Yesus ing Prajanjian Lawas

Ing Prajanjian Lawas, Gusti Allah mratélakaké manawa manungsa kepéngin dadi Penebus. Gusti Allah ngidini ing ngendi wong kudu ngupaya ngluwari. Gusti Allah menehi kita akeh, akeh gambar sing katon saka Juruwilujeng iki, supaya kita kenal marang nalika kita ndeleng wong. Sampeyan bisa mikirake Prajanjian Lawas minangka potret gedhe saka Gusti Yesus. Nanging saiki, kita kepengin ndeleng sawetara gambar Yesus ing Prajanjian Lawas kanggo njupuk gambar sing luwih cetus saka Juruwilujeng kita.

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan kita ngrungokake bab Yesus yaiku wiwitane crita, ing Purwaning Dumadi 1. Gusti Allah nitahake jagad lan manungsa. Sampeyan bakal digoda menyang piala. Banjur kita ndeleng kepiye manungsa bisa nggayuh akibat. Ula kasebut minangka pawujudan sing ala iki. Gusti Allah ujar marang ula ing ayat 3: «Lan aku bakal nahan permusuhan antara sampeyan lan wong wadon lan ing antarane anakmu lan turunane; Dheweke bakal nggeburi sirah sampeyan lan sampeyan bakal tikelake menyang tumit. » The ula uga bisa menang ing babak iki lan ngalahake Adam lan Hawa. Nanging Gusti ujar manawa salah sawijining keturunan sing pungkasane bakal ngrusak ula kasebut. Sing bakal teka ...

1. Bakal ngrusak EVIL (Pangentasan 1).

Wong kasebut bakal nandhang sangsara ing tangan ula; apamaneh tumitane bakal cilaka. Nanging dheweke bakal ngremuk sirahe ula; dheweke bakal mungkasi urip dosa. Kabecikan bakal menang. Ing jalur sejarah iki, kita ora ngerti sapa sejatine sing bakal teka. Apa anak mbarepe Adam lan Hawa utawa sing umure yuta taun mengko? Nanging saiki kita ngerti manawa Siji yaiku Yesus sing teka lan lara amarga dipaku ing kayu salib kanthi pucuke ditusuk ing tumit. Ing kayu salib, dheweke ngalahake si ala. Saiki kabeh ngarepake dheweke teka kaping pindho kanggo nyingkirake Setan lan kabeh kekuwatan ala. Aku ngerti manawa aku motivasi banget kanggo golek mangsa ngarep iki amarga dheweke bakal mungkasi kabeh perkara sing bakal ngrusak aku. 

Gusti Allah mbangun budaya kanthi wutuh ing Israel watara pitutur sing bakal teka minangka domba kurban kanggo nylametake manungsa saka piala. Iku apa sistem kurban lan ceremonial padha kabeh babagan. Mangkene maneh para nabi mulangake wahyu marang dheweke. Nabi penting, Mikha, nyatakake yen Juruwilujeng ora bakal teka saka papan khusus. Dheweke ora teka saka New York, LA utawa Yerusalem utawa Roma. Sang Mesias ...

2. Bakal teka saka sawijining papan »saka propinsi rearmost» (Mikha 5,1).

"Lan sampeyan, Betlehem Efrata, sing cilik-cilik ing kutha-kutha ing Yehuda, bakal teka saka aku sing dadi gusti Israel ..."

Betlehem yaiku sing diarani minangka "kutha cilik sing reged", cilik lan miskin, angel ditemokake ing peta. Aku mikir kutha-kutha cilik kaya Eagle Grove ing Iowa. Kutha-kutha sing cilik lan ora pati penting. Yaiku Betlehem. Empu dheweke kudu teka. Yen sampeyan pengin golek Juruwilujeng, goleki wong-wong sing ana ing kono. ("Pertama bakal pungkasan".) Banjur, katelu, iki ...

3. Bakal lair saka VIRGIN (Yésaya 7,14).

"Mulané Yéhuwah bakal maringi pratandha: Lah, prawan sing lagi ngandheg lan bakal nglairaké anak lanang sing bakal diarani Immanuel."

Ya, iki pancen mbantu kita nemokake dheweke. Dheweke ora mung bakal dadi salah siji saka sawetara wong sing lair ing Bètléhém, nanging uga bakal lair saka bocah wadon sing meteng tanpa sarana alami. Saiki lapangan sing digoleki saya sempit. Mesthi, saben-saben sampeyan bakal nemokake bocah wadon sing ujar yen dheweke wis lair kanthi prawan, nanging ngapusi. Nanging, bakal ana sawetara. Nanging kita ngerti manawa Juru Slamet iki lair saka bocah wadon ing Bethemhem sing paling ora ngaku ngaku prawan.

