kudu nampa undhangan kanggo metu saka lendhut lan pesta perjamuané.

Apa sampeyan mikir babagan nrima undangane? Yen mangkono, sampeyan ora bisa ndeleng asil sing apik, nanging urip sampeyan mesthi bakal duwe makna lan tujuan anyar. Sampeyan bakal nemokake tegese, sampeyan bakal ngerti ngendi sing arep lan apa, lan sampeyan bakal nampa kekuatan anyar, wani anyar lan tentrem gedhe.

Gusti Yesus ngajak kita menyang partai sing langgeng ing salawas-lawase. Sampeyan bakal nampa undhangan?

Michael Morrison


pdfInjil