Ing donya malaekat

Malaikat iku roh, utusan lan abdi Allah. Padha muter peran khusus ing papat acara penting ing urip Yesus, lan Gusti Yesus nyebataken piyambakipun ing kesempatan nalika piyambakipun mulang babagan subjek sanesipun.

Injil ora duwe tujuan njawab pitakonan kabeh babagan malaekat. Wong-wong mau mung menehi informasi sing ora dingerteni yen malaekat mlebu ing panggung.

Ing crita Injil, para malaikat njupuk panggung sadurunge Gusti Yesus. Jibril muncul ing Zakharia kanggo ngandhani yen dheweke bakal duwe putra - Yohanes Pembaptis (Lukas 1,11-19). Gabriel uga kandha marang Maria yen dheweke bakal duwe anak lanang (Vv. 26-38). Yusuf banjur dikandhani babagan malaikat ing ngimpi (Matéus 1,20: 24).

Malaékat ngumumake kelairan Yesus menyang para pangon lan tentara swarga muji marang Gusti Allah (Lukas 2,9-15). Malaékat muncul maneh ing Yusuf ing impen supaya dheweke uwal menyang Mesir lan maneh nalika aman bali (Mat. 2,13.19).

Malaikat disebut maneh ing panggodha Yesus. Iblis nuli nyerat wacan saka Alkitab babagan pangayoman para malaékat lan malaékat sing ngabdi marang Yésus sawisé nggodha (Mat. 4,6.11). Malaékat ngrewangi Yésus ing kebon Getsemani nalika nggodha sing abot (Lukas 22,43).

Malaikat uga nduwe peran penting kanggo kebangkitan Yesus, minangka papat Injil sing dakandhani. Ana malaékat mbalek watu kasebut banjur ngandhani para wanita manawa Gusti Yesus wungu (Matéus 28,2: 5). Para wanita weruh ana malaikat utawa loro ing jero kuburan (Markus 16,5; Lukas 24,4.23; Yohanes 20,11).

Utusan suci nedahaken kapenuhan ing wungunipun.

Gusti Yesus ujar manawa malaekat uga bakal duwe peran penting nalika isa bali. Malaikat bakal ngancani dheweke nalika bali lan nglumpukake sing dipilih supaya bisa dislametke lan sing ala kanggo ngrusak (Mat. 13,39: 49-24,31;).

Gusti Yesus bisa nyebat para malaikat legenda, nanging dheweke ora njaluk (Mat. 26,53). Sampeyan bakal ngancani dheweke nalika kondur. Malaekat bakal melu ing pengadilan (Lukas 12,8-9). Iki mungkin wektu nalika ndeleng malaekat "munggah lan mudhun saka Putrane Manungsa" (Yokanan 1,51).

Malaikat bisa katon minangka wong utawa nganggo kamulyan sing ora biasa (Lukas 2,9; 24,4). Dheweke ora mati lan ora omah-omah, sing jelas tegese dheweke ora duwe seksualitas lan ora ngasilake maneh (Lukas 20,35-36). Wong kadang percaya manawa kedadeyan sing ora biasa disebabake malaikat (Yokanan 5,4:12,29;).

Gusti Yesus ujar "bocah-bocah cilik iki sing padha percaya marang Aku" duwe malaekat ing swarga sing ngurus (Mat. 18,6.10). Malaékat seneng nalika wong-wong sing mratobat marang Gusti Allah lan para malaékat nggawa wong sing wis mati dadi swarga (Lukas 15,10; 16,22).

Michael Morrison


pdfIng donya malaekat