4. Diumumake dening MENANGSA (Malachi 3,1).

"Deleng, aku pengin ngirim utusanku, sing arep nyiapake dalan kanggo aku. Lan bakal enggal-enggal Pangéran sing bakal rawuh bakal tekan omahé; lan malaékat prejanjèn sing kokpengini, lah bakal rawuh! mangkono pangandikane Pangeran Zebaoth. »

Aku teka dhewe kanggo ndeleng sampeyan, ngandika Gusti Allah. Bakal ana utusan ing ngajengku nyawisake dalan kanggo aku. Mulané, yèn kowé weruh wong sing ngandhani kowé yèn ana wong sing dadi Kristus, kowé kudu mriksa Kristus sing saiki prakiraan iki. Apa wae sing kudu ditindakake kanggo mangerteni yen dheweke lair ing Betlehem lan yen ibune dadi prawan nalika dheweke lair. Pungkasan, kita duwe proses ilmiah murni supaya skeptis kaya kita bisa mriksa manawa sing dianggep Kristus iku nyata utawa ora. Kisah kita terus nglumpukake utusan sing jenenge Yohanes Pembaptis, sing nyiapake wong Israel kanggo Yesus lan dikirim menyang Yesus nalika Panjenengane metu.

5. Bakal nandhang sangsara kanggo kita (Yésaya 53,4: 6). «

Pancen, dheweke nandhang penyakit kita lan ngasorake awake lara awake dhewe ... dheweke kena tatu amarga kita nglakoni dosa. Paukuman kasebut ana ing wong amarga duwe katentreman lan kita mari amarga lara.

Tinimbang Juruwilujeng sing mung nyerah marang kabeh mungsuh kita, dheweke menang kamenangan nglawan piala merga nandhang sangsara. Dheweke ora menang kanthi tatu liyane, nanging menang kanthi tatu dhewe. Iku angel kanggo kita mikir. Nanging yen sampeyan ngelingi, 1 ngandika. Nabi Musa wis ngetrapake perkara sing padha. Panjenenganipun badhé ngremuk sirah ular, nanging ula kasebut badhé nusuk ing tumit. Yen kita ndeleng crita Prajanjian Anyar, kita nemokake yen Juru-wilujeng, Yesus, nandhang sangsara lan seda kanggo nebus paukuman tumrap dosa-dosa panjenengan. Panjenengane seda, sampeyan seda sampeyan pantes dhewe supaya sampeyan ora kudu mbayar. Dhemité ditutuk supaya sampeyan bisa diapura, lan jenasahé dicemplung supaya badanmu bisa nampa urip anyar.

6. Kabeh bakal dadi NEGARA (Yésaya 9,5: 6).

Napa Gusti Yesus dikirim menyang kita: «Kanggo bocah wis lair, ana putra dipasrahake, lan pamrentahan dipadhakake; lan jenenge yaiku Nasihat Miracle, Pahlawan Tuhan, Rama Abadi, Pangeran Damai; supaya pamrentahane saya gedhe lan ora bakal ana katentreman. »

Apa sampeyan butuh saran lan kawicaksanan babagan apa sing kudu sampeyan lakoni ing kahanan urip tartamtu? Gusti Allah wis dadi penasehat apik sampeyan. Apa sampeyan duwe kelemahane, area urip ing ngendi sampeyan terus bola-bali lan sampeyan butuh kekuatan? Gusti Yesus rawuh minangka Gusti sing kuwat lan ana sing nglilani otot-otot tanpa wates. Apa sampeyan butuh bapak sing penyayang sing tansah ana kanggo sampeyan lan ora bakal nguciwani sampeyan, kaya sing ditindakake kanthi kabeh bapa biologis? Apa sampeyan luwe kanggo nrima lan tresna? Gusti Yesus rawuh kanggo menehi sampeyan akses menyang Rama sing urip selawase lan dipercaya banget. Apa sampeyan wedi, wedi lan ora kepenak? Gusti Allah rawuh ing Gusti Yesus kanggo nggawa sampeyan tentrem sing ora bisa ditrapake amarga Yesus dhewe minangka pangeran tentrem kasebut. Aku pitutur marang kowe: Yen aku durung duwe motivasi kanggo ngupaya Juruwilujeng iki, aku mesthi bakal saiki. Aku butuh apa sing ditawakake. Dheweke nawakake urip sing apik lan sugih ing sangisoring pamrentahane. Iki persis sing diumumake Yesus nalika teka: "Kratoning Allah wis teka!" Cara anyar, urip sing dipimpin dening Gusti dadi raja. Cara anyar iki saiki kasedhiya kanggo kabeh wong sing ngetutake Yesus.

7. Gawe negari sing ora Nate ENAK (Daniel 7,13: 14).

"Aku ndeleng pasuryan iki ing wayah wengi, lan ana, teka karo mega swarga kaya anak manungsa, lan marani sing biyen, lan digawa ing ngarepe. Menehi kekuwatan, pakurmatan lan kekaisaran kanggo ngawula kabeh wong lan wong saka pirang-pirang basa. Kekuwatane langgeng lan ora bakal sirna, lan karajan ora ana pungkasane. »

dening John Stonecypher


pdfYesus ing Prajanjian Lawas