Allah


Telu ing unison

421 telu siji Telu ing kamanunggalan, ing ngendi Alkitab nyebutake "Gusti Allah", ora ateges satunggaling makhluk tunggal ing pangertene "wong tuwa kanthi jenggot putih dawa" sing diarani Gusti Allah. Ing Kitab Suci, ana sing ngakoni Gusti Allah, sing nitahake kita, dadi kesatuan saka telung wong sing beda utawa "beda", yaiku Rama, Sang Putra lan Roh Suci. Bapak dudu putra lan putra dudu bapak. Roh Suci dudu Rama utawa Putraning. Dheweke duwe kepribadian sing beda-beda, nanging motif, maksud lan katresnan sing padha, lan duwe sipat lan sipat sing padha (Purwaning Dumadi 1:1; Mt 26:28, Luk 19: 3,21-22). Telung Dewa Pribadi iku raket banget lan kenal banget, mula yen ngerti siji karo Gusti Allah, kita uga bakal wanuh karo wong liya. Pramila Yesus ngandharake manawa Gusti Allah iku siji, lan iku sing kudu dipikirake nalika kita ujar manawa mung ana siji Gusti Allah (Mrk 12,29:1). Yen nganggep manawa telung pribadi Allah iku kurang saka siji, bakal ngulungake manunggal lan karukunane Gusti Allah! Gusti Allah iku katresnan lan iku ateges manawa Gusti Allah nunggil karo sesambetan sing raket (4,16 Yohanes 3,16:17). Amarga kasunyatan babagan Gusti Allah, Gusti Allah sok-sok diarani "Tritunggal" utawa "Triune God". Tritunggal lan tritunggal kalorone tegese "telu dadi siji". Nalika ngucapake tembung "Gusti Allah", kita mesthi ngomong babagan telung wong sing beda-beda - Rama, Sang Putra lan Roh Suci (Mt 28,19;). Iku padha karo carane ngerti istilah "kulawarga" lan "tim". "Tim" utawa "kulawarga" kanthi wong sing beda nanging padha. Iku ora ateges ...

Waca liyane

Wunguné lan bali saka Yésus Kristus

228 Kebangkitan lan Pulang Yesus Kristus

Ing Kisah Para Rasul 1,9, kita dikandhani, "Lan nalika dheweke ujar iki, dheweke katon ana ing ndhuwur, lan mega njupuk dheweke adoh saka mripate." Ayo aku takon pitakon sederhana: Napa? Yagene Yesus dijupuk kanthi cara iki? Nanging sadurunge bisa maca, kita maca telung ayat sabanjure: "Lan nalika ndeleng dheweke munggah menyang swarga, lah ana wong loro nganggo jubah putih ngadeg ing sandhinge. Wangsulané, "Kowé wong Galiléa, kowé padha ngadeg ing swarga kaya apa? Gusti Yesus iki, sing diangkat saka swarga menyang swarga, bakal teka maneh kaya sampeyan ndeleng dheweke munggah menyang swarga. Banjur padha bali menyang Yérusalèm saka gunung sing diarani Gunung Zaitun, cedhak Yérusalèm, adohé ing dina Sabbat. "

Wacana iki nggambarake rong bab: yen Yesus munggah swarga lan dheweke bakal teka maneh. Loro-lorone kanyatan penting kanggo iman Kristen lan mulane uga berlabuh, umpamane, ing Kredo Rasul. Pisanan, Gusti Yesus banjur munggah menyang swarga. Dina Ascension dirayakake saben taun 40 sawise Paskah, tansah ana.

Titik kapindho sing nuduhake bab iki yaiku yen Gusti Yesus bakal rawuh maneh kanthi cara sing padha kaya dheweke wis munggah. Mulane, aku pracaya, Gusti Yesus uga nilar dunya iki kanthi cara sing nyata.

Mesthi gampang banget yen Yesus menehi ngerti marang para sakabate manawa dheweke bakal marani Bapake lan dheweke bakal bali maneh. Sawise iku, dheweke mesthi bakal ngilang, kaya sing wis ditindakake kaping pirang-pirang sadurunge. Kajaba wektu iki dheweke ora bakal katon maneh. Aku ora bisa mikir babagan sabdho teologi manawa Yesus nilar bumi kanthi nyata ...

Waca liyane