Trinitas

Alasan kita bisa uga berjuang karo tampilan Alkitab yen trinitas telu - telu siji lan siji telu. Mesthine ora kaget kenapa akeh wong Kristen sing nyebut Trinity dadi rahasia. Malah rasul Paulus nulis: "Kaya kabeh wong kudu ngakoni, rahasia iman gedhe" (1 Timotius 3,16).

Nanging apa wae panjalukmu babagan doktrin Trinitas, sampeyan bisa ngerti manawa: Allah Triune tansah setya nglibatake panjenengan ing sajrone nyenengake urip Sang Rama, Sang Putra lan Sang Roh Suci.

Ana ora telung dewa, nanging mung siji, lan Gusti Allah, mung bener Gusti Allah, Gusti Allah ing Kitab Suci punika Rama, Putra lan Sang Roh Suci. Sang Rama, Sang Putra, lan Sang Roh Suci urip bebarengan, siji bisa ngomong, tegese urip sing padha nuduhake wis rampung interpenetrated. Ing tembung liya, ora ana sing kaya Sang Rama kajaba Sang Putra lan Sang Roh Suci. Lan ora ana Roh Suci dipisah saka Sang Rama lan Sang Putra.

Tegese: yen Sampeyan ana ing Kristus, banjur sampeyan melu ing tetunggalan lan ing kabungahan gesang Allah Triune. Punika tegesipun Sang Rama nampi panjenengan lan gadhah sesambetan kaliyan panjenengan, kados dene Gusti Yesus. Iku tegese katresnan sing wis tontonan sepisan lan kanggo kabeh ing inkarnasi Gusti Yesus Kristus Gusti Allah punika minangka gedhe minangka cinta sing rama tansah wis kanggo sampeyan - lan bakal tansah duwe.

Iki tegese Gusti Allah ing Kristus wis ngumumake yen sampeyan kagungane, sing kalebu, sing sampeyan migunani. Mulane kabeh urip Kristen babagan katresnan - katresnan Gusti Allah kanggo sampeyan lan katresnan Gusti Allah ing sampeyan.

Gusti Yesus ngandika: "Saben wong bakal ngerteni manawa sampeyan dadi muridku yen sampeyan tresna-tinresnan" (Yokanan 13,35). Nalika sampeyan ana ing Sang Kristus, sampeyan tresna marang wong liya amarga Sang Rama lan Sang Putra urip ana ing kowe liwat Roh Suci. Ana ing Kristus, sampeyan ora wedi amarga wedi, sombong lan gething supaya sampeyan ora bisa seneng-seneng karo uripe Gusti Allah.
Sang Rama, Sang Putra, lan Sang Roh Suci iku siji, tegese ora ana tumindak tumrap Sang Rama sing uga ora tumindak tumrap Sang Putra lan Sang Roh Suci.

Contone, kawilujengan kita rawuh liwat bakal tetep saka Sang Rama, kang wis saya dibutuhake kanggo kalebu ing kabungahan lan ing pasekuton kaliyan Sang Putra lan Sang Roh Suci. Sang Rama wis ngutus Sang Putra, sing kanggo wong marga kita - lair, urip, seda, iki wungu saking seda, lan banjur tindak wong ing langit ing tangan tengen Rama minangka Gusti, Juru Slamet lan Mediator sawise kita saka wis ngresiki dosa. Banjur Roh Suci dikirim kanggo nucèkaké lan nyempurnakaké Gréja ing urip langgeng.

Iki tegese kawilujengan panjenengan asil langsung saka katresnan tau-setya lan daya saka Sang Rama, kang wis mbuktekaken irrefutably liwat Gusti Yésus Kristus, lan bakal paring liwat Roh Suci kaparingaken. Sampeyan ora iman sing nyimpen sampeyan. Iku mung Gusti Allah - Rama, Putra lan Sang Roh Suci - sing bakal ngluwari sampeyan. Lan Gusti Allah menehi sampeyan pracaya minangka hadiah kanggo mbukak mripat sampeyan kanggo bebener sing sapa - lan sing sampeyan minangka anak kang kinasih.