Nyadari Reality Allah II

Ngerti lan ngrasakake Gusti Allah - mula sejatine urip! Gusti Allah nitahake kita supaya duwe hubungan karo dheweke. Intine, inti saka urip langgeng yaiku kita ngerti Gusti Allah lan Yesus Kristus sing diutus. Ngerti marang Gusti Allah iku ora liwat program utawa metode, nanging liwat sesambungan karo wong. Nalika hubungan kasebut tuwuh, kita bakal ngerti lan ngrasakake kasunyatane Gusti Allah.

Carane Gusti ngomong?

Gusti Allah ngandika lumantar Roh Suci lumantar Injil, pandonga, kahanan, lan Greja kanggo nyritakake awake dhewe, tujuwane, lan cara. "Amarga pangandikaning Gusti Allah iku urip lan kuwat lan luwih landhep tinimbang pedhang bermata loro, lan nembus nganti misah jiwa lan roh, uga sumsum lan balung, lan dadi hakim pikiran lan indra ati" (Ibrani 4,12).

Gusti Allah ngandika marang kita ora mung liwat pandonga, nanging uga liwat tembung. Kita ora bisa mangerteni Sabdané kajaba Roh Suci mulang kita. Nalika kita teka ing Sabda Jahwéh, panganggité awake saiki bisa mulang kita. Bebener ora tau ditemokake. Bebener diwiwiti. Nalika bebener diwenehake marang kita, kita ora bisa ngetung karo Gusti Allah - sing punika pertemuan karo Gusti Allah! Nalika Roh Suci ngumumake bebener spiritual saka Sabda Allah, dheweke mlebu ing urip kanthi cara pribadi (1 Korinta 2,10: 15). 

Ing sajroning Kitab Suci, kita sumurup manawa Gusti Allah ngandika pribadi marang wong-wong mau. Nalika Gusti Allah ngandika, biasane kedadeyan saben wong kanthi cara sing unik. Gusti Allah ngandika menawi kita gadhah tujuan kangge gesang kita. Yen dheweke kepengin supaya bisa melu ing karyane, dheweke ngandhakake awake dhewe nanggapi kanthi iman.

Bakal nampani karsane Gusti Allah

Undhangane Gusti Allah supaya bisa kerja bareng dheweke mesthi nyebabake krisis iman sing mbutuhake iman lan tumindak. «Nanging Gusti Yesus mangsuli: Bapakku kerja nganti saiki, lan aku uga isih kerja ... Banjur Gusti Yesus mangsuli lan ujar:“ Pancene, sejatine aku pitutur marang kowe: Sang Putra ora bisa nindakake apa-apa saka awake dhewe, mung apa dheweke ndeleng bapak lagi nindakake; amarga apa sing ditindakake, putra uga nindakake. Amarga bapak tresna marang putra lan nuduhake marang kabeh kekarepane lan bakal nuduhake pakaryan sing luwih gedhe, saengga sampeyan bakal gumun (Yokanan 5,17:19, 20). "

Undhangan saka Gusti kanggo nggarap dheweke, Nanging, tansah ndadékaké krisis iman, sing mbutuhake iman lan tumindak marang kita. Nalika Gusti ngajak kita gabung ing karyane, dheweke nduweni tugas sing nduweni format ilahi sing ora bisa digawe dhewe. Iki, supaya bisa ngomong, titik krisis iman nalika kita kudu netepake apa sing diucapake dening Gusti Allah marang kita.

Krisis iman yaiku titik balik sing kudu dilakoni. Sampeyan kudu milih apa sing sampeyan pitados marang Gusti Allah. Carane kowe ing iki titik balik nanggepi bakal nemtokake yen isih melu karo Gusti Allah soko sing wis format gaib, kang mung bisa nindakake, utawa apa sing terus karo cara dhewe lan ora kejawab apa Gusti Allah wis ngrancang kanggo urip. Iki ora pengalaman siji-wektu - pengalaman sehari-hari. Cara urip sampeyan yaiku kesaksian apa sing sampeyan pitados marang Gusti Allah.

Salah sawijining prekara sing paling angel sing kudu ditindakake dening kita wong Kristen yaiku nolak awake dhewe, njupuk kekarepane Gusti Allah lan nindakake. Urip kita kudu dadi pusaté Gusti Allah, dudu pusaté aku. Yen Yesus dadi Pangeran ing urip kita, dheweke duwe hak dadi Pangeran ing kabeh kahanan. Kita kudu nggawe pangaturan utama [panyusunan] ing urip supaya bisa gabung karo Gusti Allah ing pakaryane.

Ketaatan mbutuhake katergantungan lengkap ing Gusti Allah

Kita nemu Gusti Allah kanthi manut marang Panjenengane lan nglakoni karyane lumantar kita. Titik penting kanggo elinga yaiku yen sampeyan ora bisa urip kanthi cara sing biasa, tetep manggon ing ngendi wae, lan tindak bebarengan karo Gusti Allah bebarengan. Penyesuaian tansah perlu banjur patunggilan tetep. Ketaatan mbutuhake katergantungan lengkap marang Gusti Allah supaya bisa mlaku liwat sampeyan. Yen kita cumadhang kanggo sambetaken kaliyan kabeh ing gesang kita kanggo kepemimpinan Kristus, kita bakal nemokake sing pangaturan sing kita wis maringi hadiah kanggo ngerti Gusti Allah, sing tenan worth. Yen sampeyan ora ngginakaken kabeh urip ing jamane Sang Kristus, saiki iki wektu kanggo nggawe keputusan kanggo nyélaki dhewe, kanggo njupuk salib lan tindakake.

«Yen sampeyan tresna marang aku, sampeyan bakal netepi dhawuhe. Lan aku kepengin takon marang Rama, lan bakal menehi liyane comforter yen dheweke bakal nate sampeyan bebarengan: semangat sing bener sing ora bisa ditampa dening jagad, amarga ora ndeleng lan ora ngerti. Sampeyan ngerti wong, amarga dheweke tetep karo sampeyan lan bakal ana ing sampeyan. Aku ora pengin nilar sampeyan minangka bocah yatim; Aku teka karo sampeyan. Iki isih sawetara, mula jagad ora bakal ndeleng Aku maneh. Nanging sampeyan kudu ndeleng Aku, amarga aku urip, lan sampeyan uga kudu urip. Dina iku kowe bakal weruh manawa Aku ana ing bapakku lan kowe ana ing Aku lan aku ana ing kowe. Sapa sing duwe piwulangku lan netepi iku, yaiku wong sing tresna marang Aku. Nanging sing sapa tresna marang aku, bakal dikasihi bapakku, lan aku bakal nresnani lan nedahake aku marang dheweke " (Yokanan 14,15: 21).

Ketaatan punika minangka ekspresi katresnan kita ingkang kapisah saka Gusti Allah. Ing salebeting kathah cara, ketaatan punika dados wekdal kita kanthi jujur. Apa sing bakal kita lakoni

  1. ngumumake apa kita pancene pracaya marang dheweke
  2. netepake yen kita nemu karya ing kita
  3. nemtokake yen kita bisa ngerti dheweke kanthi cara sing luwih cetha

Ganjaran gedhe kanggo mituhu lan katresnan yaiku yen Gusti Allah bakal ngetrapake awake dhewe marang kita. Iki minangka kunci kanggo ngalami Gusti Allah ing gesang kita. Nalika kita sumurup yen Gusti Allah tansah nggarap kita, dheweke tresna banget karo kita, lan dheweke ngucapake kita lan ngajak kita kanggo nggabungake dheweke ing karyanane, lan yen kita siap laku lan iman Kanthi nggawe ketaatan marang pandhuane, kita bakal ngerti Gusti Allah liwat pengalaman nalika nindakake karyane liwat kita.

Buku dhasar: «Pengalaman Tuhan»

dening Henry Blackaby